Wednesday, April 15, 2015

Το διεθνές φόρουμ "Δημοκρατία Αθήνα" των New York Times επιστρέφει στην Ελλάδα




Λονδίνο 15 Απριλίου 2015
 
 Το διεθνές New York Times (INYT) ανακοινώνει ότι το τρίτο Φόρουμ Δημοκρατία Αθήνα θα λάβει χώρα στις Σεπτέμβριος 13-15 στο Διεθνές συνεδριακό κέντρο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και της αρχαίας αγοράς, η στοά του Αττάλου. Διοργανώνεται σε συνεργασία με την Πρωτοβουλία του Ναβαρίνου και σε συνεργασία με το Ταμείο Δημοκρατία των Ηνωμένων Εθνών, του Δήμου Αθηναίων, και η καθημερινή, το φόρουμ συμπίπτει με την ημέρα των Ηνωμένων Εθνών διεθνές Δημοκρατία και θα διερευνήσει τις τρέχουσες προκλήσεις φιλελεύθερες δημοκρατίες.
Αναπτύχθηκε από New York Times σύνταξης μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, Serge Schmemann, ημερήσια διάταξη προσδιορίζει τέσσερα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι δημοκρατίες. Αυτές περιλαμβάνουν την άνοδο των καθεστώτων σε κράτη όπως η Κίνα και η Ρωσία που απορρίπτουν την καθολικότητα της φιλελεύθερης δημοκρατίας? αυξάνεται σε όλο τον κόσμο ανισότητα, όπου οι πλούσιοι αναλάβει σταδιακά τον έλεγχο του το πολιτικό τοπίο? θρησκευτικού εξτρεμισμού· και τέλος, πώς την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών παρουσιάζουν μια νέα σειρά των απειλών για την προσωπική και εθνική ασφάλεια.
Το INYT έχει συγκληθεί κάποια Καταξιωμένοι ομιλητές, όλοι οι εμπειρογνώμονες στους αντίστοιχους τομείς, να μοιραστούν τις γνώσεις και απόψεις στο φόρουμ. Το πρώτο επιβεβαιωμένο ομιλητές είναι βραβείο Νόμπελ κερδίζοντας οικονομολόγος και Op-Ed New York Times αρθρογράφος Paul Krugman, συγγραφέας Βάλερι Πλέιμ, πρώην υπό Γραμματέας του κράτους για δημοκρατία και παγκόσμιες υποθέσεις, Paula Dobriansky, καθώς και κεφαλαίων επιχειρηματικών συμμετοχών και πολιτικός επιστήμονας, Eric X. Li, με περισσότερα να ανακοινωθεί εν ευθέτω χρόνω.
Η εκδήλωση είναι σε επιμέλεια και υπό την Προεδρία του Serge Schmemann και επιτροπών θα πρέπει να μετριαστεί από New York Times συνεισφέροντες: Roger Cohen, Op-Ed New York Times αρθρογράφος, Alison Smale, Βερολίνο NYT Προεδρείο επικεφαλής, Liz δημοτικός σύμβουλος, επικεφαλής INYT ευρωπαϊκή επιχείρηση ανταποκριτής και Patrick Chappatte, σκιτσογράφος του INYT.
Stephen Dunbar-Johnson, Πρόεδρος, διεθνής, η εταιρία New York Times είπε:
«Είναι πρέπον που διεξάγουμε αυτή τη Διάσκεψη, στην καρδιά της Αθήνας, όπου η ίδια η Δημοκρατία γεννήθηκε πριν από 2.500 χρόνια. Έχουμε μερικά μεγάλα ηχεία που συμμετέχουν σε αυτή την εκδήλωση και επίσης είμαστε στην ευχάριστη θέση να έχει τις συνεισφορές από μερικούς από τους πιο ταλαντούχους συντακτική φωνές οι New York Times. Η ημερήσια διάταξη είναι εξαιρετικά επίκαιρο και το «φόρουμ Αθήνα Δημοκρατία» δεν θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερη σημασία στον κόσμο που ζούμε σήμερα."
Μπαν Κι-Μουν, Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών δήλωσε, "συγκεντρώσεις όπως το φόρουμ Δημοκρατία Αθήνα παρέχει την πολυπόθητη οξυγόνου του διαλόγου. Μπορούν να αποδείξουν ότι η ποικιλομορφία είναι μια δύναμη. ότι δίνει φωνή σε όλους τους ανθρώπους είναι συλλογική ευθύνη μας? ότι η ελευθερία της έκφρασης και του σεβασμού για τις πεποιθήσεις των άλλων δεν αλληλοαποκλείονται? ότι όταν οι λαοί μίλησαν και όταν αυτοί έχουν ακουστεί, Δημοκρατία ζει.»
Κρατήσει μέχρι σήμερα με περαιτέρω ανακοινώσεις ομιλητής σε athensdemocracyforum.com και μετά @NYTconf .
 
Σχετικά με το φόρουμ Δημοκρατία Αθήνα
Πριν από δύο χρόνια το διεθνές New York Times ιδρύθηκε «Αθήνα Δημοκρατία Forum» υπό την αιγίδα του Ταμείου Δημοκρατία των Ηνωμένων Εθνών. Μέσα από την έγκριση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, έχει γίνει η κύρια παγκόσμια εκδήλωση της η διεθνής ημέρα της Δημοκρατίας που λαμβάνει χώρα κάθε Σεπτέμβριο σε η στοά του Αττάλου, αρχαία αγορά-η γενέτειρα της Δημοκρατίας - και άλλους χώρους γύρω από την Αθήνα.
Η εταιρεία New York Times
Η εταιρεία New York Times (NYSE: NYT) είναι μια παγκόσμια μέσα ενημέρωσης οργάνωση αφιερωμένη στην ενίσχυση της κοινωνίας με τη δημιουργία, τη συλλογή και τη διανομή των υψηλής ποιότητας ειδήσεις και πληροφορίες. Η εταιρεία περιλαμβάνει The New York Times, Διεθνές New York Times, NYTimes.com, INYT.com και σχετικές ιδιότητες. Είναι γνωστό παγκοσμίως για αριστεία στη δημοσιογραφία της, και την καινοτομία σε την έντυπη και ψηφιακή αφήγησης και το επιχειρηματικό της μοντέλο. Ακολουθήστε τις ειδήσεις σχετικά με την εταιρεία στο @NYTimesComm.
 
 
Thanks to : Alia Papageorgiou | @eurocentrique
 
 
 

No comments:

Post a Comment

wibiya widget