Sunday, November 10, 2013

«Να μας ξαναπείτε αυτά που είπατε στις ΗΠΑ για το ευρώ».Ο Σαμαράς έριξε το γάντι στον Τσίπρα:


ΠΡΤΟ ΘΕΜΑ. Γράφει ο Σπύρος Γκουτζάνης
11/11/201300:441


«Ζητάτε να βυθιστεί η χώρα στο χάος, εκλογές το 2016», είπε ο Αντώνης Σαμαράς - «Για να γλυτώσει από την μομφή του Λαφαζάνη ο κ. Τσίπρας έκανε πρόταση μομφής στον Σαμαρά, φθάσατε να ψηφίζετε μαζί με την Χρυσή Αυγή», τόνισε ο πρωθυπουργός


Σκληρή προσωπική επίθεση στον κ. Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς στην ομιλία του στην Βουλή.

Ξεκίνησε λέγοντας “έχετε χάσει την αίσθηση του μέτρου κ. Τσίπρα” και συνέχισε ρωτώντας: “θα το καταργήσετε το μνημόνιο, θα το διαπραγματευθείτε, στον ΣΥΡΙΖΑ λεφτά υπάρχουν; η χώρα θα έχει φύγει από το μνημόνιο και στο ΣΥΡΙΖΑ θα τσακώνεστε για το πώς θα το επαναδιαπραγματευθείτε”.

Ο κ. Σαμαράς υπενθύμισε ότι η πρόταση μομφής έγινε για την ΕΡΤ την οποία στο παρελθόν επανηλειμμένως είχε καταγγείλλει. Επικαλέστηκε τη νομιμότητα για την απόφαση της κυβέρνησης να καταλάβει το ραδιομέγαρο. Καητγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι “εκτός από θέατρο παίζει και επικίνδυνα παιχνίδια εναντίον της κυβέρνησης που διαπραγματεύεται με τους δανειστές”. Ζητάτε να ξαναβυθιστεί η χώρα στο χάος είπε ο κ. Σαμαράς ενώ τον κατηγόρησε ότι προσπάθησε να στήσει τεχνητή ένταση για να καλύψει την αποτυχία της πρότασης μομφής. “Οι εκκλήσεις σας για ανατροπή της κυβέρνησης δεν βρίσκει ανταπόκριση από τον κοσμάκη γι αυτό επιλέγετε να παίζετε θέατρο” είπε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε ότι “ο κόσμος δεν ανταποκρίθηκε στην έκκληση να συγκεντρωθεί έξω από την Βουλή. Το πεζοδρόμιο του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα εκβιάσει τους βουλευτές”.

Ο κ. Σαμαράς απέδωσε την πρόταση μομφής στην προσπάθεια του κ. Τσίπρα να κατευνάσει τους δικούς του βουλευτές και τον κατηγόρησε ότι για χρόνια υπέθαλπε καταλήψεις και με τις ακρότητές του ενίσχυε την βία.

Αναφέρθηκε όμως και στην δήλωσή του κ. Τσίπρα από το Τέξας που προκάλεσε σοκ στον εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να φύγει από το ευρώ. “Αυτά που είπατε από το Τέξας εμείς τα κάναμε από την Ελλάδα” είπε ο κ. Σαμαράς. Ο πρωθυπουργός ανέδειξε τις αντιφάσεις στις δηλώσεις του κ. Τσίπρα εντός και εκτός Ελλάδος ανάλογα με το ακρωατήριο που έχει στο εσωτερικό ή στο εξωτερικό. “ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει σύγχυση και αντιφάσεις” είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι “δεν μπορείτε να παίζετε θέατρο συνεχώς να ξεγελάτε και τις συνιστώσες και τις συνισταμένες”.

“Εμείς είμασταν κατά του μνημονίου αλλά ψηφίσαμε στην βουλή περικοπές σπατάλης, εσείς είσαστε υπέρ των κατεστημένων συμφερόντων” είπε ο κ. Σαμαράς και συνέχισε λέγοντας ότι ο κ. Τσίπρας έκανε γκάφα λέγοντας ότι το wi fi δεν τρώγεται: “παριστάνετε τους νεωτεριστές αλλά είσαστε πιο παλιοί και από τους δεινόσαυρους, Jurassic Park”.

Ο κ. Σαμαράς μίλησε για τα βήματα εξόδου από την κρίση: Το πρώτο είναι το πρωτογενές πλεόνασμα που θα διανεμηθεί στην κοινωνία. Συνέχισε λέγοντας ότι το 2014 θα είναι η πρώτη χρονιά της ανάκαμψης ενώ παράλληλα βελτιώνεται η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας. Το επόμενο βήμα είναι η έξοδος στις αγορές στο τέλος της επόμενης χρονιάς. Είπε ακόμη ότι θα διευρυνθεί η φορολογική βάση και θα υπάρξει ελάφρυνση των φορολογικών βαρών χωρίς όμως να διακινδυνεύσει το πρωτογενές πλεόνασμα.

Είπε ακόμη ο πρωθυπουργός ότι εκλογές θα γίνουν το 2016 και μέχρι τότε θα έχουμε βγάλει την χώρα από την κρίση “μέχρι τότε να έχετε λύσει κι εσείς τα εσωτερικά σας”. Τηρούμε τις δεσμεύσεις μας στο ακέραιο και ζητούμε από τους εταίρους μας να τηρήσουν τις δικές τους, πετύχαμε πολλά, ο λαικισμός και οι ακρότητες κρατάνε πίσω τον ελληνικό λαό είπε ο κ. Σαμαράς και ζήτησε από τους βουλευτές να καταψηφίσουν την πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ. 

«Για να γλυτώσει από την μομφή του Λαφαζάνη ο κ. Τσίπρας έκανε πρόταση μομφής στον Σαμαρά, φθάσατε να ψηφίζετε μαζί με την Χρυσή Αυγή», έκλεισε την ομιλία του ο πρωθυπουργός. 

Σαμαράς στο Associated Press: Εκλογές θα γίνουν το 2016

«Η κοινοβουλευτική πλειοψηφία είναι ισχυρότερη. Εκλογές θα γίνουν το 2016», είπε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στο διεθνές πρακτορείο ειδήσεων Associated Press μετά την απόρριψη της πρότασης μομφής του ΣΥΡΙΖΑ. 

«Είτε το πιστεύετε, είτε δεν το πιστεύετε, πάω στο Μάξιμου», απάντησε ο κ. Σαμαράς όταν οι δημοσιογράφοι έξω από τη Βουλή τον ρώτησαν πού πηγαίνει. «Το χθες πήγε στο χθες και το αύριο στο αύριο», σχολίασε επίσης ο πρωθυπουργός την καταψήφιση της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ και την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνησή του.

No comments:

Post a Comment

wibiya widget