Tuesday, January 28, 2014

Η Αθηνά Λιγνού μίλησε σαν η επόμενη Δήμαρχος Γλυφάδας.

Η Αθηνά Λυγνού είναι από τα φαβορί  των προσεχών εκλογών στο Δήμο Γλυφάδας και πολλοί  υποστηρίζουν ότι η θέση της δημάρχου της ανήκει..
Τη στιγμή αυτή συγκεντρώνει τις μεγαλύτερες πιθανότητες να καταλάβει το ανώτερο αξίωμα της πόλης της Γλυφάδας.
 Και αν λάβουμε υπόψιν την προχτεσινή  ομιλία της στην ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΤΑΣ  της παράταξής της "Ανοιχτοί  Ορίζοντες",όλα δείχνουν πως στις εκλογές του Μάη πέρα απο το άρωμα των λουλουδιών θα έχουμε και "άρωμα γυναίκας" στην ηγεσία  του Δήμου,οπου κατοικούν και πολλοί Ελληνοαυστραλοί Αμερικανοί κ.α.απόδημοι
 Η ομιλία της υποψήφιας δημάρχου έχει ως εξής..
«Αγαπητοί φίλοι
Με μεγάλη μου χαρά και με όλη μου την εγκαρδιότητα, σας καλωσορίζω στην κοπή της πίτας μας και σας ευχαριστώ που για άλλη μια φορά μας τιμάτε με την παρουσία σας. Εμείς, ως ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ, ως γνήσια πρωτοβουλία πολιτών, είμαστε μέρος από εσάς, εσείς είστε η δύναμή μας, μαζί δώσαμε τις μάχες και μαζί θα συνεχίσουμε.
Όπως κάθε άνθρωπος νιώθει χαρά και ικανοποίηση όταν βλέπει οι προσπάθειές του να πιάνουν τόπο και η δουλειά του να έχει ανταπόκριση, έτσι και εμείς χαιρόμαστε διπλά όταν βλέπουμε όλο και περισσότεροι άνθρωποι να εκτιμούν την προσπάθειά μας και να πυκνώνουν τις γραμμές μας. Για το λόγο αυτό επιτρέψτε μου σήμερα, με ιδιαίτερη ικανοποίηση, να καλωσορίσω όλους τους νέους φίλους, επώνυμους και ανώνυμους, που επέλεξαν να συστρατευθούν μαζί μας, για τη μάχη των επερχόμενων εκλογών και όλες τις μάχες, για το μέλλον της πόλης μας
Καλωσορίζω όλους όσους ήδη έχουν εγγράφως δηλώσει τη στήριξή τους στην υποψηφιότητά μου, όσους ακόμα είναι κοντά μας και συζητούν μαζί μας και σκέφτονται να επιλέξουν τον καλύτερο τρόπο για να δηλώσουν στην πράξη τη στήριξη και συστράτευσή τους, αλλά και όσους ακόμα ενεργούν και σκέπτονται στο ίδιο μήκος κύματος με μας και δίνουν τις μάχες τους, πολλούς χωρίς καν να τους γνωρίζουμε, στα καφενεία, στις παρέες, στα σπίτια τους, όπου βρεθούν.
Εύχομαι καλή χρονιά σε όλους, με υγεία και δύναμη.
Εύχομαι σ' αυτή τη χρονιά να ξαναγεννηθεί η ελπίδα, να δυναμώσει η αλληλεγγύη, να γίνει πιο ουσιαστική η συλλογικότητα και να γίνει πράξη η πολυπόθητη ανατροπή των πραγμάτων και η αλλαγή πορείας στη χώρα μας.
