Friday, May 16, 2014

Ευρωεκλογές και Debate. Tης Μερσίνας Παπαγεωργίου*

Μερσίνα Παπαγεωργίου
Η Ε.Ε. δε λειτουργεί με συνθήματα κ.Τσίπρα

Ο κ. Τσίπρας κατά τη συμμετοχή του στο χθεσινό Ντιμπέϊτ (15/5/14)
 α) 'ξέχασε΄ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση δεν είναι Ομοσπονδία όπως Ηνωμένες Πολιτείες Ευρώπης αλλά ένας αριθμός κρατών που έχει συμφωνήσει να συνεργάζεται με στόχο τη σύγκλιση αλλά αύτή η συνεργασία βασίζεται σε συμφωνίες και συνθήκες που έχουν εθελοντικά συμφωνήσει όλα τα κράτη μέλη συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας. Δεν υπάρχει κάποια ξεχωριστή αρχή που αποφασίζει εκμέρους των κρατών μελών. Οι τοποθετήσεις του όμως αυτό άφηναν να εννοηθεί.
 β) να φύγει η κατα-στρόικα από την Ευρώπη , είπε αλλά ΄ξέχασε΄ότι η τρόικα κατά τα 2/3 εκπροσωπεί την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
γ) Επίσης ΄'ξέχασε' την Αρχή της Επικουρικότητας δηλαδή το σεβασμό στην ιδιαιτερότητα του κάθε κράτους μέλους, (σύνταγμα). 
δ) οι Συμφωνίες και Συνθήκες που αποφασίζονται από τα κράτη μέλη πρέπει να τηρούνται όχι σε εθελοντική βάση αλλά υποχρεωτικά όπως το Σύμφωνο Σταθερότητας που συγκεκριμένα προσδιορίζει το μέγεθος του ελλείμματος και δημοσίου χρέους που βασικά δεν τήρησαν τα κράτη μέλη με τα σημερινά αποτελέσματα συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδος.
Ο κ. Τσίπρας μίλησε με συνθήματα όπως κάνει και στο εσωτερικό της χώρας αλλά η ΕΕ δεν λειτουργεί έτσι ,λειτουργεί με συγκεκριμένους κανόνες.
Επειδή δεν έχει περιθώρια να μην γνωρίζει τα παραπάνω , ως αρχηγός κόμματος, πιστεύω ότι ο λα'ι'κισμός είναι δείγμα έλλειψης επιχειρημάτων και συγκεκριμένου προγράμματος για την Ευρώπη που έχει αρκετά προβλήματα.


* Η Μερσίνα Παπαγεωργίου,έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές(Μάστερ) για την Ευρωπα'ι'κή Κοινωνική Πολιτική και τις Επιδράσεις στην Ελλάδα. 


No comments:

Post a Comment

wibiya widget