Tuesday, October 14, 2014

Τοροσίδης: "Έχουμε χάσει την ταυτότητα μας"

Ο Βασίλης Τοροσίδης, αρχηγός του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, μετά το τέλος της αναμέτρησης με τη Β. Ιρλανδία υποστήριξε ότι η ομάδα δεν παίζει το ποδόσφαιρο που μπορεί.
Ο αρχηγός της Εθνικής Ελλάδος αμέσως μετά το τέλος της αναμέτρησης με την Β. Ιρλανδία δεν έκρυψε την απογοήτευση του όχι μόνο για την ήττα αλλά για τον τρόπο που αγωνίζεται το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα...
"Για μένα δεν μετράει τόσο η ήττα μετράει πιο πολύ αλλά το πρόσωπο που δείχνουμε. Δεν παίζουμε το ποδόσφαιρο που παίζαμε. Ναι μεν υπάρχουν πολλές αλλαγές στην ομάδα μέσα και έξω από αυτή αλλά αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία. Καθώς είμαστε πολύ έμπειροι παίκτες. Δεν ξέρω τι να πω. Έχουμε χάσει την ταυτότητα μας και δεν ξέρω τι είναι αυτό που μας λείπει".
Τι έχεις να πεις στον κόσμο; Μπορεί να ελπίζει;
"Ο κόσμος πρέπει να ελπίζει έχουμε επτά παιχνίδια ακόμα και θα θα δώσουμε τα πάντα για να είμαστε στην Γαλλία".
Κατά την αποχώρηση του ο Τοροσίδης έκανε δηλώσεις και στην μικτή ζώνη λέγοντας:
Η εικόνα μας ήταν τραγική. Σε τρεις αγώνες έχουμε χάσει τους δυο, έχουμε έναν βαθμό. Και το 2012 ξεκινήσαμε με δυο βαθμούς αλλά περάσαμε και σχετικά εύκολα κάναμε καλά παιχνίδια. Φταίμε όλοι μας αλλά δεν θα δώσω κάπου προσωπικά ευθύνες.
Δεν είναι δικαιολογία ότι έχει αλλάξει η μισή ομάδα από το Μουντιάλ και μετά. Θέλουμε χρόνο αλλά δεν τον έχουμε. Αυτό που με προβληματίζει εμένα είναι η κακή μας εικόνα και λιγότερο οι βαθμοί. Έχουμε 21 βαθμούς που μπορούμε να διεκδικήσουμε και θα παλέψουμε.
Και το τρία στα τρία να είχαμε κάνει πάλι δεν θα έλεγα ότι έχουμε περάσει. Αν δεν αλλάξουμε εικόνα δεν θα περάσουμε. Αυτή η ομάδα πάντα έδινε ψυχή που δεν δίνει τώρα. Εγώ δεν κρίνω ούτε τον προπονητή, ούτε κάποιον παίκτη, αυτό πρέπει να το κάνετε εσείς.
Αυτή η ομάδα πάντα έπαιζε με ψυχή. Το είχα πει και πριν την Ιαπωνία στο Μουντιάλ. Ούτε με την Ιαπωνία, ούτε με την Ακτή παίξαμε σπουδαίο ποδόσφαιρο αλλά με ψυχή και τα καταφέραμε.
Και γω αν ήμουν στην θέση του κόσμου, θα ήμουν νευριασμένος. Είναι δύσκολο δύσκολο πρέπει να ξυπνήσουμε αν θέλουμε να περάσουμε. Υπάρχει χρόνος και το θέμα είναι να περάσουμε
Σταφυλίδης: "Θα γίνουμε καλύτεροι μέσα από τα παιχνίδια"
"Πρώτα από όλα θέλω να πω ότι όλα τα παιδιά έδωσαν το 100% των δυνατοτήτων τους. Ο αντίπαλος μας έπαιζε πολύ κλειστά και δεν καταφέραμε να ανοίξουμε την άμυνα τους".
Υπάρχει ελπίδα;
"Πάντα υπάρχει ελπίδα. Δεν ξεκινήσαμε καθόλου καλά. Θα προσπαθήσουμε όλοι μαζί σαν ομάδα να αντιστρέψουμε τα πράγματα".
Αυτή τη φανέλα την έχουν φορέσει πολλοί μεγάλοι παίκτες στο παρελθόν, θα μπορέσετε να οδηγήσετε την ομάδα και πάλι ψηλά;
"Δεν ξέρω τι να πω πάνω σε αυτό. Ο προπονητής προσπαθεί να βάλει νέους ποδοσφαιριστές στην ομάδα και σίγουρα χρειαζόμαστε χρόνο. Σιγά-σιγά βάζουμε καλά στοιχεία στον αγωνιστικό χώρο και όσο περνάνε τα παιχνίδια θα είμαστε όλο και καλύτεροι".
Καρέλης: "Οι Έλληνες όλα τα μπορούμε"
"Είδατε και εσείς ότι μπήκαμε μέσα τα δώσαμε όλα, φάγαμε ένα χαζό γκολ, έπρεπε να βγούμε στην αντεπίθεση να βάλουμε ένα γκολ, έχασα και εγώ την ευκαιρία αλλά όλα ήταν κακά για εμάς δεχτήκαμε ένα ακόμα τέρμα και μετά να προσπαθούμε να γυρίσουμε το ματς από το 0-2".
Μπορεί να τα καταφέρει η Ελλάδα;
"Εννοείται Έλληνες είμαστε, έχουμε δείξει ότι στα δύσκολα μπορούμε να τα καταφέρουμε. Πρέπει να προσπαθήσουμε για να γυρίσουμε το κλίμα".
Είπατε κάτι μέσα στα αποδυτήρια, δώσατε κάποιον όρκο;
"Όλα τα παιδιά είναι στεναχωρημένοι. Δεν κάναμε ένα καλό παιχνίδι. Πεισμώνουμε περισσότερο για το επόμενο. Υπομονή χρειάζεται και βήμα-βήμα ότι καταφέραμε τόσα χρόνια να προσπαθήσουμε να το κατορθώσουμε και εμείς". 
Θεωρείς ότι μπορούμε να πάμε στην Γαλλία;
"Εννοείται πιστεύω πάρα πολύ σε αυτή την ομάδα και θα κάνουμε ότι καλύτερο για την Εθνική μας ομάδα".

No comments:

Post a Comment

wibiya widget