Tuesday, July 23, 2013

ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ :Οργή λαού στην Αδελαΐδα...δι ευχων των αγίων πατέρων ημών!!


Και τί θα δούμε ακόμα.. Σε μια εποχή που οι ρασοφόροι (που κάποτε ο "Νέος Κόσμος" αποκαλούσε ..Διαβόλους!!!) αρπάζουν απο κυβερνώντες και θρησκευόμενους..δείτε με τί ασχολειται το παρακάτω ρεπορτάζ του γνωστού δημοσιογράφου της Μελβούρνης Κ.Ν.
Αμηχανία έχει προκαλέσει στον ελληνισμό της Νότιας Αυστραλίας η απόφαση της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Αδελαΐδας να χειροτονήσει Επίσκοπο, τον αρχιμανδρίτη Προκόπιο Κανάβα.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του «Νέου Κόσμου», σε πρόσφατη συνεδρίασή του το Διοικητικό Συμβούλιο της Κοινότητας αποφάσισε σχεδόν ομόφωνα (15 ψήφους υπέρ και 2 κατά) την «επισκοποίηση» του Προκοπίου στις 11 Αυγούστου.
Κατά τις πληροφορίες μας, «η χειροτονία» του κ. Προκοπίου θα γίνει από δύο Επισκόπους εκκλησιαστικού μορφώματος του ελλαδικού χώρου υπό την αιγίδα του Μητροπολίτου Φιλαδέλφειας Πενσυλβανίας της Αμερικής και του Εξάρχου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, της Αυτοκέφαλου Εκκλησίας της Αμερικής, του Καναδά και της Κύπρου, το οποίον εδρεύει στη Νέα Ιωνία Αττικής.
Οι πρώτες έρευνές μας αποκάλυψαν, ότι ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας Κωνσταντίνος στην Υπ. αριθμ. 11/22/02/ 2002 προς τους πιστούς της Μητροπόλεως αναφέρει:
 «Προσφάτως εισώρμησε εις την άγίαν ποίμνην της Τοπικής Εκκλησίας μας «λύκος βαρύς», ό όποίος, χρησιμοποιών τον βαρύγδουπον τίτλον του Μητροπολίτου Φιλαδέλφειας Πενσυλβανίας της Αμερικής και του Έξάρχου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, της Αυτοκέφαλου Εκκλησίας της Αμερικής, του Καναδά και της Κύπρου, ήγόρασεν άπό Παλαιοημερολογίτας ένα μικρόν Εκκλησάκι εις τον Περισσόν, τιμώμενον έπ' όνόματι της Παναγίας Γλυκοφιλούσης, καί εγκατέστησεν έκεί το όρμητήριόν του, επαγγελλόμενος τον ιατρόν καί θεραπευτήν «πάσης νόσου καί πάσης μαλακίας», με την βοήθειαν, καθώς λέγει ό ίδιος «αγιοπνευματικής ενεργείας».
Ο Μητροπολίτης Κωνσταντίνος προσθέτει: «Το πονηρόν έργον του εν λόγω, ό όποίος παρουσιάζεται φέρων το Ιερόν ένδυμα του Κληρικού, έγνωστοποίησαν ευρέως ο Ημερήσιος Τύπος καί οί Τηλεοπτικοί σταθμοί.
Ό έν λόγω ψευδομητροπολίτης, ό όποιος διατηρεί είς την Κυψέλην καί «Σχολήν Φυσικών Επιστημών», καθώς ονομάζει ό ίδιος την Σχολήν του αυτήν, καί εις την οποίαν διδάσκεται «ή εναλλακτική Ιατρική καί αι Φυσικαί έπιστήμαι, όπως προ εκατοντάδων έτών εις την Ίνδίαν, Κίναν, Θιβέτ καί Ιαπωνίαν», ονομάζεται Πέτρος ή Περικλής Χαρός, καί μετέρχεται ήδη τον Κληρικόν, προς άποκόμισιν χρηματικών κερδών καί μόνον, εκμεταλλευόμενος την Χριστιανικήν πίστιν καί την Θεοσέβειαν του λαού μας».
