Thursday, October 17, 2013

«Τορπίλες» Βενιζέλου προς Αβραμόπουλο και Τσίπρα για τα υποβρύχια.«Άδειασμα» στον υπουργό Άμυνας


«Τορπίλες» Βενιζέλου προς Αβραμόπουλο και Τσίπρα για τα υποβρύχια

Οι κ..κ Ευάγγελος Βενιζέλος και Δημήτρης Αβραμόπουλος 
  
(Φωτογραφία:  ΑΠΕ )


Αθήνα

«Οι υπουργοί δεν είναι για να περιγράφουν καταστάσεις, ούτε για να κάνουν τον καλό στην αντιπολίτευση, αλλά για να φέρουν ευθύνες και αποτελέσματα» επιτέθηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος στον Δημήτρη Αβραμόπουλο για τη στάση που κράτησε ο υπουργός Αμυνας, απαντώντας το πρωί στην επίκαιρη ερώτηση του Αλέξη Τσίπρα επί του θέματος των υποβρυχίων.
Το πρωί ο Αλέξης Τσίπρας προανήγγειλε ότι θα ζητήσει σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τη σύμβαση των υποβρυχίων του 2010, που φέρει τις υπογραφές του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Γιώργου Παπακωνσταντίνου -τότε υπουργών Αμυνας και Οικονομικών- κάνοντας λόγο για νόμο - σκάνδαλο.«Αυτή η κυβέρνηση δεν φοβάται καμία εξεταστική» είχε απαντήσει ο κ. Αβραμ
όπουλος, προσθέτοντας ότι «αν κάποτε, κάποιοι, δεν είχαν λειτουργήσει υποβρυχίως δεν θα είχε δημιουργηθεί το πρόβλημα με τα υποβρύχια». Η αναφορά προκάλεσε ερωτηματικά, αργότερα, πάντως, ο ίδιος ο υπουργός Άμυνας διευκρίνισε ότι αναφερόταν στην περίοδο από το 2000 και τον Ακη Τσοχατζόπουλο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, σημείωσε επιπλέον ότι την σύμβαση Βενιζέλου - Παπακωνσταντίνου δεν μπορεί να την υπερασπιστεί, διότι η ΝΔ δεν την είχε ψηφίσει.

Διπλή απάντηση Βενιζέλου

Το απόγευμα ο Ευάγγελος Βενιζέλος επιτέθηκε τόσο κατά του Αλέξη Τσίπρα, ενώ άφησε εντονότατες αιχμές κατά του Δημήτρη Αβραμόπουλου, τον οποίο χαρακτήρισε «συνομιλητή» του κ. Τσίπρα κατά την πρωινή συνεδρίαση.
Ο κ. Βενιζέλος κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι «έχει ενσωματώσει στους κόλπους τού κόμματός του την ομάδα Τσοχατζόπουλου, υιοθετώντας έτσι τα συμφέροντα που έχουν θιγεί από την ακύρωση των αμαρτωλών συμβάσεων, που ο ίδιος είχε προχωρήσει».
«Εμφανίστηκε ο κ. Τσίπρας με συνομιλητή τον Αβραμόπουλο και επανέλαβε τα όσα έχει πει για την ιστορία του Σκαραμαγκά και των υποβρυχίων, επαναλαμβάνοντας τα γνωστά επιχειρήματα για τον νόμο του 2010. Νόμο και όχι σύμβαση, που ψηφίστηκε από τη Βουλή για να δώσει τέλος σε μια κατάσταση αδράνειας ετών από το 2004-2009.»
Αυτά που είπε ο κ. Τσίπρας το πρωί, απευθυνόμενος στον κ. Αβραμόπουλο, είναι η απροκάλυπτη υιοθέτηση και υποστήριξη των αρχικών αμαρτωλών συμβάσεων για τα υποβρύχια.
»Όπως έχει ενσωματώσει στους κόλπους του την ομάδα Τσοχατζόπουλου, έτσι υιοθετεί συμφέροντα που έχουν θιγεί, γιατί ακυρώθηκαν οι αμαρτωλές συμβάσεις τους. Τόσο απλά και τόσο καθαρά» είπε ο κ. Βενιζέλος.
Σχολιάζοντας την απάντηση που έδωσε ο κ. Αβραμόπουλος στον κ. Τσίπρα, ο κ. Βενιζέλος δήλωσε: «Ο πρωθυπουργός και εγώ έχουμε δώσει αυστηρές οδηγίες, να δοθεί οριστική απόλυτη ριζοσπαστική λύση με έγκριση της Βουλής στο ζήτημα αυτό. Οι υπουργοί δεν είναι για να περιγράφουν καταστάσεις. Ούτε για να κάνουν τον καλό στην αντιπολίτευση, αλλά για να φέρουν ευθύνες και αποτελέσματα. Όμως, η χυδαιότητα, η συκοφαντία η εκπροσώπηση ύποπτων συμφερόντων, υπονομεύει το ενιαίο δημοκρατικό εθνικό μέτωπο».
«Δεν τον εκνεύρισε ο ΣΥΡΙΖΑ»
τον κ. Βενιζέλο, απάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, ο οποίος έκανε λόγο για «εκνευρισμό και επιθετικότητα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ», που δεν οφείλεται τόσο στην ερώτηση του κ. Τσίπρα.
«Δεν τον ενόχλησαν αυτά, αλλά η απάντηση του υπουργού Άμυνας της κυβέρνησης, του κ. Αβραμόπουλου. Της κυβέρνησης, που είναι αντιπρόεδρος ο κ. Βενιζέλος, που άφησε εντελώς εκτεθειμένη την πολιτική Βενιζέλου το 2010.
«Η συμφωνία Βενιζέλου με την ανύπαρκτη ABOU DHABI MAR και τον ανύπαρκτο επενδυτή, είναι η μήτρα αυτού που εμφάνισε ο κ. Βενιζέλος ως μετεωρολογικά φαινόμενα. Η ομιλία Βενιζέλου μου θύμισε την παροιμία "εκεί που μας χρώσταγαν, μας πήραν και το βόδι"» σχολίασε ο κ. Παπαδημούλης.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

No comments:

Post a Comment

wibiya widget