Tuesday, February 24, 2015

Στα πεταχτά ..με δικές σας σκέψεις και σχόλια απο το ΦΒ

Η Θεοδώρα Λειψιστινού επισκλεφθηκε τους Καλάς  και ήδη έχουμε δημοσιεύσει αρκετες φωτογραφίες απο την περιοχή. Πριν λίγα λεπτα,λάβαμε τα  παρακάτω.Συγχαριτηρια και καλή δύναμη Θεοδώρα!!

Μεγάλη η προσφορά των Ελλήνων Εθελοντών στη φυλή των Καλάς.
Με Επικεφαλής το Θανάση Λερούνη
εδώ...το Καλασαντούρ (Το σπίτι των Καλάσα)
Κυρίως ,κατασκευάστηκε με χρήματα του τηλεμαραθωνίου της ΕΤ3..
το 2002..



Κι απο τα άγρια μέρη των Καλάς που ο Αλέξανδρος άφησε στην Ασία στο ωραίο ηλιοβασίλεμα της Γλυφάδας όπως το κατέγραψε η Εύα Κανακάκη καθ
οδόν να διδάξει στους μαθητές του φροντιστηρίου...προσθέτοντας:


Πόσο όμορφα είναι που νυχτώνει πιο αργά!! Επιτέλους μεγαλώνει η μέρα!!
=====================


Επειδή πάντα η πρώτη φορά είναι δύσκολη, κοίτα, τώρα, τί πήγα και θυμήθηκα σ΄αυτή τη φάση της "δημιουργικής ασάφειας", της παράτασης του προγράμματος, των "θεσμών", των "επιστολών"....
<<"Ηµασταν σαν τις πόρνες µετά την πρώτη τους φορά" εξοµολογείται µιλώντας στο «Βήµα της Κυριακής» κορυφαίο στέλεχος της κυβέρνησης όταν αναφέρεται στην ψυχολογική κατάσταση των µελών του Υπουργικού Συµβουλίου την ηµέρα της συνεδρίασης για την επικύρωση του µνηµονίου στις 5 Μαΐου 2010..... «Από τότε έχουµε εκπορνευτεί πλήρως. Εχουµε κάνει τα ίδια πράγµατα πολλές φορές χωρίς να αισθανόµαστε ίχνος ντροπής...>> (ΒΗΜΑ της Κυριακής 16/10/2011)

Ο Dim Papageorgiou κοινοποίησε μια φωτογραφία στο Χρονολόγιο του Efhmeris Efhmerida.
Δυστυχώς το σενάριο πώς να μας τα αρπάζουν δεν είναι καινούργιο...αλλα εμείς εκει΄...Σφαζομαστε για τα συμφέροντα των ξένων πότε τα δάνεια της Αγγλίας και πότε των Γερμανών...Να είσαι καλά Ηλία που μας ξαναθύμισες τον Φρέντυ Γερμανό.. Ας τον ξαναδιαβάσουμε..Κια ς αγαπηθούμε οι Έλληνες. Δεν πάει άλλο αυτο το μαλλιοτράβηγμα..

Διαβάζω αυτο τον καιρό το βιβλίο "Γυναίκα απο βελούδο" του Φρέντυ Γερμανού...
Η Ελλάδα του 1894, με τις πολιτικές ´ιντριγκες, τους έρωτες και το...ευρωπαϊκό κεφάλαιο!
(Τελικά, όλα τριγύρω αλλάζουνε και όλα τα ίδια μένουν! Καλο απόγευμα και καλή λευτεριά στην πατρίδα...)

-------------------------------------------------------------------------------------
-----------------------------------------------

Η Anna Kousiantza παρουσιαζει εικόνες απο τα " μοντέρνα" καρναβάλια με τους ΖΟΡΟ και τους Καουμπόυδες που εμφανίστηκαν στην Ελλάδα μετα το 50.
Μασκαράδες χαβαλέ πολύ κέφι,η σκέψη της αστείας ενδυμασίας να δεις την έκπληξη των φίλων όταν θα αναγνωρίσουν το μασκαρά ....χορό τραγούδι και πειράγματα υπονοούμενα παιριπαικτικά άσματα, χαρτοπόλεμο και σερμπαντίνες...και όλα αυτά σε ένα τρελό Αποκριάτικο ξεφάντωμα!!!!
 





Τί τράβηξε και τουτος ο λαός..

Για όσους δεν ξεχνούν τη ιστορία μας..


No comments:

Post a Comment

wibiya widget