Λονδίνο: Η Χίλαρι Κλίντον μπορεί μια μέρα να γίνει πρόεδρος των ΗΠΑ, αλλά αυτό δεν εντυπωσίασε τον συμβασιούχο Βρετανό που της έκοψε κλήση 80 λιρών (95 ευρώ) για παράνομη στάθμευση κατά την πρόσφατη επίσκεψή της στο Λονδίνο.
Η τέως υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ βρέθηκε στη βρετανική πρωτεύουσα την περασμένη εβδομάδα για να παραλάβει ένα βραβείο, όταν ο οδηγός της αγνόησε το μηχάνημα ελεγχόμενης στάθμευσης και δεν κατέβαλε τις 3,3 λίρες που απαιτούνται για την στάθμευση μίας ώρας στο πολυτελές προάστιο του Σεντ Τζέιμς Σκουέαρ.
Συνεπεία της αβλεψίας αυτής, ο συμβασιούχος ελεγκτής των μηχανημάτων άφησε στο παρμπρίζ της Mercedes της Κλίντον την κλήση των 80 λιρών.
«Η πρώην υπουργός είχε σταθμεύσει για περίπου 45 λεπτά χωρίς την ειδική κάρτα στάθμευσης», εξήγησε την Τετάρτη ο δημοτικός σύμβουλος του Ουεστμίνστερ, Ντάνιελ Αστέρ.
«Είμαι βέβαιος ότι θα κατανοήσει πως είμαστε υποχρεωμένοι να μεταχειριζόμαστε τους πάντες κατά τον ίδιον τρόπο, όποια κι εάν είναι η θέση τους», προσέθεσε.
Ο δήμαρχος του Λονδίνου, Μπόρις Τζόνσον, είχε διαμαρτυρηθεί στο παρελθόν ότι οι Αμερικανοί διπλωματικοί αρνούνται να καταβάλουν το τέλος των δέκα λιρών για να εισέρχονται με τα αυτοκίνητά τους στο κέντρο της βρετανικής πρωτεύουσας.
Το καλό νέο για την Χίλαρι Κλίντον είναι πως το πρόστιμό της θα μειωθεί στο μισό εάν πληρώσει την κλήση εντός δύο εβδομάδων.
Πηγή: news.in.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό