Thursday, January 16, 2014

Le Figaro: Η Ελλάδα ξανανασαίνει μετά από 6 χρόνια ύφεσης

Le Figaro: Η Ελλάδα ξανανασαίνει μετά από 6 χρόνια ύφεσης
«Η Ελλάδα ξανανασαίνει. Ύστερα από έξι χρόνια ύφεσης και κοινωνικού χάους, ο οικονομικός ορίζοντας ξανοίγει κι η ομάδα του Αντώνη Σαμαρά θέλει να πιστεύει ότι ξεπέρασαν πλέον τα πιο δύσκολα σημεία της πορείας».
Αυτό αναφέρει σε δημοσίευμα της η γαλλική Le Figaro, η οποία πάντως επισημαίνει ότι… παραμονεύουν στη γωνία «οι εξουθενωμένοι από τη λιτότητα και τις επιβληθείσες μεταρρυθμίσεις Έλληνες, οι οποίο θα μπορούσαν να τιμωρήσουν την κυβέρνηση, της οποίας η κοινοβουλευτική πλειοψηφία μετριέται στα δάχτυλα του ενός χεριού».
«Ο Αντώνης Σαμαράς, ωστόσο, ξεκαθάρισε την κατάσταση, σαρώνοντας κάθε φήμη για πρόωρες εκλογές που θα μπορούσαν να συμπέσουν με τις ευρωεκλογές του Μαΐου» αναφέρει η γαλλική εφημερίδα, η οποία στέκεται στην φράση του πρωθυπουργού «δεν θα έχουμε εθνικές εκλογές πριν από το 2016» και εκτιμά ότι ο κ. Σαμαράς «δεν αντιμετωπίζει την ευρωπαϊκή ψηφοφορία ως δημοψήφισμα».
Τέλος, η Le Figaro αναφέρεται και στο χρέος και τονίζει πως «εκείνο που λείπει είναι μια μείωση του βάρους του χρέους, η προοπτική για πραγματική ανάπτυξη» και καταλήγει: «Η ιδέα της μείωσης παραμένει ταμπού στην ευρωζώνη. Παρ΄ όλα αυτά ο Γερμανός υπουργός οικονομικών Β. Σοϊμπλε μισάνοιξε την πόρτα της μείωσης των επιτοκίων και της χρονικής επιμήκυνσης που ζητάει η Αθήνα».16.01.2014 - 20.16

No comments:

Post a Comment

wibiya widget