Tuesday, September 17, 2013

Καμμένος: Είσαι ψεύτρα και αστεία - Τσαπανίδου: Έπρεπε να σε πετάξω από το στούντιο. Αποχώρησε ο Καμμένος από το στούντιο


Άγριος καυγάς μεταξύ της δημοσιογράφου και του προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων με αφορμή την περίφημη προτροπή περί «λιντσαρίσματος» του Χρ. Πάχτα

 

Άγριος καυγάς της Πόπης Τσαπανίδου και του προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνου Καμμένου σημειώθηκε σήμερα το πρωί στο STAR με αφορμή την προτροπή του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων προς τους κατοίκους της Χαλκιδικής να «λιντσάρουν» τον δήμαρχο Αριστοτέλη Χρήστο Πάχτα.

Στην εκπομπή της «Live U» στο Star, η Πόπη Τσαπανίδου ρωτούσε τον Πάνο Καμμένο αν έχει μετανιώσει για την παρότρυνση που απηύθυνε στους κατοικους του δήμου Αριστοτέλη Χαλικιδικής να λιντσάρουν τον δήμαρχο της πόλης Χρήστο Πάχτα.
Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων προσπαθώντας να δικαιολογηθεί υποστήριξε ότι εννοούσε «πολιτικό λιντσάρισμα» του κ. Πάχτα κάτι που σύμφωνα με τη λογική του κ. Καμμένου σημαίνει ότι οι κάτοικοι της Χαλκιδικής δεν θα πρέπει να επιτρέπουν στο δήμαρχο να κυκλοφορεί ελεύθερος.

Οταν η Πόπη Τσαπανιδου επέμεινε να ρωτά τον κ. Καμμένο αν θα άλλαζε την φράση του και αν έχει μετανιώσει για το ολίσθημά του να παροτρύνει πολίτες να λιντσάρουν κάποιον, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων απάντησε ότι η δημοσιογράφος λέει ψέματα και πρόσθεσε: «Όσο και να επιμένετε, αντιλαμβάνομαι ότι σας λένε να μου κάνετε αυτές τις ερωτήσεις...».




Στο σημείο αυτό η Πόπη Τσπανίδου αντέδρασε. «Είστε αστεία και είστε και ψεύτρα», της ανταπάντησε ο κ. Καμμένος και θέλοντας να υποβαθμίσει την σημασία της σκληρής δήλωσής του ισχυρίστηκε ότι έχει μεγάλη διαφορά μια δημόσια δήλωση από την «συνομιλία με πολίτες που τραβά μια κάμερα» στην οποία ο πρόεδρος των Αν.Ελ. ακούγεται να παροτρύνει τους συνομιλητές του να λιντσάρουν τον Χρήστο Πάχτα.

«Κανονικά θα έπρεπε να σας πετάξω έξω από το στούντιο» εξερράγη με την σειρά της η τηλεπαρουσιάστρια αντιδρώντας στις διαδοχικές εκρήξεις του αρχηγού των Ανεξάρτητων Ελλήνων διαμαρτυρόμενη για το γεγονός ότι ο κ. Καμμένος την αποκάλεσε ψεύτρα.

«Να με πετάξετε έξω;», επανέλαβε ο βουλευτής και την ίδια στιγμή σηκώθηκε από την καρέκλα του και αποχώρησε από το στούντιο της εκπομπής με μια έκφραση που θα μπορούσε να ερμηνευθεί και σαν χαμόγελο.
«Είναι αστείες οι ερωτήσεις»
Η συνέντευξη της Πόπης Τσαπανίδου με τον Πάνο Καμμένο -που περισσότερο έμοιαζε με εριστικό διάλογο- είχε πολλά χαρακτηριστικά στιγμιότυπα. Όταν η δημοσιογράφος ρώτησε τον πρόεδρο των Αν.Ελ πώς δικαιολογεί τη δημοσκοπική πτώση του κόμματος του, ο κ. Καμμένος απάντησε: «Είναι αστείες οι ερωτήσεις» και συνέχισε εξαπολύοντας εναντίον της τηλεπαρουσιάστριας την μομφή ότι προβάλλει το ναζισμό, ισχυρισμό τον οποίο απέκρουσε η κυρία Τσαπανίδου.

Νωρίτερα κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του, που έγινε σε ιδιαιτέρως τεταμένο κλίμα, ο κ. Καμμένος είπε: «Ειμαστε αστικό κόμμα και δεν υιοθετούμε τη βία» αναφερόμενος στην περίφημη φράση περί «λιντσαρίσματος» που προκάλεσε τεράστιες αντιδράσεις.

«Δεν ήταν δήλωση στις κάμερες, ήταν μια συζήτηση που είχα με μανάδες που τα παιδιά τους έπιναν επι 22 ημέρες νερό με αρσενικό. Με ρώτησαν λοιπόν: Τι να κάνουμε με τον Πάχτα; Να τον λιντσάρουμε; Και τους είπα: Ναι, να τον λιντσάρετε πολιτικά» τόνισε ο κ. Καμμένος σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του STAR και επέμεινε: «Δεν είπα να τον δείρουν, είπα να τον λιντσάρουν πολιτικά». 


 

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο κ. Καμμένος είπε πως «αν τεθεί θέμα παρέμβασης της δικαιοσύνης, να ξέρετε ότι εγώ πρώτος θα παραιτηθώ κάθε ασυλίας και να έρθει ο εισαγγελέας να με συλλάβει».

Ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ υπογράμμισε ότι «τη βία την προωθεί το ίδιο το κράτος που ξυλοκοπεί τους πολίτες στις συγκεντρώσεις και η Χρυσή Αυγή. Εμείς καλούμε τους πολίτες σε ειρηνική εξέγερση με βάση το άρθρο 120 του Συντάγματος διότι πιστεύουμε ότι το Σύνταγμα και οι νόμοι του κράτους έχουν καταλυθεί».

Αξίζει να σημειωθεί πως καθόλη τη διάρκεια της συνέντευξης ο πολιτικός και η δημοσιογράφος συζητούσαν σε πολύ έντονο ύφος, καθώς ο κ. Καμμένος κατηγορούσε την δημοσιογράφο για εμπάθειας, ενώ η Πόπη Τσαπανίδου επέκρινε τον πρόεδρο των ΑΝ.ΕΛ ότι αποφεύγει να απαντήσει ευθέως. 

No comments:

Post a Comment

wibiya widget