Η έρευνά μας αποκάλυψε, επίσης, το ακόλουθο δημοσίευμα της αθηναϊκής εφημερίδας «Καθημερινή»(21/9/2006) τιτλοφορούμενο «Ο θεραπευτής Χάρος στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ.», το οποίον επιβεβαιώνει τις «ιατρικές» δραστηριότητες του κ. Χάρου και τη σύλληψή του από την Ασφάλεια Αττικής με την κατηγορία ότι λειτουργούσε «παράνομο ιατρείο».
Γράφει η αθηναϊκή εφημερίδα:
«Σοβαρές και ανίατες ασθένειες «θεράπευε» τα τελευταία 5 χρόνια 52χρονος απατεώνας, ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφάλειας Αττικής. Ιδιοσκευάσματα που ο ίδιος έφτιαχνε και χορηγούσε ως φαρμακευτική αγωγή, μασάζ και... ψαλμοθεραπεία. ήταν οι μέθοδοι» μέσω των οποίων υποσχόταν ίαση στα θύματά του, εκμεταλλευόμενος την απελπισία τους και την ανάγκη τους να πιστέψουν ακόμη και στην έσχατη ελπίδα να θεραπευθούν.
Το παράνομο ιατρείο του συλληφθέντος, ο οποίος φέρει το δυσοίωνο για τα θύματά του όνομα Περικλής Χάρος, λειτουργούσε σε πολυκατοικία στην οδό Κίμωλου 7-9 στην Κυψέλη. Εκεί δεχόταν ασθενείς, εισπράττοντας 50 ευρώ για κάθε επίσκεψη, ενώ τους υποσχόταν θεραπεία με τη μέθοδο της «ρεφλεξολογίας. ψαλμοθεραπείας και μαλαξολογίας». Στο ιατρείο είχε ως βοηθό μία 30χρονη Ελληνίδα, η οποία επίσης συνελήφθη, διότι έκανε θεραπείες ρεφλεξολογίας στους ασθενείς, χωρίς να διαθέτει σχετικό πτυχίο.
Ο αριθμός των θυμάτων του απατεώνα γιατρού εκτιμάται ότι είναι πολύ μεγάλος. Αστυνομικός της Ασφάλειας έκλεισε ραντεβού μαζί του και τον επισκέφθηκε ως ασθενής. Ο «γιατρός» τον εξέτασε, έκανε διάγνωση ασθενείας και, στη συνέχεια, τον επέβαλε σε επιτόπια θεραπευτική αγωγή με μαλάξεις και του ζήτησε 50 ευρώ για την επίσκεψη. Τα χρήματα είχαν προσημειωθεί και συνελήφθησαν ο απατεώνας και η συνεργάτιδά του, κατηγορούμενοι για απάτη και παράνομη άσκηση ιατρικού επαγγέλματος.
Να σημειωθεί ότι όταν ο αστυνομικός επικοινώνησε για να κλείσει ραντεβού, διαπίστωσε ότι υπήρχε λίστα αναμονής διάρκειας τριών εβδομάδων. Στην Ασφάλεια όπου μεταφέρθηκε δήλωσε ότι διαθέτει πτυχίο Πανεπιστημίου του Μαυροβουνίου με αντικείμενο τις «ολιστικές εναλλακτικές φυσικές επιστήμες», πτυχίο που από την αστυνομία θεωρείται πλαστό.
Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 52χρονος είχε συλληφθεί ξανά το 2001, όταν εμφανίστηκε ως ιερέας σε τηλεοπτική εκπομπή, ενώ παρουσιαζόταν ως Μητροπολίτης Φιλαδέλφειας και Πενσυλβάνιας και Έξαρχος της Αυτοκέφαλου Ορθοδόξου Εκκλησίας με έδρα τη Φλώριδα των ΗΠΑ.
Τώρα από την αστυνομία ερευνάται το ενδεχόμενο εμπλοκής του και σε άλλες μορφές εξαπάτησης, καθώς όπως διαπιστώθηκε, διαθέτει, ιδιόκτητη εκκλησία στη Νέα Ιωνία, όπου συγκεντρώνονταν πιστοί, ενώ προχωρούσε στην ανέγερση και δεύτερου ναού, στην περιοχή της Θήβας».
«ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ»  

