Wednesday, October 16, 2013

Οπλοστάσιο στο σπίτι του φυγόδικου Πάλλη.Υμνος στο φασισμό!!

vila7
Τον περασμένο Απρίλιο, βρέθηκαν στο ιδιωτικό πολεμικό μουσείο του, στη Βάρη, όπλα χωρίς παραστατικά και παραστατικά χωρίς όπλα. Και χθες, στην έπαυλή του στη Βούλα, αλλά και σε ακόμη ένα σπίτι που διατηρεί στο Π. Φάληρο, όπλα «πειραγμένα».
Οκτώ κυνηγετικά όπλα που είχαν μετατραπεί, σύμφωνα με την Αστυνομία, σε πυροβόλα και ακόμη 13 που είχαν υποστεί ανάλογες μετατροπές και εξετάζονταν. Αλλά αυτά δεν ήταν μόνο όσα βρέθηκαν στο σπίτι του επιχειρηματία και ιδρυτή του Ιδρύματος «ΠΑΛΙΣ», Αναστάσιου Πάλλη.
Η αστυνομική επιχείρηση, παρουσία των «αδιάφθορων» της ΕΛ.ΑΣ., που πραγματοποιήθηκε κατόπιν παραγγελίας των εισαγγελικών αρχών, είχε και άλλα ευρήματα.
Συνολικά, όπως ανακοινώθηκε το βράδυ της Τρίτης, κι ενώ οι έρευνες βρίσκονταν ακόμη σε εξέλιξη, βρέθηκαν:
* Επτά πυροβόλα όπλα, που διέθεταν άδεια κυνηγετικών και ένα όπλο ίδιου τύπου, σε παράλληλη έρευνα στην οικία στο Παλαιό Φάληρο.
* Δεκατρία πυροβόλα όπλα, για τα οποία υφίσταται μεν άδεια κατοχής κυνηγετικών όπλων, πλην όμως εξετάζεται αν εμπίπτουν στην κατηγορία αυτή.
* Εξήντα μαχαίρια διάφορων τύπων - πεταλούδες, στιλέτα.
* Δέκα διόπτρες κατεύθυνσης στόχων λέιζερ.
* Δύο συσκευές ηλεκτρικής εκκένωσης τέιζερ.
Ωστόσο παρ' ότι οι αστυνομικοί εντόπισαν τις τροποποιήσεις, άγνωστο παρέμενε το πώς είχε άδειες για κυνηγετικά όπλα. Ο κατασχεμένος οπλισμός μεταφέρθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Αστυνομίας, για περαιτέρω διερεύνηση.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αστυνομικές έρευνες σχετίζονται με την κατάθεση του πρώην αξιωματικού του βρετανικού Στρατού, Εντουαρντ Πρινγκλ Στέισι -το περιεχόμενο της οποίας αποκάλυψε η «Κ.Ε.»- στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, πριν από μία εβδομάδα. Πρόκειται για τον πρώην συνεργάτη του Αναστάσιου Πάλλη, που με αίτημά του στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, είχε ζητήσει να συσχετιστεί η δικογραφία για τη Χρυσή Αυγή με τις καταγγελίες του σχετικά με την αποθήκευση μεγάλου αριθμού όπλων (4.000 «χρεώνει» στον πρώην συνεργάτη του) σε εγκαταστάσεις του ιδρυτή του Ιδρύματος Πάλλη.
Κάτι το οποίο τελικά συνέβη, με αποτέλεσμα να αναθέσει η εισαγγελική λειτουργός τη διερεύνηση της υπόθεσης στην εισαγγελία εφετών.
Ο επιχειρηματίας και ιδρυτής του Ιδρύματος αναζητείται για την υπόθεση της FBB, για την οποία έχει προφυλακιστεί ο, επίσης πρώην συνεργάτης του, Βίκτωρ Ρέστης.

No comments:

Post a Comment

wibiya widget