Thursday, April 17, 2014

Κατάληψη ξενοδοχείου από... αρχιεπίσκοπο!


Σαν ταύρος σε υαλοπωλείο όρμηξε στο Σαν Χωλ ο Χρυσόστομος: "Εγώ θα διαχειριστώ το ξενοδοχείο".

Απριλίου 2014 Το διαβάσαμε στο ΠΑΡΟΙΚΙΑΚΟ ΒΗΜΑ ΑΔΕΛΑ'Ι'ΔΑΣ -Αυστραλίας στην έκδοση Απριλίου.

Με την ποιμαντορική ράβδο ανά χείρας και με τη συνοδεία 10-15 συνεργατών του, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β’ μετέβη στη Λάρνακα κάνοντας «κατάληψη» στο ξενοδοχείο Sun Hall. Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας προέβη σ' αυτή την κίνηση που πόρρω απέχει από το θεσμό που πρεσβεύει, επιχειρώντας να λύσει με ετσιθελικό τρόπο μια νομική διελκυστίνδα μεταξύ της Αρχιεπισκοπής και της διαχειρίστριας εταιρείας.
Η εταιρεία Aqua Sol ενοικιάζει και διαχειρίζεται, βάσει συμβολαίου, το παραθαλάσσιο ξενοδοχείο της Λάρνακας, το οποίο ανήκει ιδιοκτησιακά εξ ημισείας στην Εκκλησία και σε ορφανοτροφείο της Λάρνακας. Το συμβόλαιο της εταιρείας έληξε την 1η Απριλίου και η διαχείριση του ξενοδοχείου, κατ’ ισχυρισμόν του Αρχιεπισκόπου, περνά στην Εκκλησία. Η δε εταιρεία επικαλείται τη συμφωνία ενοικίασης και συγκεκριμένα τη ρήτρα που προνοεί ότι η Aqua Sol έχει το δικαίωμα για μονομερή επέκταση του συμβολαίου.
Η διαφωνία προέκυψε εδώ και αρκετό καιρό και τα δύο μέρη συμφώνησαν, πριν από 15 μέρες περίπου, ότι το θέμα θα παραπεμφθεί σε διαιτησία στο δικαστήριο, γιατί η Αρχιεπισκοπή δεν αναγνωρίζει το δικαίωμα ανανέωσης στην εταιρεία.
Εντούτοις, ο Αρχιεπίσκοπος, καθώς πλησιάζει η νέα τουριστική περίοδος, αντί να αναμένει την απόφαση του δικαστηρίου, μετέβη στο ξενοδοχείο και ανέλαβε... ως ο νέος διαχειριστής, δηλώνοντας ότι... "το ξενοδοχείο θα το δουλέψουμε εμείς οι ίδιοι"!
Πάντως, η εταιρία Aqua Sol στηρίζεται νομικά στη ρήτρα του συμβολαίου για μονομερές δικαίωμα ανανέωσης της διαχείρισης του ξενοδοχείου και ζήτησε διάταγμα δικαστηρίου για παρενόχληση.
(Σπύρος Σωτηρίου - Τάσος Περδίου - Χαραυγή

No comments:

Post a Comment

wibiya widget