Κόβουμε την πίτα μας σε μια ιδιαίτερα φορτισμένη πολιτικά περίοδο, σε μια σύνθετη προεκλογική περίοδο, ενόψει των διπλών ή ακόμα και τριπλών εκλογών του Μαΐου. Πάντα οι δημοτικές εκλογές είχαν το δικό τους πολιτικό βάρος στις πολιτικές εξελίξεις της χώρας, πέρα από την επίδρασή τους στην πορεία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Τώρα όμως έχουν μια ιδιαίτερη σημασία γιατί για πρώτη φορά γίνονται μαζί με τις Ευρωεκλογές και πιθανόν μαζί με τις Βουλευτικές εκλογές. Αλλά και για πρώτη φορά βλέπουμε να εξυφαίνονται τόσα πολιτικά παιχνίδια, κυρίως από την πλευρά της κυβέρνησης, που εντάσσουν τις επερχόμενες εκλογές στην ευρύτερη πολιτική σκακιέρα και τις σκοπιμότητες των κομματικών επιλογών.
Όλα αυτά βέβαια συμβαίνουν, όταν η κοινωνία έχει υποστεί τις μεγαλύτερες πληγές μετά τον πόλεμο, όταν οι μισθοί και οι συντάξεις έχουν μειωθεί 30, 40 και 50%, όταν η ανεργία πλησιάζει το 1,5 εκατ. και η νέα γενιά αναγκάζεται να ξενιτεύεται για να βρει δουλειά, όταν δεκάδες χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις κλείνουν και όταν μερικές λέξεις έχουν γίνει ο εφιάλτης μας, μνημόνια, μέτρα, μεσοπρόθεσμα, τρόικα κ.α.
Μέσα σ' αυτό το πλαίσιο κινήθηκε και η Δημοτική Αρχή της πόλης μας, η οποία, αντί να ορθώσει το ανάστημά της και να συστρατευθεί με όσους πάλεψαν για την αντίσταση του λαού, υποτάχθηκε εφαρμόζοντας τις κυβερνητικές επιλογές, τι στιγμή μάλιστα που ως ένα από τα μεγαλύτερα θύματά τους είχαν την Τοπική Αυτοδιοίκηση, με περικοπές στους κρατικούς πόρους της μέχρι και 70% και μετατροπή της, με το παρατηρητήριο και τις νομοθετικές δεσμεύσεις, σε διεκπεραιωτή των κεντρικών επιλογών.
Τα μεγάλα λόγια για διαφάνεια και λογοδοσία ακόμα και για το ένα Ευρώ, πήγαν περίπατο και αντικαταστάθηκαν με σπατάλες και αδιαφανείς πράξεις. Αντικαταστάθηκαν με την υπερτιμημένη και ποινικά ελεγχόμενη αγορά οικοπέδων, με πρόστιμα σε βάρος του Δήμου, με διάλυση της μίας δημοτικής επιχείρησης και συρρίκνωση αυτής του Golf σε επιχείρηση μεγέθους τσέπης, με διορισμό ουσιαστικά των επιτροπών διενέργειας διαγωνισμών και παραλαβής προμηθειών ή εργασιών, αντί της κλήρωσης που προβλέπει ο νόμος.
Αντικαταστάθηκαν, με πλήρη υποβάθμιση του Δημοτικού Συμβουλίου και όλων των συλλογικών οργάνων του Δήμου και αντικατάστασή τους με το «εγώ αποφασίζω και οι άλλοι εκτελείται τις αποφάσεις μου» κ.α. Ακόμα περιμένουμε την εκκαθάριση της ΔΕΑΠ, ενώ ο Δήμος επιβαρύνεται τα φέσια της, όσο για τον ετήσιο δημόσιο απολογισμό που προβλέπει ο κώδικας, ούτε λόγος.
Ο κ. Δήμαρχος, ως δείγμα καλής διαχείρισης υπερτονίζει την ύπαρξη 12,5 εκ. € στο ταμείο του Δήμου, αυτά όμως τα βρήκε από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, αλλά δεν μπόρεσε να τα αξιοποιήσει, για δε τα δημοτικά τέλη αρνείται τη μείωση που προτείνουμε εδώ και τρία χρόνια (φέτος -20%), ενώ είναι ανταποδοτικά και το κόστος, λόγω κυρίως της μείωσης των μισθών, αλλά και έργων που προβλέπονται και δεν γίνονται, έχει μειωθεί κατά πολύ.
