Tuesday, January 14, 2014

Γάμοι στη Δρακότρυπα.. Ξέχασε κι ο Παπάς !!

Μιά ακόμα καταπληκτική έρευνα για το δημογραφικό πρόβλημα της Ελλάδας,με αφορμή τα λόγια του παπά του χωριού του-΄έχω 3 χρόνια να κάνω γάμο"..-  μας έστειλε ο καλός μας φίλος Γιώργος Γούσιας, αφού πρωτα φρόντισε να δημοσιευθεί στην εξαιρετική εφημερίδα της αγαπημένης του Δρακότρυπας.

Γράφει ο
 ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΟΥΣΙΑΣ

 Στο γάμο της κόρης μου που έγινε την τελευταία Κυριακή του 2013 στο χωριό, άκουσα τον παπά να λέει στο ζευγάρι, ότι είχε τρία (!) χρόνια να κάνει γάμο και -στ΄αλήθεια- τρόμαξα! Τρία χρόνια για τη φυσιολογική, την αυτονόητη ανανέωση της κοινωνίας!


Η μείωση των γάμων στα χωριά, και όχι μόνο στα ορεινά, έχει τη λογική της. Ο αγροτικός πληθυσμός μετά την ταραγμένη δεκαετία του ’40 άρχισε να εγκαταλείπει τα χωριά του, οι νέοι μετοικούν στις πόλεις είτε για δουλειά, είτε για σπουδές, σχεδόν κανένας δεν γυρίζει πίσω και η ύπαιθρος γηράζει. Θα έλεγε κανείς όμως ότι αφού η ύπαιθρος γηράζει, τα αστικά κέντρα θα σφύζουν από νιάτα. Δυστυχώς όμως δεν είναι έτσι. Η πατρίδα μας, όπως και άλλες χώρες της Ευρώπης, αντιμετωπίζει δημογραφικό πρόβλημα.
...................................................................

No comments:

Post a Comment

wibiya widget