Tuesday, November 18, 2014

Οι γυναίκες που παίρνουν αντισυλληπτικά βλέπουν τους άνδρες με άλλο μάτι

Οι γυναίκες που παίρνουν αντισυλληπτικά βλέπουν τους άνδρες με άλλο μάτι

Οι ερευνητές παρακολούθησαν 118 νιόπαντρα ζευγάρια επί τέσσερα χρόνια, συσχετίζοντας τον βαθμό ικανοποίησης από τη σχέση τους, με την χρήση χαπιών

Οι γυναίκες που έπαιρναν αντισυλληπτικό χάπι όταν γνώρισαν τον σύντροφό τους, πιθανότατα θα τον βρουν λιγότερο ελκυστικό, όταν πάψουν πια να παίρνουν το χάπι, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα. Η μελέτη δείχνει ότι τα εν λόγω ορμονικά αντισυλληπτικά επηρεάζουν την κρίση μιας γυναίκας, όσο τα παίρνει, έχοντας ως συνέπεια να βλέπει συχνά έναν άνδρα πιο ελκυστικό, μια εντύπωση όμως που χάνεται μόλις σταματήσει το χάπι.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής την Μισέλ Ράσελ του Τμήματος Ψυχολογίας του Πολιτειακού Πανεπιστημίου της Φλόριντα, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ (PNAS), σύμφωνα με τη βρετανική «Γκάρντιαν», παρακολούθησαν 118 νιόπαντρα ζευγάρια επί τέσσερα χρόνια, συσχετίζοντας τον βαθμό ικανοποίησης από τη σχέση τους, με την χρήση αντισυλληπτικών χαπιών.

Η μελέτη έδειξε ότι οι γυναίκες, μόλις σταμάτησαν να παίρνουν το χάπι, διαπίστωσαν μια αλλαγή στον τρόπο που «βαθμολογούσαν» τον σύντροφό τους. Οσες είχαν ιδιαίτερα ελκυστικούς συζύγους δήλωσαν πιο ικανοποιημένες, ενώ όσες είχαν λιγότερο ελκυστικούς (που ήταν και η πλειονότητα), ένιωθαν μετά λιγότερο ικανοποιημένες. Ομως άσχετα με την εξωτερική εμφάνιση του συντρόφου, σε όλες τις περιπτώσεις οι γυναίκες δήλωσαν ότι οι σεξουαλικές επαφές τους έγιναν λιγότερο ικανοποιητικές, αφότου έπαψαν να παίρνουν το χάπι.

Τα νέα ευρήματα επιβεβαιώνουν παλαιότερες μελέτες, σύμφωνα με τις οποίες τα ορμονικά αντισυλληπτικά παρεμβαίνουν στην αντίληψη των γυναικών για την ελκυστικότητα της μυρωδιάς του ανδρικού σώματος και γενικότερα στην ελκυστικότητα ενός άνδρα.

Από την άλλη, οι ειδικοί προειδοποίησαν ότι, προτού κόψει το χάπι μια γυναίκα, πρέπει να λάβει υπόψη της τον κίνδυνο ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης, πράγμα που θα είχε ακόμη μεγαλύτερη επίπτωση στη σχέση της με τον σύντροφό της.
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ18/11/201409:41

No comments:

Post a Comment

wibiya widget