Στα μεγάλα θέματα της πόλης, είχαμε την καταπάτηση του βουνού, με την δικαιολογία της δημιουργίας νεκροταφείου και την αμφισβήτηση, σε δικαστήριο, ακόμη και του δημόσιου και δασικού του χαρακτήρα.
Η ζωή έδειξε ότι αντί για τη λύση του υπαρκτού προβλήματος του νεκροταφείου, είχαμε την εκμετάλλευσή του με πράξεις που ωφελούν μόνο όσους επιβουλεύονται την οικοδόμηση του βουνού και ενώ έχει δρομολογηθεί νομοθετημένη λύση δεν αξιοποιείται.
Για την παραλία, η Δημοτική Αρχή δεν έκανε σχεδόν τίποτα για την διεκδίκησή της, αντίθετα ο κ. Δήμαρχος φιγουράρει σήμερα ως μέλος του Δ.Σ. της ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΑΚΤΙΟ ΜΕΤΩΠΟ ΑΕ, διορισμένος από την κυβέρνηση, ενεργός συμμέτοχος στο ξεπούλημά της.
Στο θέμα του πρώην αεροδρομίου η Δημοτική Αρχή μένει απλός θεατής ή συντάσσεται με τις θετικές πρωτοβουλίες των όμορων Δήμων, στα λόγια όμως, γιατί στις πράξεις δεν έχει αναλάβει ποτέ πρωτοβουλία ενεργοποίησης των δημοτών, ακόμα και τώρα που το ΤΑΙΠΕΔ μπαίνει στην τελική ευθεία εκποίησης, που από τα 5 δις € που έλεγαν ότι θα εισπράξουν, τώρα μιλούν για 300 ή ακόμα και 150 εκατ. €.
Σήμερα ο κ. Δήμαρχος, θέλοντας να ενισχύσει την υποψηφιότητά του, προβάλει σε γενικές γραμμές 3 πράγματα. Το πρώτο ότι έγινε έργο, το δεύτερο ότι έχει οικοδομηθεί η βάση για να γίνει η Γλυφάδα πρότυπη πόλη και το τρίτο ότι η υποψηφιότητά του είναι υπερκομματική και ανεξάρτητη.
Πράγματι ένα έργο έχει γίνει, αλλά το μεγαλύτερο μέρος του είναι από τις δωρεές ή άλλους φορείς. Ακόμα όμως κι αν δεχτούμε ότι οι δωρεές έγιναν για το χατίρι του, όπως ισχυρίζεται και πράγματι διευκόλυναν οικονομικά το Δήμο, τα τόσα χρήματα που χάθηκαν εξ αιτίας του δεν υπολογίζονται.
Ως προς την πρότυπη πόλη που ευαγγελίζεται, για μια άλλη φορά μένει όραμα και γράμμα κενό. Όχι μόνο οι βάσεις δεν μπήκαν αλλά βρισκόμαστε μπροστά σε μια πλήρη αποδιοργάνωση του Δήμου, με ένα δημαρχοκεντρικό τρόπο διοίκησης, που οδήγησε ακόμα και στην αποσύνθεση της ίδιας της παράταξής του, που υποτίθεται θα άνοιγε αυτό το δρόμο του μέλλοντος. Άλλωστε, το αλαλούμ των πρόσφατων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων δείχνει πόσο πρότυπη πόλη γινόμαστε και σε πια κατεύθυνση.
Όσο για την υπερκομματικότητα και το ανεξάρτητο της υποψηφιότητάς του, είναι για γέλια. Ένας από τους πιο ακραιφνής πασοκτζήδες, διορισμένος επι πολλά χρόνια σε πόστα, που το 2012 διοργάνωσε προεκλογική συγκέντρωση στον αρχηγό του κόμματός του και δήλωνε φανατικός οπαδός του, τώρα που το κόμμα του έχει συρρικνωθεί στο ελάχιστο, το εγκαταλείπει και κοιτάζει να σωθεί πίσω από την ταμπέλα της ανεξάρτητης υποψηφιότητας.
