Monday, April 20, 2015

ΧΩΡΙΣ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟ Η ΔΙΚΗ ΤΗς Χ.Α-ΠΟΛΛΛΕΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΊΕΣ

Με ηχηρές απουσίες ξεκίνησε η δίκη της Χρυσής Αυγής
Χωρίς την παρουσία του αρχηγού της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου, αλλά και πρωτοκλασάτων στελεχών που είναι κατηγορούμενοι άρχισε η πολύκροτη δίκη για την υπόθεση της Χ.Α. στη δικαστική αίθουσα των γυναικείων φυλακών του Κορυδαλλού.
Από τους βουλευτές στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθονται μόνο ο Αρτέμης Ματθαιοπουλος και οι πρώην βουλευτές Πολύβιος Ζησιμόπουλος και Στάθης Μπουκουρας, ενώ οι υπόλοιποι θα εκπροσωπηθούν από τους δικηγόρους τους.
Σημειώνεται ότι ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία του μουσικού Παύλου Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς, δεν έχει δικηγόρο.
Με την έναρξη της δίκης άρχισαν και τα πρώτα προβλήματα καθώς τα μικρόφωνα ήταν κλειστά και ο ήχος δεν έφτανε στην κατάμεστη αίθουσα, με τους δημοσιογράφους να διαμαρτύρονται έντονα «απειλώντας» ότι θα αποχωρήσουν από τη διαδικασία. Λίγο αργότερα το πρόβλημα λύθηκε.
Η αίθουσα είναι κατάμεστη από Έλληνες και ξένους δημοσιογράφους, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμα και δικηγόροι των κατηγορουμένων στέκονται όρθιοι.
Πρόεδρος του δικαστηρίου είναι η Μαρία Λεπενιώτη με μέλη τους Ανδρέα Ντόκο και Γεσθημανή Τσουλφόγλου. Εισαγγελέας είναι η Αδαμαντία Οικονόμου και αναπληρωτής ο Στέλιος Κωσταρέλλος.
Οι βασικές υποθέσεις που θα εξεταστούν είναι:
  • δολοφονία Παύλου Φύσσα
  • δολοφονία του 27χρονου Πακιστανού Λουκμάν Σαχζάτ
  • επίθεση σε αφισσοκολλητές του ΠΑΜΕ στο Πέραμα
  • επίθεση σε Αιγύπτιους ψαράδες
  • επίθεσεις στα στέκια Αντίπνοια και Συνεργείο και σε αλλοδαπούς εργάτες στην Κρήτη
  • επίθεση με μαχαίρι σε μαθητή στο Π. Φάληρο.

No comments:

Post a Comment

wibiya widget