Monday, May 19, 2014

Τί είδα και τί άκουσα πηγαίνοντας χτες να ψηφίσω!!

Άργησα να πάω να ψηφίσω στις χθεσινές ..εκλογές ,αλλά εν τάξει, δεν με βάλανε και ..πρόστιμο!!!
Στις 7 έκλειναν οι κάλπες,στις 5 έπαιρνα πίσω την ταυτότητά μου και μετά απο άδεια..φωτογράφιζα την γοητευτική δικαστική αντιπρόσωπο.. και τους συνεργάτες της..
 "¨Ολα πήγαν καλά στις εκλογές " απάντησαν στη σχετική μου ερώτηση,και 'Νό πρόμπλεμς..'!!


Πόσο χαίρομαι την Νέα Ελλάδα και τα παιδιά της..που όταν ρωτάς κάτι,απαντούν αυθόρμητα ,εκτός κι αν πέσεις σε  φανατισμένο,ή 'ξυνισμένο',που απο την ώρα που ξυπνήσει αναζητά κάποιον να ξεσπάσει..
Απολάμβανα τον Αττικό ήλιο στα 2 περίπου χιλιόμετρα που περπάτησα ως το εκλογικό κέντρο!!΄Ηταν αρκετοί που σκέφτηκαν το ίδιο με μενα αλλά και οι λάτρεις του αυτοκινήτου πλιότεροι..

Στα καφενεία, άνθρωποι επιναν τον καφέ τους,άλλοι τη "μπυρίτσα" τους και όλοι μέσα σ ένα κυμα καπνίλας συζητούσαν για το τί θα γίνει στις 7 που θα βγούνε τα πρωτα  ΕΧΙΤ ΠΩΛΣ..


Οι δρόμοι γεμάτοι απο φέιγ βολάν,εφημερίδες με αρνητικά και θετικά δημοσιεύματα,  με νέους και παλιότερος υποψήφιους που τα μοίρασαν και δε νοιάστηκαν καθόλου αν τους πατήσουν κιαν τους φτύσουν!!!



Στον ...αγωνα ,επιστρατεύονται και μεγάλες εφημερίδες 'των Συντακτών" που οι ειδήσεις τους...σκοτωνουν..


Και στηνείσοδο και στη έξοδο οι πρωταγωνιστές της ημέρας έκαναν εντυπωσιακή την εμφάνιση τους. Ο ένας επάνω στο πεζοδρόμιο και ο 'αλλος -πιο γρήγοροι οι συνεργάτες του- εξασφάλισαν το καλυτερο σποτνα παρκάρουν το στολισμένο, με τον αρχηγό τους αυτοκίνητο..  !!


Πανέμορφα κορίτσια σε χαμογελούσαν απο τις ρίζες ενός δέντρου που είχαν στριμωχτει ..

Τι κακό κι αυτό .. Και στον Άρη να πάνε οι Έλληνες στα"τσιπάκια"τους σίγουρα θα έχουν και τα διαφημιστικά τους!!

Ευκαιρία αυτη την ημέρα όλοι να προβληθούν..
Ηγέτες και κοινοί θνητοί!!!


















Περπατώντας,απο το 11 Δημοτικό,έφτασα στον Άγιο Τρύφωνα και πήγα κατ ευθείαν στα μηχανήματα  γυμναστικής που τοποθέτησε ο απερχόμενος δήμαρχος κ. Κόκκορης και που τόσο καλό κάνουν σε μικρούς και μεγάλους ..


Απέναντι άνθρωποι ανεβαινουν τα σκαλιά του Άη Τρύφωνα για να παραστούν σε κάποια κοινωνική εκδήλωση..
-Βάπτιση είναι,λεει ο 84 Χριστόδουλος που γνώρισα πριν λίγο και μου διηγούνταν ιστορίες για την Άνω Γλυφάδα, που όταν αυτός ήρθε μικρός μονο λύκοι και σκυλιά κυριαρχούσαν στην περιοχή..
Ευγενής και καλός ομιλητής ο Χριστόδουλος θυμάται το ποίημα που πρωτοείπε στο Δημοτικό πριν 75 χρόνια και δέχεται με τα χαράς να το πει και στο..φακό μας..



Mέσα σε λίγα λεπτά μου μίλησε  για τα όσα πέρασαν οι μικρασιάτες γονείς του μετα την καταστροφή,για τ μεροκάματό του στο ταξί 40 χρόνια ,για τη ζωή του στην Αγγλία  και ξαφνικά τον ακούω να λέει..


-Ο Παπανικολάου (ο υποψήφιος δήμαρχος )έξω απο την εκκλησία λέει ..Πάμε να μάθουμε τί έγινε σήμερα;
-Τον ξέρεις;
-Είναι γειτονάκι μου.. ένας τοίχος μας χωρίζει.. τον ξέρω απο μικρό παιδί.. Σε λίγο χαμογελά χαρούμενος που δεν έκανε λάθος.. είναι καλο παιδί λέει .



Ο Παπανικολάου, με το φίλο μου Γιώργο Κουλουρίδη(δέξια) και άλλους δύο συνεργάτες του μπήκαν στον Αη Τρύφωνα  να ανάψουν 'ενα κεράκι στη χάρη του".
 Είχε περάσει σχεδόν μισή ωρα απο τα ΕΧΙΤ πώλς και μόλις είχε πληροφορηθεί ότι τον δίνουν πρωτιά με 35% !
Και δευτερος;
... Ο Σύριζα.. λέει σα να μη πίστευε στα όσα άκουσε .. Ναι είναι ο Τάσος Ταστάνης,μου λένε  με 20 %..
Είναι γνωστή πια..η μεγάλη χαρά  που τα Εξιτ..έδωσαν  στο Σύριζα και έκαναν  τους πρωταγωνιστές του να ψάχνουν ,για μια ώρα  καινούρια κουστούμια..!!


Αργότερα έμαθα ότι τα τελικά αποτελέσματα ήταν..
- Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ / ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 35,46%
- ΔΥΝΑΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ / ΚΟΚΚΟΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 25,71%
- ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ / ΤΑΣΤΑΝΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ 12,10%
- ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ / ΑΘΗΝΑ ΛΥΓΝΟΥ 11,21%
- ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΛΥΦΑΔΑ / ΒΟΡΓΙΑΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ 5,22%
- ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΓΛΥΦΑΔΑΣ / ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ 5,00%
- ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ / ΔΙΒΑΡΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ 3,64%
- ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ / ΠΥΡΟΥΝΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 1,66%
Τη Κυριακή είναι ο Β.Γύρος..Όλα δειχνουν πως το γελαστό παιδί της Τερψιθέας οδεύει προς το θώκο του Δημάρχου.. Αλλά και με ένα δραστήριο και  πολυμήχανο δήμαρχο που και στις περ. εκλογές ήταν δεύτερος και έστειλε τον σημερινό υπουργό,Βαρβιτσιώτη στη..Μύκονο , τίποτα δεν αποκλείεται..
Δημήτρης Παπαγεωργίου.
Τερψιθέα

No comments:

Post a Comment

wibiya widget