Thursday, February 19, 2015

Χίλαρι Κλίντον και ο Τζεμπ Μπους: οι δύο ψυχοπαθείς ανταγωνίζονται ποιος να είναι ο επόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Τζεμπ Μπους και Χίλαρι Κλίντον

Οι δύο πρωτοπόροι για το επόμενο έτος αμερικανικές προεδρικές εκλογές είναι τόσο προσηλωμένοι στις ίδιες πολιτικές πολέμου που έχουν τόσο καταστροφική για την Αμερική και τον κόσμο.

Ματ Carr .
===========================

Αν πάρουμε στα σοβαρά την υπόθεση ότι η αμερικανική στρατιωτική δύναμη είναι μια δύναμη για τη διεθνή σταθερότητα και παγκόσμιο αγαθό, τότε μια σειρά εκδηλώσεων κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων εβδομάδων θα πρέπει να δώσει τροφή για σκέψη. 
========================================================
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΓΛΟΦΩΝΟΥΣ -FOR ENGLISH SPEAKING PRESS UNDER

Hilary Clinton and Jeb Bush: the two sociopaths

 competing to be the next US president

===========================================
Στο Κοσσυφοπέδιο, σχεδόν 16 χρόνια μετά το ΝΑΤΟ βομβάρδισε τη Γιουγκοσλαβία,η UNCHR ανέφερε ότι 10.000 άνθρωποι είχαν καταθέσει αίτημα ασύλου στην Ουγγαρία σε ένα μήνα, ενώ 20.000 Κοσοβάροι εγκαταλείπουν τη χώρα κάθε μήνα για να ξεφύγουν από τη φτώχεια, τη διαφθορά και την ανεργία.
Στη Λιβύη, οι εκτελέσεις των Χριστιανών Κοπτών διενεργείται από ISIL με την προοπτική της αποσύνθεσης της Λιβύης σε «Σομαλία για τη Μεσόγειο». 
Στο Αφγανιστάν την Αποστολή Βοήθειας των Ηνωμένων Εθνών (UNAMA)ανακοίνωσε ότι οι απώλειες αμάχων πέρυσι κατέγραψε νέο ρεκόρ. Αυτό είναι στην κορυφή της ενω συνεχίζεται κατάρρευση του Ιράκ και της Συρίας, και της Ουκρανίας, όπου οι ΗΠΑ επιδιώκουν λιγότερο ορατές πολιτικές «αλλαγή καθεστώτος», με όχι λιγότερο καταστροφικά αποτελέσματα.
Σε μια υγιής και υγιή δημοκρατία η κληρονομιά του εμφυλίου πολέμου, κατάρρευση του κράτους, το χάος και η βία θα έπρεπε τουλάχιστον να αυξήσει επείγουσα συζήτηση για τη στρατηγική βιωσιμότητας του μιλιταρισμού ως εργαλείο εξωτερικής πολιτικής.
Αλλά υπάρχουν λίγα στοιχεία για κάθε τέτοια κριτική και αυτο-ανάλυση στις δύο πρωτοπόροι για τις προεδρικές εκλογές του επόμενου έτους. Εκπληκτικά - και καταθλιπτικά - Αμερική αντιμετωπίζει την προοπτική ενός διαγωνισμού μεταξύ των μελών των δύο οικογενειών που διέπονται Αμερική 1989-2009, και το οποίο επίσης προήδρευσε μερικές από τις καταστροφές βλέπουμε τώρα.
Ας ξεκινήσουμε με τη Hilary Clinton, η οποία  πέρυσι ψψηφίστηκε σαν την «πιο αξιοθαύμαστη γυναίκα στην Αμερική» για τη δέκατη τρίτη χρονιά στη σειρά, για λόγους που σίγουρα δεν είναι σαφές για μένα τουλάχιστον.  
Μετά από όλα αυτά, μιλάμε για μια γυναίκα που είπε ψέματα - συγγνώμη »έκανε λάθος» - περίπου υπάγονται πυρά ελεύθερων σκοπευτών στην Τούζλα, προκειμένου να ενισχύσει τις προεδρικές προοπτικές της.  
