Tuesday, December 16, 2014

Πλημμύρισε το Σύδνευ απο λουλούδια για τα αδικοχαμένα θύματα της απαγωγής

Χιλιάδες άνθρωποι έχουν κατακλύσει το Σίδνεϊ για να αποτίσουν φόρο τιμής στα θύματα μιας 16-ωρης πολιορκίας, η οποία έληξε όταν η αστυνομία εισέβαλε στο Lindt Chocolate Cafe στο Martin Place νωρίς το πρωί της Τρίτης.
Μια ανώτερη νομικός και μητέρα τριών παιδιών η  Κατρίνα Dawson, 38, και ο διευθυντής του  Lindt Cafe  Tori Τζόνσον, 34, σκοτώθηκαν κατά την πολιορκία, μαζί με τον 50-χρονο καταληψία Haron Μονής.

Βασικά σημεία:

  • Οι αρχές εξακολουθούν να μην επιβεβαιώνει πως πέθανε θύματα πολιορκία
  • Τέσσερις όμηροι και ένας αστυνομικός τραυματίστηκαν καθώς η 16-ωρη πολιορκία έληξε γύρω στο 2:00 πμ (AEDT)
  • Ο Μονής ήταν  ιρανός κληρικός με εγγύηση για μια σειρά βίαιων αδικημάτων, όπως το ότι είναι υπεύθυνος για τη δολοφονία της συζύγου του
  • Εκατοντάδες floral αφιερώματα έχουν τοποθετηθεί στο Martin Place, σημαίες κυματίζουν μεσίστιες στο Κοινοπολιτείας κτίρια
Οι οι ανθοδέσμες με αφιερώσεις έχουν αφεθεί  από  το κοινο για ότι έχει γίνει, σαν ενα  αυθόρμητο μνημόσυνο στο Martin Place, με βιβλίασυλλυπητηρίων  επίσης διαθέσιμα για τους ανθρώπους να υπογράψουν.
Την Τρίτη, σημαίες σε όλα τα κτίρια της Κοινοπολιτείας κυμάτιζαν  μεσίστιες σε ένδειξη σεβασμού προς τα θύματα.
Λεπτομέρειες έχουν αρχίσει να αναδύονται από τη στιγμή που η πολιορκία ξέσπασε σε μια ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ του απαγωγέα  και της βαριά οπλισμένης αστυνομίας.
Δεν είναι ακόμη σαφές πώς ακριβώς πέθαναν οι δύο όμηροι, αν και πολλές πηγές έχουν πει στο ABC ότι ο κ Johnson προσπάθησε να αρπάξει το όπλο του Μονής όταν φάνηκε ότι πήγαινε να κοιμηθεί..
Η Dawson, η οποία πέθανε σε νοσοκομείο μετά την πολιορκία, σύμφωνα με πληροφορίες, οταν μπήκε μπροστά να θωρακισει έγκυο φίλη της από πυροβολισμούς.
Δειτε ολόκληρη την είδηση απο το ABC -κρατικό δίκτυο-Αυστραλίας  όπως ανάρτησε στην ιστοσελίδα του
  1. Nation mourns victims killed in Sydney siege

    Thousands of people turn out in Sydney to pay tribute to the victims of the Martin Place siege, which ended when police stormed the Lindt Chocolate Cafe on Tuesday morning.

No comments:

Post a Comment

wibiya widget