Thursday, August 28, 2014

NOTIA MATIA:Ορκίστηκε Δήμαρχος Γλυφάδας ο Γιώργος Παπανικολάου

Ορκίστηκε  Δήμαρχος Γλυφάδας ο Γιώργος Παπανικολάου
Ο δήμος Γλυφάδας γύρισε σελίδα... Μέσα σε κλίμα έντονης συγκίνησης αλλά και χαράς πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (27/8) στο κατάμεστο από κόσμο Δημαρχείο της Γλυφάδας, η ορκωμοσία του Δημάρχου Γιώργου Παπανικολάου καθώς και των νέων μελών του δημοτικού συμβουλίου. Την τελετή ευλόγησε ο Μητροπολίτης Παύλος, ενώ παραβρέθηκαν οι υπουργοί Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και Δημοσίας Τάξεως Βασίλης Κικίλιας, ο πρώην υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Χατζηδάκης, η πρώην υπουργός και ευρωβουλευτής Μαριέττα Γιαννάκου, οι βουλευτίνες Άννα Καραμανλή και Τάνια Ιακωβίδου, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος, οι πρώην δήμαρχοι Γιάννης Θεοδωρόπουλος και Στυλιανός Σφακιανάκης καθώς και οι δήμαρχοι Ελληνικού- Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος και Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης, φορείς της πόλης κ.α.


Όμως, πριν από την έναρξη του τελετουργικού υπήρξαν κάποια παρατράγουδα έξω από το δημαρχιακό μέγαρο. Συγκεκριμένα, δημιουργήθηκε μικρο- ένταση με αριστεριστές που είχαν συγκεντρωθεί για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην παρουσία της «Ελληνικής Αυγής» στο νέο δημοτικό συμβούλιο. Τα πνεύματα ηρέμησαν γρήγορα καθώς στο σημείο υπήρχε αστυνομική δύναμη και η τελετή της ορκωμοσίας εξελίχθηκε ομαλά. Όταν ολοκληρώθηκε το τελετουργικό το λόγο πήραν οι επικεφαλής των δημοτικών συνδυασμών Δημήτρης Τσακίρης ( ο κ. Κόκκορης έφτασε στο παραπέντε και αφού είχε ολοκληρωθεί η ορκωμοσία), Τάσος Ταστάνης, Αθηνά Λυγνού, Σωτήρης Βοργιάς, Σταύρος Τάσσος και Στέλιος Δίβαρης. Όλοι ευχήθηκαν στο νέο δήμαρχο δύναμη και καλή επιτυχία στο έργο του και τόνισαν ότι στα όσα θετικά κάνει για την πόλη θα είναι στο πλευρό του χωρίς φυσικά να ξεχνούν το θεσμικό τους ρόλο.
Ο νέος Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου στο σύντομο χαιρετισμό του, αφού ευχαρίστησε όλους όσους τον τίμησαν με την παρουσία τους, τόνισε την ανάγκη συνεργασίας που πρέπει να υπάρξει στο νέο δημοτικό συμβούλιο.
« Αν δεν καταφέρουμε να βρούμε τη μέγιστη δυνατή συναίνεση για τα κορυφαία ζητήματα που απασχολούν την πόλη μας, τότε όλοι ξέρουμε ότι δε φέρουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε. Γι' αυτό το λόγο, είμαστε αποφασισμένοι να φέρουμε μια νέα αντίληψη στη λειτουργία του δήμου και προσερχόμαστε με μεράκι και διάθεση συνεργασίας με όλες τις δυνάμεις που επιθυμούν το καλό της πόλης.
Κυρίες και κύριοι, ξεκινάμε αυτήν την πορεία χωρίς καμία εξάρτηση και χωρίς καμία δέσμευση. Η μόνη μας δέσμευση είναι η εντολή που μας έδωσαν οι πολίτες της Γλυφάδας... Είναι η εντολή και η ευθύνη που μας έχετε αναθέσει. Είμαστε αποφασισμένοι να τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας και να τιμήσουμε την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν οι συμπολίτες μας. Γι' αυτό το λόγο και σήμερα θέλω να επαναλάβω τον όρκο τιμής που τους έχουμε δώσει... Να μην προδώσουμε ποτέ αυτή την εμπιστοσύνη που μας δείξατε στις εκλογές του Μαΐου. Όμως, για να το πετύχουμε χρειαζόμαστε και τη συμμετοχή σας αγαπητοί μου φίλοι. Υπάρχουν ευκαιρίες ανάπτυξης και δεν πρέπει να χαθούν. Μια πόλη για να ευημερεί πρώτα απ' όλα πρέπει να είναι καλά οι άνθρωποί της, να ευημερούν οι άνθρωποί της. Η μεγάλη συγκριτική διαφορά αυτής της πόλης είναι οι άνθρωποί της, τους οποίους πιστεύουμε και θα αγωνιστούμε για μια καλύτερη πόλη. Σ αυτό το σημείο θέλω ν' αναφέρω κάτι που μου έλεγε κάποτε ένας πολύ σημαντικός άνθρωπος για μένα, που δεν είναι σήμερα στη ζωή, μου έλεγε ότι: Όσο ασχολείσαι με τα κοινά, να είσαι δίκαιος και να κάνεις το σωστό. Αυτά τα λόγια με συντροφεύουν σε κάθε σημαντική στιγμή της πορείας μου και γι' αυτό το λόγο να είστε σίγουροι ότι δεν πρόκειται να κάνουμε εκπτώσεις, να είστε σίγουροι ότι δεν θα κάνουμε συμβιβασμούς. Μην έχετε καμία αμφιβολία ότι θα καταθέσουμε την ψυχή μας για να υλοποιήσουμε όχι μόνο όσα δεσμευτήκαμε αλλά πολλά περισσότερα. Αξίζουμε περισσότερα, μπορούμε περισσότερα και να 'στε σίγουροι ότι θα πετύχουμε περισσότερα. Να είστε καλά».
Η τελετή της ορκωμοσίας ολοκληρώθηκε με σύντομο χαιρετισμό του Μητροπολίτη Παύλου και τις υπογραφές των μελών του νέου δημοτικού συμβουλίου.
ΠΗΓΗ: http://www.notiamatia.gr/
  • Πατήστε για μεγέθυνση της εικόνας:  orkos.jpg
  • Πατήστε για μεγέθυνση της εικόνας:  orkos2.JPG

No comments:

Post a Comment

wibiya widget