Thursday, December 26, 2013

Πείτε και σεις ΝΑΙ στα Ελληνόπουλα των περιοχών Βορείου Ηπείρου,Σκοπίων και του Β.Πόντου

Απο την Εύη Σαραντέα πήραμε την  παρακάτω επιστολή  και τη δημοσιεύουμε

Displaying ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ  2014 Φ.jpg
Αγαπητοί φίλοι
σας παρακαλούμε ενισχύστε οικονομικά την προσπάθεια.
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και εφέτος, ο «Σύνδεσμος των Φίλων της Μαριούπολης» εξέδωσε την εργασία της Ασπασίας Σχοινά, Φιλολόγου Καθηγητρίας, για το ημερολόγιο του έτους 2014 με θέμα «Ελλήνων Κόσμημα».
Οι εισπράξεις από την πώλησι του ημερολογίου, που εκδόθηκε με δαπάνες του «Συνδέσμου οι Φίλοι της Μαριούπολης» και των εκδόσεων «ΨΥΧΟΓΙΟΣ» θα διατεθούν για την λειτουργία φροντιστηρίων εκμαθήσεως της Ελληνικής Γλώσσας ελληνοπαίδων, στην περιοχή της Βορείου Ηπείρου, του Μοναστηρίου των Σκοπίων και του Βορείου Πόντου.
Η εργασία αναφέρεται στα κοσμήματα τα οποία έχουν διασωθεί από τον Αρχαίο Ελληνικό κόσμο, τα οποία ανάγονται πολλές χιλιετίες πίσω στην Ιστορία. Η επιλογή της παρουσίασης δεν έγινε με βάση μόνο την ομορφιά τους, αλλά κυρίως την αρχαιότητά τους και την χρηστική τους αξία. Γίνεται ακόμα λόγος για τα υλικά και τον τρόπο της κατασκευής τους, καθώς και τον σκοπό που εξυπηρετούσαν, που δεν ήταν μόνο ο καλλωπισμός. Στον πρόλογο διευκρινίζεται ότι ο σκοπός της εργασίας αυτής είναι να καταδείξει την συνέχεια του Ελληνικού Πολιτισμού, γι' αυτό και τα θέματα των εργασιών αυτών που εκδίδονται τα τελευταία δεκατρία χρόνια έχουν σχέσι με τον Αρχαίο Ελληνικό Πολιτισμό και το σήμερα.
Πρόκειται για συλλεκτικό κομμάτι και όχι για ένα ημερολόγιο τοίχου.
ΤΙΜΗ : 10 ευρώ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ - ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ : 210 7718077



Γεώργιος Αποστ. ΠαυλάκοςΓεν. Γραμματέας ΟΔΕΓ - ΠΟΔ-ΔΕΓ
Φαραντάτων 31 * 115 27 Αθήνα - Ελλάς
τηλ. 210 77 180 77 - κιν. 697 330 99 25Ιστοσελίδα : 
www.odeg.gr - ηλ. ταχ. odeg@otenet.gr
Skype : poddeg


No comments:

Post a Comment

wibiya widget