Το μοντελάκι όμως του «ανεξάρτητου» φαίνεται πως θα φορεθεί πολύ σ' αυτές τις εκλογές, γιατί με την ίδια ταμπέλα θέλει να παρουσιάζεται και ο υποψήφιος Δήμαρχος που αντικατέστησε τον κ. Βαρβιτσιώτη, Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ στο παρελθόν, εν ενεργεία Ευρωβουλευτής της Ν. Δημοκρατίας που την υποψηφιότητά του στήριξαν και παρουσίασαν πριν 1,5 μήνα επτά Υπουργοί και βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, προσπαθεί να αποποιηθεί αυτή του την ταυτότητα.
Πέρα της υπερκομματικότητας, προφανέστατα για να μη συγκρουστεί με την κυβέρνηση, ισχυρίζεται και το υπογραμμίζει ότι οι λύσεις πρέπει να είναι τοπικές, λες και η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι ξεκομμένη από τον τρόπο που κυβερνιέται η χώρα και ότι για παράδειγμα, οι τεράστιες περικοπές στους πόρους της, που δεν της επιτρέπουν να επιτελέσει το ρόλο της, ήρθαν από τον ουρανό.
Προβάλλει μάλιστα και ως λύση τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα που ισχύουν εδώ και χρόνια, τα θυμήθηκε όμως τώρα, ως υποψήφιος Δήμαρχος, αν και ως Ευρωβουλευτής δεν έπραξε το παραμικρό για να αξιοποιηθούν προς όφελος της πόλης του.
Εντύπωση επίσης μας κάνει ο τρόπος της διαδοχής.
Η συγκατάθεση του κόμματος και του προηγούμενου υποψηφίου, μια εκδήλωση με αρκετούς Υπουργούς και βουλευτές και το δαχτυλίδι δόθηκε στον εκλεκτό.
Αξιολογήθηκε αλήθεια καμία δράση του στη πόλη; Έγινε κάποια διαδικασία επιλογής του στο Δήμο;
Αγαπητοί φίλοι
Μ' αυτά και μ' αυτά διαμορφώνεται σιγά – σιγά το προεκλογικό τοπίο.
Νέες δυνάμεις δηλώνουν την παρουσία τους και πρόσφατα είχαμε επιλογή υποψήφιου Δημάρχου με άμεσες δημοκρατικές διαδικασίες. Καλωσορίζουμε στον προεκλογικό στίβο όλους όσους προέρχονται μέσα από τις δράσεις της πόλης και θέλουν να συμβάλουν για την πρόοδό της.
Ιδιαίτερα χαιρόμαστε όταν συμμετοχικές διαδικασίες,, που εμείς καθιερώσαμε εδώ και 10 χρόνια, εφαρμόζονται και από άλλους.
Ήδη προχωρούμε στις 9 Μαρτίου στην διοργάνωση, σύμφωνα με το καταστατικό μας, του 5ου Τακτικού Οργανωτικού μας Συνεδρίου ενώ έχουμε πραγματοποιήσει άλλα 2 Προγραμματικά Συνέδρια. Θέματα του Συνεδρίου είναι:
- Η ψήφιση Πολιτικής Απόφασης και Προγράμματος Δράσης.
- Η έκδοση ψηφισμάτων για επίκαιρα θέματα.
- Η επικαιροποίηση του Δημοτικού μας Προγράμματος, και
- Η εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής ώστε στις 16 Μαρτίου να αναδειχθούν με καθολική μυστική ψηφοφορία τα όργανα της κίνησής μας (Πρόεδρος, Συντονιστικό Συμβούλιο, Ελεγκτικό Σώμα, ο υποψ. Δήμαρχος και το 50% των υποψ. Δημοτικών Συμβούλων).
Όταν δημιουργήθηκαν οι ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ πολλοί είπαν ότι δεν θα αντέξουν και σύντομα θα διαλυθούν γιατί δεν σχετίζονται με κάποιο κόμμα, δεν έχουν ιδεολογική βάση.
