Wednesday, October 23, 2013

Όρθιος ο Ολυμπιακός στο «Ντα Λουζ», 1-1 με την Μπενφίκα

Aθήνα
Ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με την Μπενφίκα στην Λισσαβόνα σε αγώνα για την 3η αγωνιστική του 3ου ομίλου του Champions League που διεξήχθη κάτω από καταρρακτώδη βροχή.

Σκόρερ για τους «ερυθρόλευκους» ο Ντομίγνκες (29') ενώ για την Μπενφίκα ισοφάρισε ο Καρντόσο στο 83' έπειτα από κακή έξοδο του Ρομπέρτο σε εκτέλεση κόρνερ.

Στις 5 Νοεμβρίου ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Μπενφίκα στο «Γ.Καραϊσκάκης» σε ένα ματς που θα κρίνει πολλά για την πρόκριση στους «16».
19 φωτογραφίες
Η Μπενφίκα ξεκίνησε τον αγώνα πολύ δυνατά με τον Καρντόσο να υποχρεώνει τον Ρομπέρτο σε μια πολύ καλή απόκρουση μόλις στο 2΄. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν κερδίζοντας τρία συνεχόμενα κόρνερ χωρίς όμως να καταφέρουν κάτι ιδιαίτερο. 

Στο 6΄ ο Μήτρογλου έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό όταν πήρε την μπάλα από τον Φουστέρ στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων αλλά το πλασέ που επιχείρησε πέρασε άουτ. Ο Ολυμπιακός μετά το πρώτο δεκάλεπτο ανέβαζε όλο και περισσότερο την απόδοση του παίζοντας πολύ καλή άμυνα και βγαίνοντας ωραία στην αντεπίθεση.

Στο 29΄ οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν μπροστά στο σκορ όταν σε μια αντεπίθεση ο Μήτρογλου έκανε το τακουνάκι στον Ντομίνγκες που με ωραία προσποίηση «άδειασε» τον Γκαράι και στην συνέχεια με πλασέ έκανε το 1-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο η βροχή που έπεφτε στο Ντα Λούζ δυνάμωσε αρκετά κάνοντας πολύ δύσκολο το έργο των ποδοσφαιριστών αφού είχαν σχηματιστεί λίμνες στον αγωνιστικό χώρο και η μπάλα κολλούσε στη λάσπη.

Στο 58΄ ο Ολυμπιακός έχασε μεγάλη ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα του όταν ο Φουστέρ πλάσαρε από το ύψος του πέναλτι τον Αρτούρ και ενώ η μπάλα πήγαινε προς τα δίχτυα κόλλησε στη λάσπη. Στη συνέχεια της φάσης ο Μήτρογλου προσπάθησε να σκοράρει αλλά τον πρόλαβαν οι αμυντικοί των γηπεδούχων. Στο 81΄ Μήτρογλου σκόραρε με κεφαλιά αλλά το γκολ ακυρώθηκε σωστά αφού ο Έλληνας διεθνής ήταν σε θέση οφσάιντ.

Στο 83΄, όμως, ο διαιτητής υπέδειξε κόρνερ σε μία φάση που η μπάλα πέρασε άουτ από παίκτη της Μπενφίκα. Ο Ροντρίγκο εκτέλεσε το κόρνερ, ο Ρομπέρτο έκανε λάθος εκτίμηση, ο Λουιζάο με κεφαλιά έστρωσε τη μπάλα στον Καρντόσο που δεν δυσκολεύτηκε να ισοφαρίσει στην άδεια εστία (1-1).

Οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν πάλι στις 5/11 στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Διαιτητής: Αλμπέρτο Ουντιάνο Μαγένκο (Ισπανία)

Κίτρινες: Πέρεζ, Γκαιτάν - Βάις, Φουστέρ, Μήτρογλου

Μπενφίκα(Χόρχε Ζέσους): Αρτούρ, Αλμέιδα, Σικιέιρα, Λουισάο, Γκαράι, Μάτιτς, Πέρεζ (82΄ Ρούμπεν Αμορίν), Γκαϊτάν (82΄ Ροντρίγκο), Λίμα, Τζον (46΄ Καβαλέιρο), Καρντόσο.

Ολυμπιακός (Μίτσελ): 
Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μανωλάς, Σιόβας, Χολέμπας, Σάμαρης, Μανιάτης, Ντομίνγκες (88΄ Μετζανί), Φουστέρ (69΄ Γιαταμπαρέ), Βάις (56΄ Εντινγκά), Μήτρογλου.

No comments:

Post a Comment

wibiya widget