Monday, February 16, 2015

Βαρουφάκης: Είχαμε συμφωνήσει και άλλαξαν το κείμενο- Θέλουμε έντιμη συμφωνία



"Προσπαθήσαμε να βρούμε κοινό έδαφος στο Eurogroup για ένα βιώσιμο νέο συμβόλαιο... Δεν έχω αμφιβολίες ότι θα συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις και θα καταλήξουμε σε μια συμφωνία"


Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά το τέλος της συνεδρίασης του Eurogroup, ο Έλληνας Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης εξέφρασε την πεποίθηση του «ότι θα υπάρξει συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των Ευρωπαίων εταίρων».
Ο Υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι «αυτό που θέλουμε είναι μια έντιμη συμφωνία. Δεν έχω αμφιβολία ότι οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν  ότι θα υπάρξει συμφωνία που θα είναι "θεραπευτική" για την Ελλάδα και καλή για την Ευρωζώνη».
Αναφορικά με τους λόγους που η σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup δεν κατέληξαν κάπου ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε ότι «Ο κ. Μοσκοβισί μας παρουσίασε πριν από το Eurogroup ένα κείμενο, το οποίο ήμουν έτοιμος να υπογράψω. Το κείμενο αυτό απεσύρθη λίγα λεπτά πριν από την έναρξη του Eurogroup από τον κ. Ντέισελμπλουμ.
Ήμασταν έτοιμοι να μην αναλάβουμε καμία δράση που θα αποτελούσε απειλή εκτροχιασμού του τρέχοντος προγράμματος.
Ο μόνος όρος που θέταμε είναι να μην ζητηθούμε να λάβουμε μέτρα που είναι υπέρ της ύφεσης και δεν αντιμετωπίζουν την ανθρωπιστική κρίση».
Τέλος, ο Υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε ότι «μας προσφέρθηκε μια νεφελώδης υπόσχεση για ευελιξία.
Δεν θέλουμε ευελιξία, αλλά αλλαγή του προγράμματος. Η Ελληνική Κυβέρνηση δεν μπλοφάρει ούτε έχει Plan Β, αλλά ζητεί μια έντιμη συμφωνία».


Η ελληνική κυβέρνηση είχε καταλήξει σε συμφωνία για το σχέδιο κοινής ανακοίνωσης του Eurogroup, κείμενο που ξαφνικά αποσύρθηκε με νέο, με το οποίο δεν μπορούσε να συμφωνήσει κατήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης μετά το αδιέξοδο που σημειώθηκε στις Βρυξέλλες.
ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ του ΣΚΑΙ ΓΙΑ ΟΤΙ ΣΥΝΕΒΗ ΣΗΜΕΡΑ

No comments:

Post a Comment

wibiya widget