Friday, December 12, 2014

Ελενόπουλος κατά Βενιζέλου: Ο Παπανδρέου μιλά για συνεργασία, όχι για παζάρια

Βενιζέλος: Διαγράφει τον Παπανδρέου από το ΠΑΣΟΚ
«Ο κ. Παπανδρέου μιλά για ευρύτερη συνεργασία και όχι για παζάρια. Οι καθαρές θέσεις δημιουργούν πρόβλημα σε όσους έχουν συνηθίσει να φυτοζωούν στη θολούρα», αναφέρει ο κ. Ελενόπουλος και επισημαίνει πως αρκετοί έκαναν πως δεν κατάλαβαν την τοποθέτηση Παπανδρέου για να μπορούν να την ερμηνεύουν «όπως θέλουν και να της αποδίδουν όποιον χαρακτήρα και όποια σκοπιμότητα τους βολεύει».

«Αντί να εκτίθενται», καταλήγει ο κ. Ελενόπουλος, «καλό θα ήταν να εξηγήσουν στον ελληνικό λαό, γιατί δεν αναλαμβάνουν κάποια πρωτοβουλία συναίνεσης μεταξύ των δημοκρατικών πολιτικών δυνάμεων για να υπερβούμε το αδιέξοδο και να αντιμετωπισθούν οι κίνδυνοι στους οποίους εκτίθενται οι θυσίες των Ελλήνων».

Εξ αφορμής της παρέμβασης Παπανδρέου, ο κ. Βενιζέλος είχε δηλώσει νωρίτερα ότι «δεν υπάρχουν εσωτερικά θέματα του ΠΑΣΟΚ, υπάρχουν εξωτερικά του ΠΑΣΟΚ με τα οποία δεν ασχολούμαστε».

Ερωτηθείς συγκεκριμένα για τον κ. Παπανδρέου, ο κ. Βενιζέλος απάντησε ότι δεν θέλει να επεκταθεί.

Στο μεταξύ, μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης τόνισε ότι η χώρα δεν έχει ανάγκη αυτή τη στιγμή κυβέρνησης ειδικού σκοπού όπως ζητεί ο κ. Παπανδρέου και άλλα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, αλλά ισχυρής κυβέρνησης.

«Ο Παπανδρέου έπεσε πρώτος στη φωτιά της κρίσης και ήταν θύμα της κρίσης και πάντα θα ζητά τη δικαίωσή του και τη δικαίωσή μας συνολικά» είπε για τη στάση του τέως προέδρου του ΠΑΣΟΚ και πρώην πρωθυπουργού. Διαφοροποιούμενος από τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο υπουργός Μεταφορών σημείωσε, ότι τα προβλήματα μέσα στο κόμμα δεν αποτελούν εξωτερικό, αλλά εσωτερικό ζήτημα, «αλλά είναι δύσκολη στιγμή για τη χώρα και οφείλουμε να δώσουμε θετικό στίγμα στους πολίτες».

Σύμφωνα με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη η χώρα πρέπει να προχωρήσει στη σύμπραξη μεγάλου νέου μετώπου στο χώρο της κεντροαριστεράς που τον περιέγραψε ως «χώρο της λογικής, τους ριζοσπαστικού μέτρου της ηθικής και του δικαίου». «Χρειάζεται ένα μεγάλο εκλογικό μέτωπο, αν δεν προλαβαίνουμε να κάνουμε ένα μεγάλο πολιτικό χώρο, χωρίς αυτόν θα οδηγηθούμε σε πολώσεις» παρατήρησε.

No comments:

Post a Comment

wibiya widget