Saturday, October 26, 2013

Φωτιές άναψαν τα μηνύματα των κομμάτων για την 28η Οκτωβρίου. «Πόλεμος» ανακοινώσεων

Φωτιές άναψαν τα μηνύματα των κομμάτων για την 28η Οκτωβρίου

Αθήνα
Φωτιές στο πολιτικό σκηνικό άναψαν φέτος τα μηνύματα των κομμάτων για την 28η Οκτωβρίου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου χαρακτήρισε πρωτοφανή, εμπρηστική και προσβλητική για το δημοκρατικό πολίτευμα και την ιστορία του ελληνικού λαού την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, που καλεί σε διαδηλώσεις κατά τη διάρκεια των μαθητικών παρελάσεων, με στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης.

Στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει εκτενή αναφορά στη νίκη των λαών ενάντι στον φασισμό, ενώ σημειώνει για την Χρυσή Αυγή ότι «ξεπροβάλλει μέσα απ' το βάλτο που δημιούργησαν οι πολιτικές λιτότητας, 'τσεκουρώματος' του κοινωνικού κράτους και ξεπουλήματος του δημοσίου πλούτου».

Και συνεχίζει: «Σε όσους, ανιστόρητους και φτηνούς προπαγανδιστές προβάλλουν την ψευδεπίγραφη θεωρία 'των δύο άκρων', απαντάμε με κοινωνικούς αγώνες ενάντια στη συρρίκνωσή της Δημοκρατίας, την παράκαμψη της λειτουργίας του κοινοβουλίου με το νομότυπο τέχνασμα των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου, τη συστηματική καλλιέργεια του φόβου και της ανασφάλειας, τον άγριο οικονομισμό και νεοφιλελευθερισμό, τη θεοποίηση της αγοράς, την απανθρωπιά της εργασιακής εκμετάλλευσης.

» Σήμερα, η πιο ουσιαστική πράξη μνήμης και τιμής της γενιάς της Εθνικής Αντίστασης είναι να συνεχίσουμε τους αγώνες για Δημοκρατία, για κοινωνική δικαιοσύνη. Αυτοί οι αγώνες σήμερα περνάνε μέσα από την ανατροπή των μνημονίων και των πολιτικών δυνάμεων που τα στηρίζουν. Περνάνε μέσα από τον αγώνα για μια άλλη πολιτική που θα έχει στον πυρήνα της λογικής της, τις ανάγκες της κοινωνίας, την αλληλεγγύη και την αξιοπρέπεια και όχι το κέρδος.

» Πρέπει να σταματήσουμε άμεσα την καταστροφή που βιώνει η πλειοψηφία της κοινωνίας, να διώξουμε κυβέρνηση, τρόικα και μνημόνια. Να σταματήσουμε το σχέδιο εκφασισμού και εξαθλίωσης της κοινωνίας. Να οργανώσουμε την ανατροπή για μια κυβέρνηση που θα υπηρετεί τον λαό. Και στη φετινή επέτειο ο λαός μας θα εκφράσει με μαζικό και ειρηνικό τρόπο το δικό του ΟΧΙ».

Με αφορμή την παραπάνω ανακοίνωση ο Σίμος Κεδίκογλου αναφέρει: «Ο κ. Τσίπρας, αφού κατάλαβε ότι παρά τις συνεχείς 'επαναστατικές' εκκλήσεις του και τον διχαστικό του λόγο δεν μπορεί να συγκινήσει ούτε τους δικούς του, προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τη συμμετοχή γονιών και μαθητών στην εθνική επέτειο για να 'οργανώσει την ανατροπή της κυβέρνησης'» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Παράλληλα, υπενθύμισε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι «το 1940 ενώθηκαν όλοι οι Έλληνες -παραμερίζοντας κάθε πολιτική ή άλλη διαφορά- για να αποκρούσουν την επίθεση του φασισμού και να υπερασπιστούν την πατρίδα μας».

