Sunday, July 14, 2013

Έκκληση Ομπάμα για ψυχραιμία μετά την αθωωτική απόφαση για τον Ζίμερμαν

REUTERS/KEVIN LAMARQUE
«Πρέπει να αναρωτηθούμε, ως άτομα και ως κοινωνία, πώς μπορούμε να προλάβουμε στο μέλλον τραγωδίες σαν αυτή. Ως πολίτες, αυτό πρέπει να κάνουμε όλοι. Αυτός είναι ο τρόπος να τιμήσουμε τον Τρέιβον Μάρτιν» ανέφερε πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.
Έκκληση για ψυχραιμία απηύθυνε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, μετά την απαλλαγή του Τζορτζ Ζίμερμαν από την κατηγορία της δολοφονίας ενός άοπλου αφροαμερικανού εφήβου, του Τρέιβον Μάρτιν, τον Φεβρουάριο του 2012.
Ο Ομπάμα χαρακτήρισε τον θάνατο του εφήβου τραγωδία, «όχι μόνο για την οικογένειά του ή για την όποια κοινότητα, αλλά για την Αμερική».
«Είμαστε ένα ευνομούμενο κράτος και οι ένορκοι αποφάνθηκαν» σημείωσε, τονίζοντας παράλληλα πως πρέπει να αναζητηθούν τρόποι ανακοπής της ένοπλης βίας.
«Πρέπει να αναρωτηθούμε, ως άτομα και ως κοινωνία, πώς μπορούμε να προλάβουμε στο μέλλον τραγωδίες σαν αυτή. Ως πολίτες, αυτό πρέπει να κάνουμε όλοι. Αυτός είναι ο τρόπος να τιμήσουμε τον Τρέιβον Μάρτιν» ανέφερε.
YOUTUBE/EURONEWSGREEK
Η αθώωση Ζίμερμαν διχάζει τις ΗΠΑ
Μετά από μια μαραθώνια σύσκεψη, που κράτησε περισσότερες από 15 ώρες, οι ένορκοι έκριναν αθώο τον Τζόρτζ Ζίμερμαν για τη δολοφονία του 17χρονου Τρέιβον Μάρτιν. Στις 26 Φεβρουαρίου, ο έφηβος έπεσε νεκρός από τα πυρά του 29χρονου Ζίμερμαν στην πόλη Σάνφορντ της Φλόριντα. Ο δράστης ισχυρίστηκε ότι βρισκόταν σε αυτοάμυνα. Έντονες οι αντιδράσεις των κατοίκων στο Σάνφορντ στο άκουσμα της δικαστικής απόφασης.
Ο Τζορτζ Ζίμερμαν κρίθηκε αθώος για όλες τις κατηγορίες σχετικά με τον θανάσιμο τραυματισμό από όπλο, τον Φεβρουάριο του 2012, του άοπλου Αφροαμερικανού 17χρονου, Τρέιβον Μάρτιν, στο Σάνφορντ της πολιτείας της Φλόριντα.
Οι εισαγγελείς υποστήριξαν πως ο Ζίμερμαν σκότωσε τον έφηβο ενεργώντας βάσει φυλετικών χαρακτηριστικών και εμφάνισης του Τρέιβον Μάρτιν.
Όμως η υπεράσπιση υποστήριξε πως ο Ζίμερμαν σκότωσε τον έφηβο σε αυτοάμυνα, αφότου ο Μάρτιν τον γρονθοκόπησε, του χτύπησε το κεφάλι στο πεζοδρόμιο και προσπάθησε να του αρπάξει το όπλο. 
Εάν κρινόταν ένοχος, ο 29χρονος Ζίμερμαν, πρώην μέλος μιας ομάδας εθελοντών ασφαλείας του Σάνφορντ, κινδύνευε με ποινή ισόβιας κάθειρξης ή άνω των 30 ετών.
Πάντως, το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσε ότι εξετάζει τα στοιχεία που διαθέτει προκειμένου να αποφανθεί αν αυτά είναι επαρκή ώστε να στηρίξει μία νέα παραπομπή του Τζορτζ Ζίμερμαν σε ομοσπονδιακό δικαστήριο. Επιπλέον, θα εξετάσει αν αυτό είναι εφικτό μετά την αθώωση του Ζίμερμαν από δικαστήριο της Φλόριντα.
ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ 14/7/13

No comments:

Post a Comment

wibiya widget