Sunday, May 25, 2014

Eκλογες 2014..Γ.Α. Παπανδρέου: Να μην αφήσουμε στη μέση αυτό που άρχισε το ΠΑΣΟΚ. ΣΚΑΙ LIVE απο τις 6πμ

«Τις πιο δύσκολες στιγμές για τη χώρα σηκώσαμε ένα βάρος που δεν μας αναλογούσε. Το κάναμε σε μια Ευρώπη συντηρητική που υπέκυπτε στις πιέσεις των αγορών που δεν ύψωσε ανάστημα αλληλεγγύης» είπε ο κ. Παπανδρέου 








Μήνυμα πως από αύριο «το διακύβευμα για τις προοδευτικές δυνάμεις της χώρας» είναι να διασφαλίσουν μία Ελλάδα «ανεξάρτητη» και να αντιμετωπίσουν τις συντηρητικές πολιτικές που κυριάρχησαν στην Ευρώπη την εποχή της κρίσης έστειλε την Κυριακή ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, αφού άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στη Θεσσαλονίκη.


Υπογράμμισε πως οι δυνάμεις του προοδευτικού χώρου πρέπει να κυνηγήσουν το «όραμα» της «δημιουργίας», μακριά από το «πελατειακό σύστημα», και της «απεξάρτησης» από «πάσης φύσεως κατεστημένο».

Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε στην ιστορική συνεισφορά του ΠΑΣΟΚ, χρησιμοποιώντας επί το πλείστον παρελθοντικό χρόνο. Σημείωσε πως η Χαριλάου Τρικούπη «προσέφερε τα τελευταία 40 χρόνια πολλά στον τόπο, για τη δημοκρατία, την αλλαγή και την πρόοδο».

Τόνισε ότι ο στόχος είναι «να μην αφήσουμε στη μέση αυτό που ξεκίνησε το ΠΑΣΟΚ», για μία «καλύτερη κοινωνία» και για να «απελευθερωθούν οι δημιουργικές δυνάμεις».



¨Η Εκπομπή προβάλλεται 'ζωντανά' αλλά αν πατε στην αρχή της κόκκινης γραμμής θα δειτε και θα ακούσετε τί μεταδίδει ο ΣΚΑΙ απο τις 6 ταχαράματα στις 25/5/14.. Δειτε τί ειπαν όλοι οι ηγετες των κομμάτων, ο Γ.Παπανδρέου,και όσους θα θελατε να δειte στην τηλεόραση

ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ gr

Ασκώντας κριτική στη «συντηρητική» Ευρώπη και θέτοντας ως διακύβευμα πέρα από τη δημοσιονομική προσαρμογή και το όραμα να σταθεί η χώρα «μόνη της στα πόδια της, ανεξάρτητη» ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου προχώρησε σε μια πολιτική τοποθέτηση εξερχόμενος του εκλογικού κέντρου όπου ψήφισε.

«Τις πιο δύσκολες στιγμές για τη χώρα σηκώσαμε ένα βάρος που δεν μας αναλογούσε. Το κάναμε σε μια Ευρώπη συντηρητική που υπέκυπτε στις φοβίες και τις πιέσεις των αγορών, αντί να ορθώσει συλλογικά το ανάστημα για μια άλλη πολιτική, μια πολιτική αλληλεγγύης που θα σεβόταν τον πόνο προσαρμογής όχι μόνο των Ελλήνων αλλά και πολλών άλλων λαών», είπε ο κ. Παπανδρέου.

Ο πρώην πρωθυπουργός εξέφρασε την ελπίδα «αυτός ο κύκλος να κλείνει πια», υπογραμμίζοντας ότι είναι ανάγκη αύριο «να απαντήσουμε σε αυτές τις συντηρητικές επιλογές, να παλέψουμε για μια Ευρώπη δημοκρατική, κοντά στον πολίτη, που σπάει το φαύλο κύκλο της ανεργίας και εμπεδώνει μια κοινωνία πιο ανθρώπινη».
Ο κ. Παπανδρέου, αναφερόμενος στην επόμενη μέρα για την Ελλάδα, είπε ότι «εδώ, σε αυτό τον τόπο, δεν πρέπει να αφήσουμε στη μέση αυτό που ξεκίνησε το ΠΑΣΟΚ, να απελευθερώσουμε τις παραγωγικές δυνάμεις από το πελατειακό πολιτικό σύστημα και τις εξαρτήσεις από τα πάσης φύσεως κατεστημένα. Να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για ένα κράτος δικαίου, διαφάνειας και ισονομίας. Να μπορούμε δηλαδή να σταθούμε στα δικά μας πόδια».
«Πέρα από τη δημοσιονομική προσαρμογή υπάρχει και το όραμα, το όραμα για μια Ελλάδα ανεξάρτητη. Από αύριο αυτό είναι το διακύβευμα για τις προοδευτικές δυνάμεις του τόπου», ανέφερε ο πρώην πρωθυπουργός.

No comments:

Post a Comment

wibiya widget