Wednesday, December 3, 2014

H Ελλάδα του σήμερα.. Ξαναγυρίζει στα 1960!! Του Δημήτρη Παπαγεωργίου

ΣΑΝ ΠΡΟΛΟΓΟΣ..
===============
 
1969 ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ 2013

  ΔΕΝ ήθελα, να δω και να αντικρίσω   στιγμές παρόμοιες που ζούσα όταν το 1968 έφυνα για την Αυστραλία.και φυσικά ούτε ναξανακούσω τραγούδια που νόμιζα πως έγιναν εφιάλτες και δεν θα γύριζαν ΠΟΤΕ.

Δεν ήθελα στα τσιπουράδικα που πωλούν το '50 άρι" με 1 ή 2 μεζέδες για δυόμιση και 3 Ευρώ ,να γίνει για πολλούς ο μοναδικός τρόπος ζωής και.. ημερήσιας διατροφής !!

Δεν ήθελα στα.. κεμπατζίδικα,ουζερί, καφενεία να ακούγονται τραγούδια για την μετανάστευση και "κακούργα ξενητιά "τα  ίδια σαν εκείνα που παίζαν όταν μας φόρτωναν σε "καράβιακαι και σε τραίνα" για ψωμοτόπια που μας ρουφούσαν μυαλό,χέρια και προ παντός νιάτα..

Ναι  δεν ήθελα να ξαναγυρίσω "για καλά" στην πατρίδα μου και να βλέπω φτώχεια ,πείνα, δυστυχία..

Ούτε ήθελα να δώ  μανάδες και γιαγιάδες να τρέχουν να αγοράσουν  ''τάβλες" (Τάμπλετς), για να περάσουν Σκάιπ,και Βίμπερ και να ανοίγουν λογαριασμό στο Φαίης μπούκ, για να μιλούν με τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους που φεύγουν διαρκώς για κει που ποτε δεν πηγαν και δε γνώρισαν,με μοναδικό όπλο τα νιάτα και την ελπίδα,ότι ΙΣΩΣ..

Τι ακριβως είναι αυτο το "ισως" κανείς μεταφραστής ''ψυχών;'' ή έλλογων  όντων δεν μπορεί και ούτε θα μπορέσει να το αποδώσει σωστά..

Σημασία δεν έχει τί θέλει κάποιος που έζησε και ζεί μια ζωή "κάτω απο ξένους ουρανούς "σημασία έχει τί γίνεται τωρα...κατω απο τον ουρανό που κι αυτός  γεννήθηκε ..

Θα τα καταφέρει; Σκοπός δεν είναι να τα καταφέρει ένας άνθρωπος..αλλά ένας ΛΑΟΣ!!
-"θα δείξει " που λένε και αυτοί που δεν έφυγαν ποτέ !!!

Προσωπικά, αρχίζω σε τακτά διαστήματα να σας μεταφέρω εικόνες της σημερινής Ελλάδας ,οπως τις βλέπωκαι όπως τις ζώ και κουβεντιάζω με τον απλό λαό..Θα τα λέμε λοιπόν περισσότερο..


Η Ελλάδα στο μπράτσο ενός αυστραλογεννημένου


1969.Τρικαλινοι ,νεοφερμενοι,σε μπιροκατάνυξη στο καταστημα του Ρουλη Μαγκουριτσα..στο Όκλυ της Μελβούρνης.. — with Vasilis Daloukas+ Thumios KoutsagiasRoulis Magouritsas,AhilleasChristos Kelepouris and Lazos Lampros.

No comments:

Post a Comment

wibiya widget