10 χρόνια τώρα αποδείξαμε ότι όχι μόνο αντέχουμε, αλλά γινόμαστε και πιο δυνατοί. Αυτό έγινε γιατί ακριβώς δεν είμαστε παράρτημα κανενός κόμματος, αλλά μια αυτόνομη δημοτική κίνηση, με δράση και δυναμική μέσα στην κοινωνία.
Αντίθετα, όλη αυτή την περίοδο, είδαμε πολλά σχήματα να διαλύονται στα εξ ων συνετέθησαν γιατί ήταν ακριβώς το αντίθετο από εμάς. Δηλαδή ευκαιριακά εκλογικά σχήματα, τα περισσότερα προσδεδεμένα σε κόμματα.
Σήμερα η κοινωνία μας, που βλέπει γύρω της πολλά να καταρρέουν και όλους όσους την οδήγησαν στα δεινά της να παρουσιάζονται και ως σωτήρες της, έχει όσο ποτέ άλλοτε ανάγκη γνήσιες λαϊκές πρωτοβουλίες όπως η δική μας.
10 χρόνια τώρα κριθήκαμε στα δύσκολα και στα εύκολα, κριθήκαμε κυρίως για την προσφορά μας, τις ιδέες μας, τις προτάσεις μας. Τα 3 τελευταία χρόνια οι περισσότεροι γνωρίζουν ότι ήμασταν η βασική αντιπολίτευση στο Δήμο, μια αντιπολίτευση όμως με ξεκάθαρο πρόγραμμα, με θέσεις για τα προβλήματα της πόλης, χωρίς λαϊκισμούς, χωρίς να υπολογίζουμε το πολιτικό κόστος και να χαϊδεύουμε αυτιά.
Δεν μείναμε μόνο στο να δείξουμε τα στραβά της Δημοτικής Αρχής ή στο να δικαιολογήσουμε επαρκώς τη ψήφο μας στο Δημοτικό Συμβούλιο. Καταθέσαμε γραπτά προτάσεις για τα περισσότερα θέματα της πόλης, αλλά και τη λειτουργία του Δήμου.
Ενδεικτικά αναφέρω προτάσεις μας
- Για τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου
- Για τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου
- Για την κυκλοφοριακή μελέτη
- Για την Α' φάση αναθεώρησης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου και τώρα ετοιμαζόμαστε να καταθέσουμε για τη Β'
- Για τη διαχείριση των απορριμμάτων και την ανακύκλωση.
- Για το βουνό, το νεκροταφείο, τους κοινόχρηστους χώρους, την αξιοποίηση της παραλίας, το Μητροπολιτικό Πάρκο, τα σχολεία, τους παιδικούς σταθμούς και πολλές άλλες
Ένα παράδειγμα του πως εμείς επιτελούμε υπεύθυνα τον ρόλο μας είναι τα οικόπεδα Καρβελά, που όλοι γνωρίζετε. Τα οικόπεδα αυτά ήταν χαρακτηρισμένοι κοινόχρηστοι χώροι, όμως οι φερόμενοι ως ιδιοκτήτες, επειδή δεν αποζημιώθηκαν έγκαιρα, διεκδίκησαν δικαστικά την άρση της απαλλοτρίωσης και την πέτυχαν. Από το καλοκαίρι του 2010 πρωτοστατήσαμε στη μάχη να επαναχαρακτηριστούν οι χώροι ως κοινόχρηστοι, κάτι που δεν ήθελε η τότε αντιπολίτευση και σήμερα Δημοτική Αρχή, γι' αυτό κι όταν ανέλαβε το Δήμο καθυστέρησε επι 2 χρόνια τη διαδικασία.
Τελικά, με την επιμονή μας, από το καλοκαίρι του 2013 έχουμε στα χέρια μας τα ΦΕΚ επαναχαρακτιρισμού. Παράλληλα δώσαμε μάχη η αποζημίωση των οικοπέδων, να γίνει στις πραγματικές τιμές της αγοράς και με τις νόμιμες διαδικασίες και είμαστε από τους πρωταγωνιστές, μαζί με τον κ. Δ. Καραπάνο και άλλους συμπολίτες μας για να την δικαστική διερεύνηση με στόχο να μην ζημιωθεί ο Δήμος αρκετά εκατ. € και να ελεγχθεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς.
