Sunday, April 19, 2015

O Φίλος του ΒΑΓΓΕΛΗ ήρθε απο τη Βραζιλία να καταθέσει και ζητά συγνωμην που δεν ήταν κοντά του στα δύσκολα

“Βαγγέλη, ελπίζω να με συγχωρέσεις, που φεύγοντας από την Ελλάδα δεν ήμουν δίπλα σου”, λέει ο φίλος του Νίκος Δαβρής

“Βαγγέλη, ελπίζω να με συγχωρέσεις, που φεύγοντας από την Ελλάδα δεν ήμουν δίπλα σου”, λέει ο φίλος του Νίκος Δαβρής


Tης ΕΛΛΗΣ ΑΥΞΕΝΤΙΟΥ
Ήρθε νωρίτερα,  από τη Βραζιλία για να καταθέσει στις αρχές όλα όσα ξέρει… Μόνο που μετάνιωσε που δεν το έκανε νωρίτερα. Είναι ο άνθρωπος που έσπασε τη σιωπή του, όταν έμαθε   την κόλαση των βασανιστηρίων του Βαγγέλη Γιακουμάκη.
«Τον έβλεπα πεσμένο και λυπημένο. Εκεί αντιλήφθηκα πως κάτι συνέβαινε.  Έμαθα. Βρήκα την υπεύθυνη της εστίας και της είπα όλα όσα ήξερα. Ενημέρωσα και το διευθυντή. Αναστατώθηκαν, έτσι έδειξαν δηλαδή. Προσπάθησαν να μιλήσουν με τους «ανθρώπους» που τους υπέδειξα. Οι ίδιοι επιβεβαίωσαν τα λεγόμενα. Ίσως να ήταν φρόνιμο να πήγαινα στις αρχές από τότε». Ο ίδιος,  συνεχίζει… «Ελπίζω  να με συγχωρέσει, που φεύγοντας από την Ελλάδα δεν ήμουν δίπλα του. Είναι το μόνο που με στεναχωρεί και θα κουβαλάω για πάντα μαζί.
Ο Νίκος Δαβρής, ο μάγκας που στάθηκε πλάι στο Βαγγέλη Γιακουμάκη σαν αδελφός, σήμερα «αποτυπώνει» τα συναισθήματα του προς όλους εμάς…
«Ονομάζομαι Νικόλαος Δαβρής. Ήμουν φοιτητής στη Γαλακτοκομική σχολή Ιωαννίνων τα έτη 2012 – 2014. Ως φοιτητής  εκεί γνώρισα και έζησα αρκετούς νέους και νέες με διαφορετικούς χαρακτήρες ο καθένας. Άλλοι  ήσυχοι,  άλλοι δραστήριοι,  άλλοι  μοχθηροί . Μα κάποια παιδιά , ήταν πραγματικά ιδιαίτερα. Με χαρακτήρες απίστευτους και ειλικρινά πολύ σπάνιους. Μέσα σε αυτά ήταν και ο Βαγγελάκης. Ένας νέος πραγματικά μοναδικός.  Με ευγενικό χαρακτήρα και  απίστευτη καρδία. Μια ψυχή που άντεξε και σήκωσε τις πράξεις της  σάπιας πλευράς της κοινωνίας μας. Μια γνωριμία που με χάραξε  και με σημάδεψε. Αυτό που λες για πάντα. Με επηρέασε σε απίστευτο βαθμό. Είναι πραγματικά απίστευτο το πώς, μπορεί να σε επηρεάσει ένας άνθρωπος  με τα πάθη του,   το Γολγοθά του… γιατί  ορισμένα άτομα  τον φθονούν, γιατί πολύ θα ήθελαν να του μοιάσουν, γιατί δεν αντέχουν να βλέπουν τον καλύτερο.  Ο Βαγγελάκης  είχε ένα άριστα δομημένο χαρακτήρα.  Ήθος!!! Κάτι που εκείνοι δεν είχαν και δεν θα μπορούσαν να έχουν ποτέ. Αυτός ο άνθρωπος κατάφερε με τη θυσία του να ενώσει , ένα τόσο μεγάλο πλήθος ανθρώπων και να γίνει ένα σύμβολο προστασίας. Ένας φάρος που θα φωτίζει και θα εμφανίζει τέτοια προβλήματα της κοινωνίας μας και θα τα ξεριζώνει ώστε να μην περάσει άλλος νέος η νέα,  τέτοια απάνθρωπη συμπεριφορά.
Giakoumakis-Evaggelos-KHDEIA01-17march2015
Δυστυχώς υπάρχει ένα μεγάλο κενό που σχετίζεται με το χαμό του, είτε  είναι δολοφονία, είτε είναι αυτοκτονία.   Που αυτό δεν είμαι εγώ αυτός που θα το πει. Είναι κάτι το οποίο  καλούνται να το απαντήσουν οι αρμόδιες αρχές. Και το μόνο που πρέπει να λάβουν υπόψη τους είναι ότι μιλάμε για ένα νέο,  με αστείρευτα αποθέματα αγάπης και συγχώρεσης για όλους…  Ακόμα και γι’ αυτούς που του φερθήκαν με τον πιο άνανδρο τρόπο. Μιλάμε πάντα για ένα νέο ο όποιος είχε χριστιανικές αρχές και που γνώριζε το τίμημα της αυτοκτονίας. Δεν μπορώ να πιστέψω, πως ο Βαγγέλης θα έπραττε κάτι τέτοιο,  που θα οδηγούσε στην βύθιση και  στην οδύνη , την οικογένεια του, τους  συγγενείς του,   τους φίλους του,  που τον αγάπησαν. Το μόνο που μπορώ να πω,  με βεβαιότητα,  είναι  πως τα άτομα που διέπραξαν όλα αυτά τα εγκλήματα, εις βάρος του Βαγγέλη, που οι ίδιοι τα μετέφρασαν σε  πλάκες, ήθελα να τους πω, πως  με αυτές τις πλάκες φρόντισαν να στείλουν στο θάνατο ένα νέο άνθρωπο…. Τη λάμψη μιας ψυχής, που οι ίδιοι δεν κατάφεραν να δουν. Το Βαγγέλη αυτοί οι «άνθρωποι» τον σκότωσαν κατά τον είσοδο του τη σχολή και όχι τώρα… Τώρα απλά του απάλυναν τον πόνο.
Τέλος, εύχομαι ο Βαγγέλης  να μην ξεχαστεί από την μνήμη όλων.  Και να παραμείνει  το φως που πάντοτε θα φέγγει,  πριν πράξουμε τέτοιες βίαιες συμπεριφορές εναντίον οποιουδήποτε και ας επιστρέψουμε σε αυτήν την θυσία να μας κάνει καλυτέρους. Να γίνουμε άνθρωποι και μία υγιή κοινωνία».
Πέρασε σχεδόν ένας μήνας. Κι ακόμη περιμένουμε συλλήψεις, νόμους και κανόνες. Πέρασε σχεδόν ένας μήνας και ο κόσμος έγινε χειρότερος. Και η ασχήμια μας συνεχίζει να ματώνει… Νίκο Δαβρή, χάρηκα που σε γνώρισα και σ’ ευχαριστώ που μ’ εμπιστεύτηκες. Είσαι ένας αυθεντικός μάγκας!!!

No comments:

Post a Comment

wibiya widget