Tuesday, January 20, 2015

Tί ειπε Γιωργος Παπανδρέου στη συνέντευξη με τον Xατζηνικολάου

Ο Γιώργος Παπανδρέου απαντάει σε πολίτες στην εκπομπή του κ. Νίκου Χατζηνικολάου | 19-01-2015
«Λεφτά υπάρχουν, αν κάνουμε μεγάλες μεταρρυθμίσεις» δήλωσε ο Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας στον «Ενικό». Ο ιδρυτής του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών μίλησε εφ'όλης της ύλης, τονίζοντας ότι ήταν η Γερμανία που δεν ήθελε αμιγώς ευρωπαϊκό μηχανισμό και ζητούσε είσοδο του ΔΝΤ.
Σχετικά με τις επαφές του με τον Ντομινίκ Στρος Καν, υπογράμμισε ότι όποια επαφή είχε μαζί του την είχε δημοσιοποιήσει.
Υπογράμμισε ότι από το ΔΝΤ ζήτησε τεχνική υποστήριξη, ενώ εξαπέλυσε επίθεση κατά της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή, κατηγορώντας την για απραξία και διερωτώμενος: «θα απολογούμαι εγώ για τις πράξεις του;».
«Φέρτε τον κ. Καραμανλή να συζητήσουμε. Δεν τον ακούω πουθενά» είπε χαρακτηριστικά. Σχολιάζοντας τα περί χρεοκοπίας, είπε ότι αν είχε συμβεί κάτι τέτοιο, θα ήταν «στίγμα που θα το κουβαλούσανε γενιές και γενιές».
Παράλληλα, επέμεινε πως η προσφυγή στο μνημόνιο ήταν η μόνη λύση. Ερωτηθείς γιατί δεν χρησιμοποίησε την απειλή χρεοκοπίας για να ισχυροποιήσει τη διαπραγματευτική ικανότητα της Ελλάδας, δήλωσε πως μια τέτοια απειλή θα ισοδυναμούσε με αυτοκτονία.
Σχετικά με τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου και τη λίστα Λαγκάρντ είπε ότι δεν υπάρχει άλλη κυβέρνηση που να ζήτησε λίστες. «Αν κάποια λάθη έγιναν ας τα δει η δικαιοσύνη. Η πρόθεση όμως και του Παπακωνσταντίνου ήταν να παταχθεί η φοροδιαφυγή» σημείωσε.
Αναφερόμενος στον κ. Σαμαρά, δήλωσε ότι η κυβέρνησή του «τα έχει κάνει μαντάρα» και τόνισε ότι όταν ο ίδιος είχε ζητήσει συναίνεση, «δεν την έλαβα, με πετροβολούσανε». Δήλωσε ότι δεν θα συνεργαστεί μαζί του και πρόσθεσε πως η πολιτική του κ. Σαμαρά ήταν η σκληρότερη λιτότητα που γνώρισε ο ελληνικός λαός. «Το έπαιξε συριζαίος, είπε ότι θα σκίσει τα μνημόνια» ανέφερε, κατηγορώντας τον ότι «έπαιξε τις θυσίες του ελληνικού λαού στα ζάρια».
Σχετικά με το ΠΑΣΟΚ, ανέφερε ότι έχει γίνει «συνιστώσα της δεξιάς».

Σχετικά με τις επερχόμενες εκλογές, υποστήριξε ότι «δεν θα είμαστε εύκολοι στις συνεργασίες. Θα βάλουμε συγκεκριμένους όρους».
Ερωτηθείς για το δημοψήφισμα, σημείωσε ότι ζητεί να γίνει δημοψήφισμα μετά το τέλος της διαπραγμάτευσης με την Ε.Ε., ενώ εκτίμησε ότι η συντηρητική ελίτ της Ευρώπης φοβάται τα δημοψηφίσματα.

No comments:

Post a Comment

wibiya widget