Monday, June 23, 2014

ΤΟ ΕΓΛΗΜΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΙΓΙΑΛΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ!

Displaying sos-aktes-pic011400134549.jpg

"ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ"
 Αγωνιστική Ριζοσπαστική Συνεργασία


Η ΙΣΠΑΝΙΑ ΓΚΡΕΜΙΖΕΙ, ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΧΤΙΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΜΑΣ;
Με μεγάλη επιτυχία και τη συμμετοχή πολλών φορέων συλλογικοτήτων και πολιτών απ’ όλο το λεκανοπέδιο, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 22/6/14 στην παραλία του Αγίου Κοσμά η ανοικτή συνέλευση της Επιτροπής Αγώνα για τη δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου στο Ελληνικό.
Στη συνέλευση πήραν μέρος πολλά μέλη της δημοτικής μας κίνησης «Ανατροπή στη Γλυφάδα» καθώς και ο επί κεφαλής της δημοτικός σύμβουλος Τάσος Ταστάνης και οι νεοεκλεγέντες δημοτικοί σύμβουλοι Ειρήνη Βαγγελάτου και Θανάσης Ηλιόπουλος.
Στην συνέλευση την οποία συντόνισε και έκανε τον απολογισμό των δράσεων της Επιτροπής Αγώνα για τη δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου στο Ελληνικό ο Τάσος Ταστάνης, εκφράσθηκε από όλους τους συμμετέχοντες η αποφασιστικότητα για άμεσες δράσεις ώστε να αποτραπούν τα σχέδια για το ξεπούλημα και τη φαραωνική οικοδόμηση του Ελληνικού και της παραλίας του Αγίου Κοσμά και της Γλυφάδας.
Ομόφωνα καταδικάσθηκε ως εγκληματικό το προωθούμενο από τη μνημονιακή συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου καταστρεπτικό νομοσχέδιο για τις παραλίες, τον αιγιαλό, τους υγροβιότοπους, τα ευπαθή οικοσυστήματα, τις ενάλιες και παράκτιες αρχαιότητες κ.λ.π. και εκφράσθηκε η απαίτηση για την αποτροπή της επιχειρούμενης καταστροφής των ακτών, υγροτόπων και τοπίων φυσικού κάλους. Το εν λόγο Σ/Ν με τον παραπλανητικό τίτλο «Οριοθέτηση διαχείριση και προστασία αιγιαλού και παραλίας» θέτει σε κίνδυνο και ανεπανόρθωτη καταστροφή το πολυτιμότερο τμήμα της δημόσιας γης, τις εκατοντάδες χιλιάδες χιλιομέτρων παραλίες της πατρίδας μας.
Το νομοσχέδιο, κατά παράβαση του άρθρου 24 του συντάγματος για την προστασία  των ακτών και του τοπίου, χωρίς επιστημονικό έρεισμα θέτει σε κίνδυνο το συγκριτικό πλεονέκτημα της χώρας, την απαράμιλλη φυσική ομορφιά, θυσιάζοντας κάθε ουσιαστικό περιορισμό στις «επενδύσεις». Επενδύσεις που θα έχουν δυνατότητα ακόμη και μπαζώματος στη θάλασσα 5 τετρ. μέτρα για κάθε μία κλίνη του όμορου ξενοδοχειακού συγκροτήματος. Την ίδια στιγμή που η Ισπανία γκρεμίζει, εμείς θα χτίσουμε τις παραλίες μας;
Η συνέλευση αποφάσισε να οργανωθούν σειρά εκδηλώσεων και διαμαρτυριών για την αποτροπή των σχεδίων του ΛΑΤΣΗ στο Ελληνικό αλλά και για την οριστική απόσυρση του νομοσχεδίου για του αιγιαλούς και τις παραλίες μας.
Αύριο Τρίτη 24 Ιουνίου 2014 στις 11.00 π.μ.  διοργανώνεται εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία» (Πλατεία Συντάγματος) όπου θα δοθεί  συνέντευξη Τύπου της Εταιρείας «Lamda Development» του Ομίλου Λάτση για την ανάπτυξη  των σχεδίων τους για την "αξιοποίηση του Ελληνικού".
Συμμετέχουμε στις ποικίλες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στα πλαίσια του Μαραθωνίου «240 χιλιόμετρα για τον αιγιαλό». Ο Άγης Εμμανουήλ, ηθοποιός και μαραθωνοδρόμος, θα τρέξει από τον Ισθμό μέχρι το Μαραθώνα, με ενδιάμεσους σταθμούς την Ελευσίνα, το Ελληνικό (στις 9 Ιουλίου), το Σούνιο και το Πόρτο Ράφτη. Θα διανυθούν 240 χιλιόμετρα ακτογραμμής, από τον Ισθμό έως το Μαραθώνα από τις 8 ως τις 12 Ιουλίου.
Η πρωτοβουλία 240 χιλιόμετρα για τον αιγιαλό” έχει ως στόχο την ανάδειξη της εξαιρετικής σημασίας του ελληνικού αιγιαλού για όλους και την ανάδειξη της σημασίας της προστασίας των θαλασσών μας, την ευαισθητοποίηση των πολιτών και την εμπλοκή των κατοίκων.
ΟΛΟΙ Αύριο Τρίτη 24 Ιουνίου 2014 στις 11.00 π.μ.  στην εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία» (Πλατεία Συντάγματος)
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ!

"ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ"
 Αγωνιστική Ριζοσπαστική Συνεργασία


No comments:

Post a Comment

wibiya widget