Tuesday, August 20, 2013

Σαμαράς - Βενιζέλος αναλαμβάνουν το θέμα των πλειστηριασμών

ΕΔΩΣΑΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ


Για "όλα τα θέματα" συζήτησαν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, σε συνάντηση που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου, σύμφωνα με πηγές της Χαριλάου Τρικούπη.


Σαμαράς - Βενιζέλος αναλαμβάνουν το θέμα των πλειστηριασμών
Η συνάντηση των δύο αρχηγών έγινε μετά την κυβερνητική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί υπό τον πρωθυπουργό.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος ανανέωσαν το ραντεβού τους για την ερχόμενη Πέμπτη, οπότε θα συζητήσουν για το θέμα των πλειστηριασμών.
Είχε προηγηθεί το μήνυμα που έστειλε ο πρωθυπουργός για περαιτέρω επεξεργασία και ενδελεχή μελέτη του επίμαχου ζητήματος που έχει προκαλέσει αντιδράσεις από βουλευτές της συγκυβέρνησης, αλλά και από φορείς της αγοράς.
Ο κ. Σαμαράς φέρεται να διαμήνυσε ενώπιον των υπουργών του ότι θα χειριστεί προσωπικά το συγκεκριμένο ζήτημα το οποίο και δεν συζητήθυηκε διεξοδικά στη σύσκεψη.
«Θέλω να δω προσωπικά το θέμα των πλειστηριασμών. Δεν είναι ζήτημα που συζητείται σε σύσκεψη μιας ώρας», τόνισε.
Κατά τη διευρυμένη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, στην οποία συμμετείχαν 11 υπουργοί και οι γενικοί γραμματείς που έχουν αντικείμενο σχετικό με την επικείμενη αξιολόγηση της τρόικας, στα τέλη Σεπτεμβρίου, ο κ. Σαμαράς εξέτασε τους φακέλους όλων των υπουργείων και ρώτησε για επιμέρους ζητήματα έναν προς έναν τους αρμόδιους υπουργούς. Ο στόχος του ήταν να μην υπάρξει απόκλιση στην καταγραφή που θα κάνει η τρόικα.
«Πρέπει να είστε όλοι συνεπείς στους στόχους και στα χρονοδιαγράμματα ώστε να μπορέσουμε να είμαστε σε μια δυνατή θέση», σημείωσε ο πρωθυπουργός.
Σε δηλώσεις του, αμέσως μετά τη σύσκεψη, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας επιβεβαίωσε ότι το θέμα των πλειστηριασμών δεν συζητήθηκε, αλλά εξέφρασε την αισιοδοξία του για επίτευξη των χρονοδιαγραμμάτων.
Ερωτηθείς εάν η Ελλάδα στοχεύει να ζητήσει απομείωση του Δημοσίου Χρέοους εφόσον επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα, ο κ. Στουρνάρας απάντησε ότι είναι ακόμη νωρίς για μια τέτοια συζήτηση καθώς αυτό εξαρτάται από την επίτευξη του πρωτογενούς πλεονάσματος ενώ σημείωσε ότι η σχετική δέσμευση του Eurogroup ισχύει.
ΕΘΝΟΣ On Line
18:49 20/8
Διαβάστε ακόμη:

No comments:

Post a Comment

wibiya widget