Thursday, July 4, 2013

Ορκίστηκε ο μεταβατικός πρόεδρος της Αιγύπτου, Αντλί Μανσούρ.Μετα την πτώση Μαρσί

Ορκίστηκε σήμερα ο μεταβατικός πρόεδρος της Αιγύπτου, Αντλί Μανσούρ, λίγες ώρες μετά την καθαίρεση του μέχρι πρότινος προέδρου, Μοχάμεντ Μόρσι.

Ορκίστηκε ο μεταβατικός πρόεδρος της Αιγύπτου, Αντλί Μανσούρ
 Απο το Αθηναικό ΕΘΝΟΣ On Line
10:20 4/7
«Ορκίζομαι να διαφυλάξω το σύστημα της Δημοκρατίας, να σέβομαι το Σύνταγμα και το νόμο και να προστατεύω τα συμφέροντα του λαού», δήλωσε ο Μανσούρ.
Σε δηλώσεις του μετά την ορκωμοσία του, ο Μανσούρ είπε ότι νιώθει τιμή και ευγνωμοσύνη για την ανάθεση της θέσης αυτής κατά τη διάρκεια της μεταβατικής περιόδου. «Αυτή η εντολή ήρθε από τον σπουδαίο λαό της Αιγύπτου», τόνισε χαρακτηριστικά.
Εξέφρασε την ελπίδα οι διαδηλωτές να συνεχίζουν να κυματίζουν τη σημαία της επανάστασης, ενώ υποστήριξε ότι οι νέες προεδρικές εκλογές είναι ο μόνος δρόμος για ένα πιο ελεύθερο και δημοκρατικό μέλλον.
Χαιρέτισε τη νεολαία και τις ένοπλες δυνάμεις που υπήρξαν η συνείδηση του έθνους και οι εγγυητές της ασφάλειας, ενώ εξήρε ταυτοχρονα το ανεξάρτητο και ελεύθερο δικαστικό σώμα, καθώς και τα αιγυπτιακά μέσα ενημέρωσης που παρουσίασαν τις αδυναμίες του προηγούμενου καθεστώτος.
Ο Μανσούρ καταχειροκροτήθηκε μετά την ομιλία του και αποχώρησε από την αίθουσα. Νωρίτερα, ο Μανσούρ είχε δώσει τον όρκο του ως πρόεδρος του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Αιγύπτου.
Ποιος είναι ο Μανσούρ
Γεννημένος στο Κάιρο το Δεκέμβριο του 1945, ο Μανσούρ πήρε πτυχίο Νομικής από το Πανεπιστήμιο του Καΐρου το 1967 και εντάχθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας το 1970, ανερχόμενος σε θέσεις μέχρι να οριστεί αντιπρόεδρος του Συνταγματικού Δικαστηρίου το 1992.
Προήδρευσε στις συνταγματικές ακροαματικές διαδικασίες το 2012, οι οποίες διέλυσαν το νόμο «πολιτικής απομόνωσης», που απαγόρευε στα μέλη του παλαιού καθεστώτος να λάβουν μέρος στις εκλογές. Είναι αυτός ο νόμος που επέτρεψε στον πρωθυπουργό της εποχής του καθεστώτος Μουμπάρακ, Αχμάν αλ Σαφίκ να κατέβει υποψήφιος στις τελευταίες προεδρικές εκλογές.
Η αιγυπτιακή ιστοσελίδα Masrawi περιγράφει τον Μανσούρ ως έναν αινιγματικό άνδρα με χαμηλό προφίλ.
Ο Αντλί Μανσούρ καλείται να διαχειριστεί τις υποθέσεις της χώρας μέχρι τις εκλογές για το νέο πρόεδρο.
ΔΙΕΘΝΗ:
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

No comments:

Post a Comment

wibiya widget