Monday, November 25, 2013

Δεν αποχωρεί απο τη Μελβούρνη η Γ.Πρόξενος κ. Λιανίδου. Δικαστήριο "παγωνει' τη μετάθεσή της

Η πρώτη Ελληνίδα Γενική πρόξενος Μελβούρνης που επρόκειτο να μετατεθει σε λίγες ημέρες στην Αθήνα ,συνεχίζει το έργο της παρα τις πολλές επιθέσεις που δέχτηκε απο διάφορα συμφέροντα της παροικίας μας αλλά και απο διπλωμάτες που φαινεται να διαφωνούσαν μαζί της..για λόγους όχι μόνο υπηρεσιακούς.
Σχετικά με τη νέα εξέλιξη η  ιστοσελίδα The Australian Greek News,γράφει 

Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση της μετάθεσης της Γενικής Προξένου στη Μελβούρνη κας Ελένης Λιανίδου καθώς σε μια προσπάθεια να παραμείνει στη θέση της για άλλο ένα χρόνο προσφεύγει στα ελληνικά δικαστήρια με καταθέσεις μαρτύρων από το Υπαλληλικό Προσωπικό του Προξενείου Μελβούρνης.

Ως αποτέλεσμα, το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών με "προσωρινή διαταγή του παγώνει προσωρινά τη μετάθεση της Γενικής Προξένου στη Μελβούρνη Ελένης Λιανίδου" ενώ σήμερα αναμένεται να "εκδικαστεί" η υπόθεση.

Όπως είχε δημοσιεύσει η ιστοσελίδα e-dragoumanos.eu το περασμένο Μάιο, "μετάθεση στους διπλωματικούς έγινε μόνο της Ελένης Λιανίδου από το γενικό προξενείο Μελβούρνης. Στη θέση της πηγαίνει η σύμβουλος Χριστίνα Σημαντηράκη για να εκπληρώσει ειδικών συνθηκών και προξενικό μαζί."

H ιστοσελίδα επανέρχεται με νέο δημοσίευμα, που αναφέρει: "Προσωρινή διαταγή του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών παγώνει προσωρινά τη μετάθεση της Γενικής Προξένου στη Μελβούρνη Ελένης Λιανίδου. Το Προσωπικό φαίνεται ότι αντεπιτίθεται με μπαράζ κλήσεων σε απολογία… Η υπόθεση που ξεκίνησε με τη μετάθεση του πρέσβη κ. Δαφαράνου στην Καμπέρα μπαίνει έτσι σε νέα φάση…"

Η ελληνική παροικία, πάντως, αναμένει την οριστική απόφαση του Υπουργείου Εξωτερικών προκειμένου να δοθεί ένα τέλος σε αυτή την υπόθεση. Πληροφορίες θέλουν τη νέα Γεν. Πρόξενο κα Χριστίνα Σημαντηράκη να έχει ειδοποιηθεί προκειμένου να βρίσκεται στη Μελβούρνη, το αργότερο μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου, για να αναλάβει τα καθήκοντά της.

No comments:

Post a Comment

wibiya widget