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Δορυλαίου, κ. Νίκανδρος, τον οποίον ερωτήσαμε για την εκκλησιαστική νομιμότητα του κ. Χάρου, δήλωσε:
 «Μόλις επέστρεψα από τις ετήσιες διακοπές μου στη γενέτειρα. Όμως, επειδή είχα πληροφορηθεί εν Ελλάδι δια το προγραμματιζόμενο έγκλημα σε βάρος του Ελληνισμού από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Κοινότητας Αδελαΐδας δια της «επισκοποίησης» του κ. Προκοπίου Κανάβα, από τον κ. Πέτρο Χάρο, ο οποίος αυτοπροβάλλεται ως Έξαρχος εν Ελλάδι του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και άλλων εκκλησιαστικών δικαιοδοσιών, ερεύνησα -κατά την Παραμονή μου εν Ελλάδι- την εκκλησιαστική και νομική υπόσταση του κ. Χάρου.

Ο Πατριαρχικός Επίτροπος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, Μητροπολίτης Λεοντοπόλεως κ. Γαβριήλ, με διαβεβαίωσε προφορικά και εντός την ημερών και εγγράφως, ότι οι χρησιμοποιούντες τον τίτλο του Εξάρχου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας το πράττουν δια να καλύπτουν την πνευματική τους γύμνια.
Ο κ. Χάρος είναι ανύπαρκτος δια την Εκκλησία και την Ελληνική Πολιτεία ως κάτοχος των βαρύγδουπων εκκλησιαστικών τίτλων που επικαλείται. Ως εκ τούτου, η προγραμματιζόμενη «χειροτονία» είναι καταδικασμένη εκκλησιαστικά και νομικά και μόνο προβλήματα θα επισωρεύσει εις τον Ελληνισμό.
 Όσο για τον κ. Προκόπιο Κανάβα υπενθυμίζω, ότι καθηρέθη από το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων το 2008 δια τη συμμετοχή του εις περίεργες οργανώσεις, καθώς και ότι έχει απασχολήσει επανειλημμένα τα αυστραλιανά και τα ομογενειακά μέσα ενημερώσεως με τα «καμώματά» του».
ΚΟΜΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΤΡΙΑ
Ομογενειακοί παράγοντες συμφωνούν με τον Επίσκοπο Δορυλαίου, ότι η έλευση στην Αυστραλία του εκκλησιαστικού μορφώματος του κ. Χάρου θα επισωρεύσει περισσότερα δεινά στην ομογένεια.
Εάν εδραιωθεί στην Αυστραλία το εν λόγω μόρφωμα οι κοινότητες-μέλη της Ομοσπονδίας Ελληνικών Ορθοδόξων Κοινοτήτων Αυστραλίας θα ανήκουν σε τρεις εκκλησιαστικές δικαιοδοσίες.
Η Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα Σίδνεϊ στην ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας (την κανονική εκκλησιαστική Αρχή), οι κοινότητες Clayton και Wollongong στη δική τους εκκλησιαστική Αρχή και οι κοινότητες που συντάσσονται με την Κοινότητα Αδελαΐδα σε τρίτη εκκλησιαστική δικαιοδοσία.
Κοινοτικοί παράγοντες της Αδελαΐδας σχολιάζουν, ότι «η επισκοποίηση του κ. Προκοπίου, ο οποίος έχει απασχολήσει επανειλημμένα τα ομογενειακά και τα αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης και απολύθηκε από την αστυνομία της Πολιτείας ημέρες μετά το διορισμό «κληρικού» του σώματος, θα μονιμοποιήσει την πόλωση του Ελληνισμού της Νότιας Αυστραλίας σε βάρος της προόδου του και θα ζημιώσει ηθικά την Ελληνική Κοινότητα».
ΣΙΩΠΑ Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
Εντύπωση προκαλεί η σιωπή της ηγεσίας της Ομοσπονδίας. Κοινοτικοί παράγοντες δηλώνουν στο «Νέο Κόσμο», ότι η ηγεσία της Ομοσπονδίας οφείλει να παρέμβει για την αποτροπή της επισκοποίησης του κ. Προκοπίου και την οριστική διάσπαση του φορέα σε διαφωνούσες, εκκλησιαστικά, ομάδες.
«Η ηγεσία της Ομοσπονδίας οφείλει να παρέμβει άμεσα για την προστασία του κύρους και του μέλλοντος του φορέα και εάν δεν μπορέσει να μεταπείσει την Κοινότητα Αδελαΐδας, να διαχωρίσει δημόσια τη θέση της. Επιβάλλεται η σύγκληση έκτακτης συνεδρίασης της Ομοσπονδίας για θεώρηση των εξελίξεων και λήψη δραστικών αποφάσεων» τονίζουν.
Πηγη : Ν.ΟΣΜΟΣ 22 Jul 2013

No comments:

Post a Comment

wibiya widget