Wednesday, May 14, 2014

Η ΝΙΚΗ ΤΣΕΛΙΚΑ σχολιάζει την καμαρίλα και τις ίντριγκες της ΕΕ

papandreou-merkel-sarkozy


Αποκαλυπτικό της καμαρίλας και της ίντριγκας που επικρατεί στην Ε.Ε το χθεσινό δημοσίευμα των Financial Times…
Έξω από όργανα κα θεσμικές λειτουργίες δύο ευρωπαίοι ηγέτες ξεσκίζουν, καταρρακώνουν, εξευτελίζουν, ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ έναν εκλεγμένο πρωθυπουργό και μαζί μ΄αυτόν έναν λαό καθημαγμένο και γονατισμένο.
Όλο αυτό εκτυλίσσεται μπροστά σε θεσμικούς αξιωματούχους ,που παρακολουθούν τα δραματικά τεκταινόμενα λες και είναι απλοί παρατηρητές.
Μαζί τους κι ένας Έλληνας που σαν να είδε ΤΗΝ ευκαιρία που περίμενε από το 2007 και από το Ζάππειό του. Έτσι, χωρίς αναστολή, χωρίς αιδώ, στο μισισκόταδο της σκηνής, έσπευσε να συναινέσει στην εκτέλεση του συμβολαίου «να σκοτώσουμε αυτό το δημοψήφισμα», που… πρότεινε ο κορυφαίος ευρωπαίος αξιωματούχος.
Από μερικές χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά, ωσεί παρών, παρακολουθεί τις εξελίξεις ένας άλλος παράγων του ελληνικού προσκηνίου, σκληρός αντιμνημονιακός ως τότε, με τέσσερα-πέντε Ζάππεια και 18 “ισοδύναμα” μέτρα στο συρτάρι. Είναι ο αναγκαίος δεύτερος για να εκτελεστεί το συμβόλαιο και δίνει τηλεφωνικώς τη συγκατάθεσή του στον ίδιο κορυφαίο αξιωματούχο.
Τα υπόλοιπα είναι γνωστά: Το δημοψήφισμα ναυάγησε με τη σύμφωνη γνώμη όλου του εγχώριου πολιτικού και μηντιακού συστήματος, που παραδόξως συμπορεύτηκε με τους Μερκοζί, η κυβέρνηση Παπανδρέου έπεσε μετά από μια παρωδία παροχής ψήφου εμπιστοσύνης από την Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ, ο Βενιζέλος διατήρησε το υπουργείο οικονομικών στην κυβέρνηση Παπαδήμου, το δεύτερο μνημόνιο εφαρμόστηκε (και εξακολουθεί να εφαρμόζεται) με όλη την γνωστή σκληρότητα, και ο Σαμαράς έγινε πρωθυπουργός μετά από δύο απανωτές εκλογικές αναμετρήσεις τον Μάΐο του 2012 και κυβερνάει μέχρι σήμερα μαζί με τον Βενιζέλο…
Τώρα, αν το αποκαλυπτικό δημοσίευμα των Financial Times, έρχεται σε κατάλληλη στιγμή, λίγες μόλις ημέρες πριν από τις αυτοδιοικητικές και τις ευρω-εκλογές και τί επιπτώσεις μπορεί να έχει στην έκβασή τους, θα φανεί. Κυριακή κοντή γιορτή που λέμε!
Πάντως η Μέρκελ δεν έβαλε τα κλάματα εξ αιτίας του Παπανδρέου και της πρότασής του για δημοψήφισμα! Έκλαψε μπροστά στην επιμονή του Ομπάμα και του Σαρκοζί, που ζητούσαν να βάλει η Γερμανία πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη της υπέρ του “τοίχους προστασίας” της Ευρωζώνης…
Νίκη Τσελίκα 13/05/2014 - 10:00

No comments:

Post a Comment

wibiya widget