Η Κλίντον ψήφισε να εγκρίνει τον πόλεμο στο Ιράκ, και ήταν ένθερμος υποστηρικτής των βομβαρδισμών της Λιβύης - ακόμη και στο σημείο της chortling ευτυχώς όταν άκουσε ότι ο Καντάφι είχε sodomized με ένα μαχαίρι και τους σκότωσαν.
Δεν χρειάζεται να αρέσει ο Καντάφι να παρατηρήσουμε ότι αυτή η συμπεριφορά είναι λίγο ... αναξιοπρεπής, και πιο κατάλληλο για μια sociopath από stateswoman. Αλλά Κλίντον είναι σκληρός και θέλει να ξέρει αμερικανική πόσο σκληρή μπορεί να είναι. 
Είναι ένας μεγάλος οπαδός του κηφήνες, που λέει έχουν λάβει «δεκάδες ανώτερους τρομοκράτες από το πεδίο της μάχης». Υποσχέθηκε πίσω στο 2008 ότι η Αμερική θα «σβήσει εντελώς» το Ιράν , εάν πραγματοποίησε πυρηνική απεργία στο Ισραήλ - κάτι που δεν υπάρχει καμία απόδειξη Ιράν δεν έχει καμία δυνατότητα να κάνει ή προτίθεται να κάνει.
Και ακόμη και η Λιβύη ήταν εμφανώς καταρρέει αυτή εξακολουθεί να ήθελε να βομβαρδίσει τη Συρία. Σε μια συνέντευξη με έναν από τους πιο γνωστούς δημοσιογράφους σιωνιστικό γεράκι Jeffrey Goldberg επανέλαβε την φενάκη ότι η αύξηση του ISIS οφείλεται στην αποτυχία του Ομπάμα να υποστηρίξει «μέτρια» αντάρτες της Συρίας. 
Υπερασπίστηκε επίσης το Νετανιάχου κατά τη σφαγή του περασμένου έτους στη Γάζα, υποστηρίζοντας ότι «το Ισραήλ έκανε ό, τι έπρεπε να κάνει για να ανταποκριθεί στις ρουκέτες» και κατηγορεί την «έντονη διεθνή παρουσία» στον πόλεμο κατά του αντισημιτισμού και της Χαμάς »στάδιο, τη διαχείριση» της σύγκρουσης.
Ερωτηθείσα αν το Ισραήλ είχε κάνει αρκετά για να αποτρέψουν τους θανάτους των παιδιών και άλλους αθώους ανθρώπους που waffled ότι «δημοκρατικά έθνη έχουν αποδεδειγμένα καλύτερες τιμές σε θέση σύγκρουσης» και υποστήριξε ότι «η αγωνία είστε μυημένοι λόγω της κάλυψης, και οι γυναίκες και τα παιδιά και όλα τα υπόλοιπα από αυτά, καθιστά πολύ δύσκολο να ταξινομήσετε μέσω για να φτάσουμε στην αλήθεια. »
Είναι, αν δεν έχετε κανένα ενδιαφέρον να είναι στην πρώτη θέση. Κλίντον διαχώρισε τη θέση της από πιο προσεκτική εξωτερική πολιτική του Ομπάμα, δηλώνοντας ότι «Τα μεγάλα έθνη πρέπει να έχουν αρχές, και" δεν κάνουν ηλίθια πράγματα "δεν είναι μια οργανωτική αρχή.» 
Εμφανίστηκε να σκιαγραφήσει μια αόριστη νέα έκδοση της πολιτικής Ψυχρού Πολέμου «συγκράτηση» προς μια τζιχάντ απειλή που αυτή σε σχέση με τον κομμουνισμό και τον φασισμό, και κήρυξε την «οργανωτική αρχή» ως «την ειρήνη, πρόοδο και ευημερία.»
Έτσι ποια είναι η διαφορά μεταξύ της και του πιθανού αντίπαλου της; Όχι πάρα πολύ πραγματικά.
Χθες ο άθλιος Τζεμπ Μπους κήρυξε φιλοδοξίες της εξωτερικής πολιτικής του  προς το Συμβούλιο του Σικάγο των παγκόσμιων υποθέσεων και είναι λίγο πολύ ό, τι θα περίμενε κανείς από έναν άνθρωπο του οποίου την πολιτική ομάδα είναι γεμάτη με τα κατακάθια του αδελφού του συμβούλους του Τζορτζ, συμπεριλαμβανομένων των ανδρών όπως ο Paul Wolfowitz και Stephen Hadley, ο οποίος σεέναν  υγιή κόσμο ποτέ δεν θα επιτραπεί καταοποιαδήποτε τρόπο να βρεθεί κοντά στο δημόσιο αξίωμα και πάλι.