Πέρα όμως από τα τοπικά θέματα, συνεχίσαμε τη μάχη, μαζί με όλη την κοινωνία, ενάντια στα μνημόνια και τις τραγικές επιπτώσεις τους, τόσο στη ζωή μας όσο και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Στηρίξαμε τους εργαζόμενους, αντισταθήκαμε στην κατάργηση υπηρεσιών του Δήμου, όπως η Δημοτική Αστυνομία και οι Σχολικοί Φύλακες, συμμετείχαμε στις κινητοποιήσεις, εκδώσαμε κατά καιρούς επίκαιρες ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου και προσωπικές μας δηλώσεις, όπως για το κλείσιμο των Δήμων, την απαράδεκτη κατάργηση της ΕΡΤ κ.α.
Ταυτόχρονα εκφράσαμε την αλληλεγγύη μας σε συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη, όπως κάνουμε και σήμερα με τη συγκέντρωση τροφίμων και με κάθε ευκαιρία απαιτήσαμε από τη Δημοτική Αρχή, εγγράφως και προφορικά, να προτάξει τα θέματα κοινωνικής πολιτικής για νέους παιδικούς σταθμούς, για ενίσχυση των κοινωνικών δομών και άλλα, πράγμα που έκανε σε ελάχιστο βαθμό.
Δεν θα σας κουράσω άλλο σήμερα με τον απολογισμό της δράσης μας ή με την παρουσίαση των θέσεών μας. Αυτό θα το κάνουμε διεξοδικά στο Συνέδριό μας που θα γίνει 9 Μαρτίου εδώ, στο Δημαρχείο και σας καλούμε όλους να πάρετε μέρος για ένα δημιουργικό διάλογο και συλλογικές αποφάσεις.
Σας καλούμε να λάβετε μέρος σεις Εργασίας για την επικαιροποίηση του προγράμματός μας, είτε είστε μέλη είτε όχι, αλλά και όσοι δεν είστε μέλη μπορείτε να το κάνετε τώρα. Επίσης σας καλούμε στο χορό μας, 21 Φεβρουαρίου στην ΑΚΤΗ ΠΕΙΡΑΙΩΣ με Σαββόπουλο, Μαχαιρίτσα, Μπουλά και Ζουγανέλη για ποιοτική διασκέδαση και την οικονομική μας ενίσχυση, που στηρίζετε μόνο σε σας.
Είναι προφανές ότι μπαίνουμε πια για τα καλά στη προεκλογική περίοδο. Είναι μια μάχη σκληρή, δύσκολη, μέσα σ' ένα ρευστό πολιτικά περιβάλλον, πολύ πυκνό σε εξελίξεις. Καθημερινά μπαίνουν ζητήματα, όχι μόνο για την Αυτοδιοίκηση, αλλά για το μέλλον της χώρας. Η κομματική πόλωση λόγω ταυτόχρονης διεξαγωγής των ευρωεκλογών και ίσως των βουλευτικών θα είναι τεράστια, δείγματα της άλλωστε εισπράττουμε καθημερινά στα ΜΜΕ, ενώ βλέπουμε να εξυφαίνονται και άλλοι σχεδιασμοί, όπως αυτό της τρομοκρατίας κ.α.
Είναι επομένως σοβαρό ζητούμενο να καταφέρουμε να αναδείξουμε τα θέματα της Αυτοδιοίκησης, την ανάγκη να καταργηθεί ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ, να εξασφαλιστούν οι πόροι και η αυτοτέλειά της, να δυναμώσει η δυνατότητά της να επιτελεί το κοινωνικό της έργο, να μπορέσει να γίνει άξονας ανάπτυξης και φορέας λύσης των προβλημάτων.
Θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια για να τα καταφέρουμε. Να καταφέρουμε ώστε να μην συνθλιβούμε στις μυλόπετρες, να αναπτύξουμε τον καθαρό μας λόγο και να ακουστεί παντού. Να πείσουμε τους Γλυφαδιώτες να δώσουν τόπο σε μια δύναμη σαν τη δική μας, μια δύναμη που αντιστέκεται σθεναρά, που μάχεται με αξιοπρέπεια, που μπορεί να ξεχωρίσει γιατί έχει λόγο, έχει επεξεργασμένο πρόγραμμα που το βελτιώνει ακόμα περισσότερο, που μπορεί να διοικήσει με επάρκεια το Δήμο.
Η νίκη μας θα είναι πραγματική νίκη για το καλό του Δήμου και όχι κομματικό λάφυρο σε ευρύτερους πολιτικούς σχεδιασμούς.
Σύνθημά μας είναι Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΡΩΤΑ – ΡΙΖΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ και μιλάει από μόνο του. Προτεραιότητά μας είναι η κοινωνία και η στήριξή της, η διεύρυνση της αλληλεγγύης. Κανένας συμπολίτης μας χωρίς ρεύμα, κανένα παιδί χωρίς παιδικό σταθμό, κανένας πεινασμένος στο δρόμο χωρίς ένα πιάτο φαί.
Ταυτόχρονα όμως θέλουμε ριζική αλλαγή στο Δήμο και όχι αλλαγή προσώπων μέσω δακτυλιδιών ή κομματικών επιλογών. Αλλαγές τέτοιες ζήσαμε πολλές τα τελευταία χρόνια, όμως αλλαγή στην πορεία του Δήμου δεν είδαμε.
Άρα είναι λάθος να δοκιμάσουμε ξανά την ίδια συνταγή.
Εμείς είμαστε γέννημα των καιρών, γέννημα της ανάγκης. Η πρωτοβουλία μας βρήκε έδαφος και στέριωσε γιατί την αγκαλιάσατε εσείς, οι κάτοικοι αυτής της πόλης. Απέδειξε στο χρόνο ότι έχει βαθιές ρίζες και αντέχει στη κακοκαιρία, είναι δύναμη δημιουργική, δύναμη ελπίδας, δύναμη ριζικής αλλαγής.
Η νίκη μας θα συμβάλλει στην αλλαγή των δεδομένων για το Δήμο μας, αλλά και στην πατρίδα μας.
Η νίκη μας θα δώσει όμως και ένα ξεχωριστό μήνυμα που δεν μπορεί να δώσει η νίκη κανενός άλλου σχήματος. Το μήνυμα ότι οι κοινωνίες δεν είναι δεδομένες, ότι δεν επιλέγουν τους εκπροσώπους τους μόνο για διαμαρτυρία ή μόνο κάτω από συγκυριακή ανάγκη, αλλά μέσα από συνειδητή επιλογή, μέσα από διάλογο, μέσα από αυτοτελή και ώριμη απόφαση, ορίζουν την τύχη τους, προπαντός όμως να τον δημιουργούν χωρίς ποδηγετήσεις.
Χρόνια πολλά λοιπόν σε όλους
Ανατρεπτική και ελπιδοφόρα χρονιά.
Όλοι μαζί να δώσουμε τη μάχη και να την κερδίσουμε».

2 comments:

  1. Καιρός είναι να αναλάβει και μια γυναίκα μπας και ιδούμε μια Γλυφάδα πιο καθαρή και ανθρώπινη.το τέλος Μαρτίου που θα είμαστε εκεί..
    Στις ΗΠΑ ο Ομπάμα ανακοίνωσε ως νέα υποψήφια -και μάλλον θα κερδίσει -την Χίλλαρυ Κλίντον .
    Μήπως το ΄ιδιο πρέπει να κάνει και ο εκει δήμαρχος και οι άλλοι υποψήφιοι και να προτείνουν μια γυναίκα ...αλλα τί λέω..γίνονται αυτά; Και στη Γλυφάδα; Tanks for artical ..Yiannis from L.A

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete

wibiya widget