Friday, November 14, 2014

Δεν έχουν τέλος οι μίζες για τα εξοπλιστικά. €38εκατ.σε 13 άτομα.

Εντοπίστηκαν μίζες €38εκατ.-Σε απολογία
 πρώην στελέχη    γερμανικής     εταιρείας

Δεν έχουν τέλος οι μίζες για τα εξοπλιστικά
Περίπου 13 πρώην στελέχη της γερμανικής εταιρείας STN Atlas καλούνται από τον ανακριτή Διαφθοράς, κ. Γαβριήλ Μαλλή να απολογηθούν για δωροδοκία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος για τα εξοπλιστικά.

Όλοι κατονομάστηκαν από άλλον κατηγορούμενο στην υπόθεση και συγκεκριμένα τονΠάνο Ευσταθίου, ο οποίος υπέδειξε απολογούμενος ποιοί από τη γερμανική εταιρεία γνώριζαν ή έδιναν εντολές να σταλούν οι προμήθειες στη χώρα μας.

Σύμφωνα με πληροφορίες θα έρθουν να απολογηθούν τον ερχόμενο μήνα αλλιώς θα αντιμετωπίσουν τον κίνδυνο να εκδοθεί σε βάρος τους ένταλμα σύλληψης.

Σοκάρουν τα ποσά των μιζών, που διακινήθκαν μόνο για δυο εξοπλιστικά προγράμματα αφού για τα υποβρύχια (τεχνολογικό εξοπλισμό) και τα ASRAD φαίνεται ότι εντοπίστηκαν μίζες περίπου 38 εκατομμυρίων ευρώ.

Όλα ξεκίνησαν, όπως είναι γνωστό, από την απολογία Κάντα, ο οποίος υπέδειξε τον κ. Ευσταθίου ως το πρόσωπο που τον δωροδόκησε για λογαριασμό της γερμανικής εταιρείας.

Μάλιστα, από την μελέτη τη δικογραφίας ο κ. Μαλλής οδηγήθηκε στην κλήση 35 ατόμων ως κατηγορουμένων αφού αναμένεται την ερχόμενη εβδομάδα να κληθούν να απολογηθπούν άλλα 10 άτομα για την ίδια υπόθεση...

Το μεγαλύτερο μέρος του φακέλου της συγκεκριμένης υπόθεσης έχει οδηγηθεί στον εισαγγελέα κ. Βεργώνη για να υποβάλει πρόταση προς το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο Εφετεών.

Τώρα στον ίδιο φάκελο θα υποβληθούν και οι νέες απολογίες. Ο ανακριτής περιμένει και νέα στοιχεία από τους γερμανούς κατηγορουμένους, οι οποίοι αντιμετωπίζουν και τον κίνδυνο προφυλάκισης.

                    To BHMA.gr   ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ:  16:30

No comments:

Post a Comment

wibiya widget