Saturday, July 13, 2013

Απόφαση - σόκ απο την Fitch: Αφαίρεσε τα "ΑΑΑ" απο τη Γαλλία

Αναφέρεται στους κινδύνους για την ανάπτυξη και κάνει λόγο για διαρθρωτικές προκλήσεις με τις οποίες είναι αντιμέτωπη η χώρα

Στην υποβάθμιση της αξιολόγησης της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας της Γαλλίας σε "AA+" από "AAA+" προχώρησε σήμερα η Fitch.

Το outlook της αξιολόγησης είναι σταθερό, ενώ ο οίκος επιβεβαιώνει την αξιολόγηση "F1+" της βραχυπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας.

Στη σχετική ανακοίνωσή της η Fitch κάνει λόγο για διαρθρωτικές προκλήσεις με τις οποίες είναι αντιμέτωπη η χώρα, ενώ αναφέρεται επίσης σε κινδύνους για την ανάπτυξη.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Fitch, τo ακαθάριστο χρέος της γενικής κυβέρνησης της χώρας θα κινηθεί υψηλότερα κατά 96% του ΑΕΠ το 2014 και θα υποχωρήσει  σταδιακά μακροπρόθεσμα, παραμένοντας ωστόσο στο 92% το 2017.

Οι προηγούμενες προβλέψεις της Fitch το Δεκέμβριο του 2012 ανέμεναν αύξηση του χρέους στο 94% (και 92%, κατά την πρώτη αναθεώρηση του Outlook σε αρνητικό το Δεκέμβριο του 2011), και μείωση με ταχύτερο ρυθμό κάτω από 90% μέχρι το 2017.
Πηγή: newmoney.gr Πρωτο ΘΕΜΑ

No comments:

Post a Comment

wibiya widget