Wednesday, November 26, 2014

Ο «τελικός» του Ολυμπιακού στην Ισπανία με την Ατλέτικο


 
   
 Για πρώτη φορά σε φάση ομίλων του Champions League, το ΑΠΟΕΛ δέχεται μια ήττα με πάνω από δυό γκολ διαφορά και κάνει ένα τόσο παθητικό παιχνίδι.
Το ψεσινό 4-0 ήταν μια φυσιολογική κατάληξη ενός μονόλογου της Μπαρτσελόνα που είχε συνολικά 74% κατοχή της μπάλας και 751 ολοκληρωμένες πάσες, έναντι μόνο 136 του ΑΠΟΕΛ!
Και τα τέσσερα γκολ θα μπορούσαν να ήταν διπλάσια, αν ληφθούν οι ευκαιρίες που έχασαν οι μπλαουγκράνα και γενικά οι περιπτώσεις που διέσπασαν την άμυνα του ΑΠΟΕΛ και δημιουργήθηκαν επικίνδυνες φάσεις μπροστά στο τέρμα του Πάρντο. Οι δηλώσεις του Λουίς Ενρίκε γιά ένα πολύ ολοκληρωμένο παιχνίδι της ομάδας του και γιά το πλάνο της που βγήκε σε πολύ ψηλό βαθμό, μη αφήνοντας περιθώρια στο ΑΠΟΕΛ, δίνει ακριβώς το στίγμα της διαφοράς των ομάδων και αυτών που καταθεσαν στον αγώνα, μπροστά σε 20 χιλιάδες οπαδούς των γηπεδούχων!
Μια Μπαρτσελόνα που ήρθε στη Λευκωσία γιά να μην αφήσει τίποτα στην τύχη, μετά το δύσκολο 1-0 του πρώτου αγώνα, βλέποντας το ΑΠΟΕΛ σαν ένα σοβαρό εμπόδιο στην κατάκτηση της πρώτης θέσης του ομίλου.
Κι αυτό απλά φάνηκε στο γήπεδο από τα το πρώτο λεπτό. Τρεις ευκαιρίες και μετά το πρώτο γκολ του Σουάρες με τη νέα του ομάδα. Ένα γκολ που αποσυντόνισε σχεδόν πλήρως τον αμυντικό μηχανισμό του ΑΠΟΕΛ, που παράλληλα δεν μπορούσε να αλλάξει τρίτη μπαλιά!
Γι' αυτό βασικά υπεύθυνη η Μπαρτσελόνα, που εύρισκε πάντα τον τρόπο, μετά από αφυκτική πίεση, να κάνει ξανά δική της την μπάλα. Και όταν ο Μέσι πέτυχε το δεύτερο γκολ, λίγο πριν λήξει το ημίχρονο, όλα είχαν τελεώσει!
Το μόνο που έμενε ως ενδιαφέρον, ήταν μέχρι που θα έφτανε το ρεκόρ αυτής της αναμφισβήτητης ποδοσφαιρικής ιδιοφυίας! Και ενώ ήρθε στο ΓΣΠ ίσος με τον Ισπανό Ραούλ στον πίνακα των πρώτων σκόρερ του Champions League, τελικά έφυγε με το χατ τρικ του και φυσικά ένα νέο ρεκόρ 74 τερμάτων!
Ο Μέσι είναι μιά ασταμάτητη μηχανή παραγωγής γκολ, ένας δημιουργός και ένας εκτελεστής, από τους ελάχιστους που γνώρισε ποτέ το ποδόσφαιρο! Και φυσικά προχωρά ακάθεκτος γιά να σπάσει το ρεκόρ του Πελέ σε επίσημα τέρματα και να αναδείχθεί αυτός στο τέλος της καριερας του, ως ο καλύτερος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών! Και γιά να το πετύχει αυτό, έχει ακόμα χρόνια μπροστά του!
 Ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ας περιορίσει τις φιλοδοξίες του γιά τις πιο κάτω θέσεις...
Δεν σηκώνει ιδιαίτερη ανάλυση το παιχνίδι. Το 4-0 είναι ένα βαρύ σκορ γιά το ΑΠΟΕΛ, περισσότερο γιατί έχει συνηθίσει σε πολύ μικρότερα σκορ και όχι γιατί δεν μπορεί να καθορίσει τέτοια σκορ η διαφορά ποιότητας και δυναμικότητας των ομάδων.
Και τώρα, στην τελευταία αγωνιστική του ομίλου, θα παιχτεί η πρώτη θέση μεταξύ Μπαρτσελόνα και Παρι στη Βαρκελώνη και η τρίτη θέση στο Άμστερνταμ. Το ΑΠΟΕΛ χρειάζεται τη νίκη εναντίον του Άγιαξ. Ασφαλώς δύσκολα μπορεί να την πετύχει.
Όμως τίποτα δεν αποκλείεται στο ποδόσφαιρο. Προς το παρόν όμως, η προσοχή στρεφεται στο αιώνιο ντέρμπι της Κυριακής εναντίον της Ομόνοιας. Το Άμστερνταμ μπορεί να περιμένει...
Πριν κλείσω, κρίνω σκόπιμο να αναφερθώ στην συμπεριφορά των οπαδών του ΑΠΟΕΛ στο νότιο πέταλο. Δεν ξέρω αν το νεο διπλό κορεό " UEFA RESPECT" θα φέρει ένα νέο πρόστιμο, είναι βέβαιο όμως ότι οι πυρσοί και τα βεγγαλικά, ιδιαίτερα στην αρχή του αγώνα, θα συνοδευτούν από νέo πρόστιμο χιλιάδων λιρών από την UEFA.
Και γιατί συνεχίζεται αυτή η απαγορευτική συμπεριφορά, όταν είναι βέβαιο ότι θα έρθει βαρύ το πρόστιμο;
Ποιά η σκοπιμότητα τέτοιων ενεργειών των οπαδών που έχουν γίνει κανόνας και φυσικά είναι γνωστο ότι βλάπτουν οικονομικά την ομάδα τους;
Γιατί αυτή η συνεχιζόμενη, επιζήμια παραδοξότητα;

No comments:

Post a Comment

wibiya widget