Wednesday, November 26, 2014

Στα χέρια της ΕΛΑΣ ο πιστολέρο του Μικρολίμανου

Στη σύλληψη του 31χρονου Αλβανού, Αρμπερ Μπάκο, που άνοιξε πυρ σε μπαρ στο Μικρολίμανο τραυματίζοντας 15 ανθρώπους, τα ξημερώματα του Σαββάτου, προχώρησε η ΕΛΑΣ.


Στα χέρια της ΕΛΑΣ ο πιστολέρο του Μικρολίμανου
Η επιχείρηση έγινε στις 12.15 το μεσημέρι και οι αστυνομικοί έπιασαν κυριολεκτικά στον ύπνο τον 31χρονο, καθώς όταν εισέβαλαν στο ημιυπόγειο διαμέρισμα, επί της οδού Αγ. Λαύρας 36 στο Γουδή, εκείνος κοιμόταν.
Κατά τη σύλληψή του δεν προέβαλε αντίσταση, ενώ μαζί του ήταν ένας ακόμη Αλβανός, ο οποίος τον κάλυπτε.
Οι αστυνομικοί είχαν εντοπίσει το κρησφύγετό του, και τον συνέλαβαν μετά από κοινή επιχείρηση της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και των ΕΚΑΜ. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η ΕΛΑΣ φέρεται να έφτασε στα ίχνη του μετά από πληροφορία ενός εκ των γειτόνων του διαμερίσματος, που τον αναγνώρισε βάσει της φωτογραφίας που είχε έρθει στο φως της δημοσιότητας.
Η μεγάλη αυτή επιτυχία της Ελληνικής Αστυνομίας ήρθε λίγα μόλις 24ωρα μετά την αιματηρή επίθεση εναντίον θαμώνων του μπαρ στο Μικρολίμανο.
Μέσω Twitter συνεχάρη στην Ελληνική Αστυνομία και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Βασίλης Κικίλιας, γράφοντας: «Συγχαίρω την ΕΛ.ΑΣ. για τη σωστά σχεδιασμένη & αναίμακτη σύλληψη του επικίνδυνου δράστη του Πειραιά. Μηδενική ανοχή στην εγκληματικότητα».

Αυτή την ώρα ο Αλβανός κακοποιός βρίσκεται στο κτίριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, είναι σε εξέλιξη επιχείρηση για την ανεύρεση άλλων δύο Αλβανών οι οποίοι τον κάλυπταν.
Ευρήματα σε δωμάτιο ξενοδοχείου

Σημειώνεται ότι χθες σε δωμάτιο ξενοδοχείου της περιοχής βρέθηκαν μία γεμιστήρα από καλάνσικοφ και προσωπικά αντικείμενα του δράστη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης, πήγε στο ξενοδοχείο, που βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το μπαρ, μαζί με άλλα δύο άτομα, την περασμένη Πέμπτη και προπλήρωσε μάλιστα για δύο διανυκτερεύσεις.
Ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου «Γαλήνη», αναγνώρισε τον Αλβανό ως ένα από τα άτομα που είχαν νοικιάσει δωμάτιο στο ξενοδοχείο του. Ενημέρωσε τις αρχές και το πρωί της Τρίτης αστυνομικοί έφθασαν στο ξενοδοχείο, όπου άρχισαν τις έρευνες.
Σε βίντεο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας, ο καταζητούμενος δράστης της επίθεσης με καλάσνικοφ απεικονίζεται ξεκάθαρα να κατευθύνεται προς την πόρτα του ξενοδοχείου μετά τις ριπές προς το καφέ-μπαρ.
Το χρονικό του μακελειού

Το αιματηρό περιστατικό σημειώθηκε στις 4:15 τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου στο κλαμπ «Έτσι Απλά», στην Ακτή Δηλαβέρη στο Μικρολίμανο, με τον ένοπλο να ανοίγει πυρ, τραυματίζοντας συνολικά 15 άτομα.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι ο ένοπλος αρχικά βρισκόταν στο νυχτερινό μαγαζί όπου διασκέδαζαν πολλά νεαρά άτομα, και κάποια στιγμή, μετά από διαπληκτισμό με άλλα άτομα, έφυγε για να επιστρέψει λίγο αργότερα με ένα καλάσνικοφ.
Μάλιστα κάποιοι από τους θαμώνες του καταστήματος φέρεται να αντιλήφθηκαν αυτό που θα ακολουθούσε και αποχώρησαν από το μαγαζί. Οι ίδιες μαρτυρίες αναφέρουν ότι ο ένοπλος ακούστηκε να εκτοξεύει απειλές εναντίον των θαμώνων και των υπαλλήλων λέγοντας: «όλοι εδώ απόψε θα πεθάνετε».
Με το όπλο στα χέρια άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως και στο κατάστημα επικράτησε πανικός. Όταν σταμάτησε τους πυροβολισμούς ο δράστης διέφυγε.
ΕΘΝΟΣ On Line13:37 26/11

No comments:

Post a Comment

wibiya widget