Thursday, September 26, 2013

Προκαταρκτική εξέταση για «ύποπτο» κείμενο εφέδρων που ζητα παραιτηση Κυβέρνησης και προέδρου Δημοκρατίας

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης με αφορμή κείμενο που αναρτήθηκε στον ιστότοπο της Κοινότητας Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων (Κ.Ε.Ε.Δ) διέταξε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ευτέρπη Γκουτζαμάνη, σε έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης υπό την προεδρία της.
Το θέμα της σύσκεψης ήταν η ανάρτηση ενός κειμένου σε ιστότοπο της «Κοινότητας Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων (Κ.Ε.Ε.Δ.)», σύμφωνα με το οποίο οι Έφεδροι ζητούν «την άμεση παραίτηση της Κυβέρνησης λόγω Αδυναμίας να προσφέρει στον λαό τα προβλεπόμενα στο Σύνταγμα σε Εργασία (άρθρο 22), Υγεία, Παιδεία, Δικαιοσύνη, Ασφάλεια».
Με αφορμή όσα αναφέρονται στο κείμενο, η κ. Γκουτζαμάνη διέταξε προκαταρκτική εξέταση με παραγγελία της στην προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών, Π. Φάκου. Αντικείμενο της έρευνας θα είναι ο συντάκτης του κειμένου, το εάν προσβάλλεται το κοινοβουλευτικό πολίτευμα και τυχόν ύποπτες κινήσεις εφέδρων.
Στο κείμενο που αναρτήθηκε με ημερομηνία 23/09/2013 και με τίτλο «Διακήρυξη της Κ.Ε.Ε.Δ. της 28ης Σεπτεμβρίου 2013» ζητείται μεταξύ άλλων:
«1. ΑΜΕΣΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ της ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ λόγω Αδυναμίας να προσφέρει στον λαό τα προβλεπόμενα στο Σύνταγμα σε Εργασία (άρθρο 22), Υγεία, Παιδεία, Δικαιοσύνη, Ασφάλεια.
2. ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ υπό την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, από προσωπικότητες εγνωσμένης Αξίας εκτός Πολιτικής Σκηνής και συμβούλους από την Ακαδημία Αθηνών».
Παράλληλα, καλούν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας «όπως παραιτηθεί σε κατάλληλο χρόνο για την Διευκόλυνση των Εξελίξεων που Επιθυμεί ο Ελληνικός Λαός». Αναφέρεται δε ότι «θεσμός-εγγυητής όλων των παραπάνω μπορεί να είναι να είναι οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας ως ισχυρός ανιδιοτελής φορέας έναντι οποιασδήποτε απειλής».


Το διαβάσαμε στο: http://news.pathfinder.gr/greece/news/931941.html

No comments:

Post a Comment

wibiya widget