Tuesday, December 24, 2013

Τα άρπαζε και ο Ν.Δημοκράτης πρόεδρος του "Αγλαία Κυριακού ".Συνελήφθη με 25.000 Ευρώ προσημειωμένα

Μέλος της Νέας Δημοκρατίας ήταν ο Χάρης Τομπούλογλου, πρόεδρος του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», που συνελήφθη νωρίτερα σήμερα με προσημειωμένα χαρτονομίσματα. Τη διαγραφή του από τα μητρώα μελών του κόμματος αποφάσισε πριν από λίγο η Κεντρική Επιτροπή Δεοντολογίας της Νέας Δημοκρατίας.
Όπως ανακοίνωσε η Λ. Συγγρού, η διαγραφή του Χ. Τομπούλογλου έγινε «για αντιδεοντολογική συμπεριφορά».
Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, κάλεσε το Ίδρυμα «Αγλαΐα Κυριακού» να παύσει άμεσα τον πρόεδρο του νοσοκομείου.
«Καλούμε το Ίδρυμα Αγλαΐα Κυριακού, το οποίο και τον έχει διορίσει, να τον παύσει άμεσα από Πρόεδρο και να ζητήσει την παραίτησή του από τη θέση του ισοβίου μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου, καθώς και να προχωρήσει στην ταχεία αντικατάστασή του», δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης.
Ο υπουργός συνεχάρη την Ελληνική Αστυνομία για τη σύλληψη και διαβεβαίωσε ότι το υπουργείο Υγείας «πρωτοστατεί της προσπάθειας για τη διαφάνεια και την καταπολέμηση της διαφθοράς».
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο πρόεδρος του νοσοκομείου συνελήφθη με προσημειωμένα χαρτονομίσματα συνολικού ύψους 25.000 ευρώ, τα οποία απαιτούσε εκβιαστικά για τη συνέχιση σύμβασης που είχε συνάψει το νοσηλευτικό ίδρυμα με ιδιωτική εταιρεία.
Περισσότερες λεπτομέρειες για την υπόθεση αναμένεται να δώσει εντός της ημέρας η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

No comments:

Post a Comment

wibiya widget