«Ο ελληνικός λαός είναι βέβαιο ότι θα απομονώσει όποιον επιχειρήσει να αμαυρώσει την εθνική επέτειο και το μήνυμα της» συνέχισε ο κ. Κεδίκογλου και κάλεσε όλα τα δημοκρατικά κόμματα «να αποδοκιμάσουν τις ακρότητες του κ. Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ, προασπιζόμενα την ίδια τη Δημοκρατία».

«Όμως, ας γνωρίζει ο κ. Τσίπρας και το κόμμα του πως για ό,τι επιχειρήσουν να συμβεί στις παρελάσεις, την αποκλειστική ευθύνη θα έχουν οι ίδιοι!» κατέληξε στη δήλωσή του ο κ. Κεδίκογλου.

Από την πλευρά του το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή του σημειώνει: «Για την επέτειο του 'Όχι' o ΣΥΡΙΖΑ λέει πρώτα 'Όχι' στο μνημόνιο και μετά 'Όχι' στον ναζισμό και τους νοσταλγούς του! Προσβολή στην ιστορία του τόπου, στην εθνική ενότητα του λαού μας. Θέτουν την πολιτική μιας δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης στο ίδιο επίπεδο με τον φασισμό και τον ναζισμό!».

Μήνυμα ενότητας και αισιοδοξίας μεταφέρει στην ανακοίνωσή του για την 28η Οκτωβρίου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος. «Αυτές οι επέτειοι μας διδάσκουν κάθε χρόνο, επίμονα, κάτι πολύ σημαντικό: Να είμαστε ενωμένοι, υπεύθυνοι, αισιόδοξοι και αποφασισμένοι για να βγάλουμε, όλοι μαζί, τη χώρα μας από τη μέγγενη της κρίσης».

Τόνισε επίσης, ότι «το "ΟΧΙ" στο ναζισμό είναι τώρα πάλι πιο επίκαιρο παρά ποτέ. Και μας γεμίζει αισιοδοξία ότι η ελληνική κοινωνία έχει επιλέξει να ξεπεράσει, όχι μόνο την οικονομική κρίση, αλλά και την κρίση αξιών και συμπεριφορών που ταλανίζουν τη χώρα μας τα τελευταία χρόνια.
Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στο μήνυμά τους τονίζουν: «Σήμερα ζούμε ξανά τον εφιάλτη της κατοχής. Χωρίς διχόνοια, πρέπει να πούμε Όχι στο ναζισμό, Όχι στα μνημόνια, Όχι στην υποτέλεια, Όχι στην απώλεια της εθνικής κυριαρχίας. Μόνο ενωμένοι οι Έλληνες μπορούμε να νικήσουμε. Τη νίκη έφερε ο Γοργοπόταμος και όχι ο Μελιγαλάς».
Η ΔΗΜΑΡ, με τη σειρά της αναφέρει: «Οι δημοκρατικοί πολίτες, ο προοδευτικός κόσμος δεν θα επιτρέψουν την αναβίωση εικόνων από το σκοτεινό παρελθόν, θα υψώσουν τείχος απέναντι στο ρατσιστικό μίσος και στη φασιστική δράση. Όλοι έχουμε υποχρέωση απέναντι στις νεότερες γενιές να υπερασπιστούμε το αγαθό της δημοκρατίας και της ελευθερίας».
«Το ΟΧΙ του ελληνικού λαού το 1940 στο φασισμό-ναζισμό, καθώς και η μετέπειτα μαζική ηρωική πάλη του ενάντια στον κατακτητή και τους ντόπιους συνεργάτες του, μέσα από τις γραμμές του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, εμπνέει και διδάσκει σήμερα τους εργαζόμενους, τη νεολαία, για να πουν το δικό τους ΟΧΙ στις πολιτικές εξαθλίωσης που του επιβάλλουν η ΕΕ και οι κυβερνήσεις για τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Να πουν το δικό τους ΟΧΙ στις πολιτικές που εμπλέκουν την Ελλάδα σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους, όπως αυτούς που προετοιμάζουν το ΝΑΤΟ και η ΕΕ σε βάρος λαών και χωρών» υπογραμμίζει το ΚΚΕ, με ανακοίνωσή του για την 28η Οκτωβρίου.
Newsroom ΔΟΛ

No comments:

Post a Comment

wibiya widget