Ο ίδιος Bush δήλωσε ότι είναι «το δικό του χέρι» και προσπάθησε να αποστασιοποιηθεί από τα «λάθη» που πραγματοποιήθηκε στο ρολόι αδελφό του. Αλλά στη συνέχεια, επαναλαμβάνεται το ίδιο ψέμα ότι ο αδελφός του - και ο Τόνι Μπλερ - έχει πει τόσες φορές - ότι «Χρησιμοποιώντας την ικανότητα συλλογής πληροφοριών ότι όλοι αγκάλιασε για τα όπλα μαζικής καταστροφής δεν ήταν -. Διαφανεί ότι δεν είναι ακριβής»
Τα «λάθη» ήταν μόνο λόγω της μη παροχής ασφάλειας μετά από το «να πετάξει έξω» τον Σαντάμ Χουσεΐν. Πέρα από αυτό, όλα καλά, ειδικά το «κύμα» που ο Μπους αποκαλεί «μία από τις πιο ηρωικές πράξεις θάρρους πολιτικά« αν δεν ήταν για το γεγονός ότι ο Ομπάμα θα καταστραφεί - παρατηρώντας τους όρους του καθεστώτος της συμφωνίας δυνάμεις που ο Μπους είχε ιδρύσει - δημιουργώντας έτσι ένα «κενό» που οδήγησε στην Ίσιδα.
Καλά στην πραγματικότητα δεν υπήρχε κενό. Ειχε ένα τεράστιο, καλά εκπαιδευμένο και άρτια εξοπλισμένα ιρακινό στρατό του οποίου οι υπάλληλοι ήταν τόσο διεφθαρμένοι που δεν ήθελαν να πολεμήσουν. Αλλά δεν πειράζει, ας συνεχίσουμε το όνειρο.   
Όταν ο αδελφός του ήθελε να «καπνίζουν έξω» τον Οσάμα Μπιν Λάντεν, ο Μπους θέλει να «πάρουν» ISIS. 
Όπως Κλίντον, ο ίδιος φρόντισε να δηλώσει την αθάνατη αγάπη του για το Ισραήλ. Θέλει μια νέα κυρώσεων νομοσχέδιο να εμποδίσει το Ιράν την εφαρμογή ενός προγράμματος εμπλουτισμού ουρανίου που θα μπορούσε να «θέσει σε κίνδυνο το Ισραήλ.»
Όπως Κλίντον, θέλει την εξωτερική πολιτική με μια αρχή, την οποία αποκαλεί «δημοκρατία ελευθερίας», η οποία θα πρέπει να «υποστηρίζεται από την μεγαλύτερη στρατιωτική δύναμη στον κόσμο» και υποστηρίζεται από τις μεγάλες αυξήσεις στις αμυντικές δαπάνες.
Πουθενά σε κανένα από αυτά τα δύο είναι η παραμικρή απόδειξη της κριτικής σκέψης, ή οποιαδήποτε επίγνωση ότι οι πολιτικές που υποστηρίζουν μπορεί στην πραγματικότητα να έχουν παραχθεί ακόμη χειρότερα αποτελέσματα από τα προβλήματα που δήθεν προορίζεται να λύσει εκεί.  
Ένας από τους λόγους για τους οποίους ο Ομπάμα κέρδισε την προεδρία και κατέστρεψε τις φιλοδοξίες του Κλίντον ήταν επειδή ήταν σε θέση να δώσει την ψευδαίσθηση μιας ριζική απομάκρυνση από την λυσσαλέο μιλιταρισμό των προκατόχων του.
Ούτε Κλίντον ούτε ο Μπους προσφέρουν τέτοιου είδους αυταπάτες. Και την υποστήριξή τους του μιλιταρισμού δεν είναι απλώς μια προσωπική ιδιοτροπία, τα αποτελέσματα της πάρα πολύ πολιτική ενδογαμία μέσα από όλα αυτά τα χρόνια της δυναστικής συνέχειας. Του χειρότερο από αυτό. 
Ο διαγωνισμός γεράκι γεράκι ν. Που γνέφει τώρα είναι μια απόδειξη για μια αυτοκρατορική συναίνεσης στην Ουάσιγκτον που είναι αδιαπέραστο από κανένα αποδεικτικό στοιχείο που έρχεται σε αντίθεση με τις δικές του υποθέσεις, και η οποία εξακολουθεί να πιστεύει, όπως η Μαντλίν Ολμπράιτ, ότι η Αμερική είναι η «απαραίτητο έθνους», όταν πραγματικά δεν είναι.

No comments:

Post a Comment

wibiya widget