Friday, August 30, 2013

Η ΕΝΩΣΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΓΛΥΦΑΔΑΣ διαμαρτύρεται και απαιτει όχι άλλες θυσίες στο βωμό του ανταγωνισμού

Απο την κ. ΕλένηΜαυρακάκη-Καπετανάκη λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω είδηση

«Οι γυναίκες διεκδικούν να είναι μέρος της λύσης του προβλήματος»

Η Ένωση Γυναικών Γλυφάδας ‘ ε μ ε ί ς’ συμπάσχει με τις οδυνηρές συνέπειες της κρίσης στην ελληνική  κοινωνία. Νιώθουμε  το οικονομικό, ψυχολογικό, κοινωνικό και πολιτικό αδιέξοδο  στο οποίο έχουν περιέλθει μεγάλα τμήματα  των κατοίκων της χώρας μας.

Δικαιώματα για όλους και όλες: όχι στη φτώχεια και την ανασφάλεια!

Η πολιτική της λιτότητας διαλύει την κοινωνία . Οδήγησε ήδη  σε πτώση του βιοτικού επιπέδου και προκαλεί πρωτόγνωρη ανθρωπιστική κρίση . Σήμερα, 120 εκατομμύρια άνθρωποι στην ΕΕ ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας .

Στην Ελλάδα σήμερα , δεν υπάρχουν πλέον ατομικά, κοινωνικά και εργασιακά δικαιώματα. Έχουν όλα θυσιαστεί στο βωμό της επίτευξης της ‘ανταγωνιστικότητας’. Αποτέλεσμα , κατεστραμμένες κοινωνικές δομές ,ανύπαρκτο σύστημα υγείας και παιδείας και στρατειές απελπισμένων ανθρώπων .

Οι γυναίκες και οι νέοι της χώρας μας , αποτελούν τις κοινωνικές ομάδες που έχουν υποστεί τις μεγαλύτερες συνέπειες αυτού του κοινωνικού ‘πειράματος’. Τα ποσοστά ανεργίας και φτώχειας σε αυτές τις πληθυσμιακές ομάδες είναι τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη, οδηγώντας σε κοινωνική περιθωριόποιηση και απόγνωση .  

Ως σωματείο που μέσα από τον εθελοντισμό , τον πολιτισμό και την αλληλεγγύη ,έχουμε ως  πρωταρχικό στόχο την έμπρακτη βοήθεια στις δοκιμαζόμενες γυναίκες , δηλώνουμε οτι θα παλαίψουμε με όλες μας τις δυνάμεις και καλούμε όλες και όλους που διαπνέονται από τα ιδια ιδανικά και τους ιδιους στόχους να συστρατευθούν μαζί μας .

Η Ένωση Γυναικών Γλυφάδας απαιτεί κάθε άνθρωπος να έχει ουσιαστικά δημοκρατικά, οικονομικά, περιβαλλοντικά και κοινωνικά δικαιώματα. Ζητάμε Έμπνευση και Ελπίδα για το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας .

1 comment:

  1. ΑΚΥΡΩΣΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΟΠΕΡΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΩ ΓΛΥΦΑΔΑ
    Λόγω οργανωτικών προβλημάτων και παντελούς έλλειψης ενδιαφέροντος των μελών της Ένωσης Γυναικών Γλυφάδας "Εμείς" για την όπερα, όπως τουλάχιστον ενημερωθήκαμε προχθές το απόγευμα, 28/11/2013, από την πρόεδρο του σωματείου κα.Λένα Μαυρακάκη, κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας (δύο μέρες πριν την έναρξη της παράστασης!) βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να ακυρώσουμε την παρουσίαση της όπερας "Don Pasquale" στο Δημοτικό Θέατρο "Μελίνα Μερκούρη" στην Άνω Γλυφάδα. Ελπίζουμε στο μέλλον το προεδρείο του σωματείου να επιδείξει μεγαλύτερη υπευθυνότητα και συνέπεια στις δεσμεύσεις του, έστω και αν αυτές είναι απλώς προφορικές. Παρ' όλα αυτά ευχόμαστε καλή συνέχεια και καλή επιτυχία στις μελλοντικές του δράσεις θυμίζοντας πως η κούραση, η προσωπική εργασία και τα έξοδα των καλλιτεχνών έχουν την ίδια αξία με κάθε άλλου ανθρώπου και τους οφείλεται ο ίδιος τουλάχιστον σεβασμός.

    ReplyDelete

wibiya widget