Thursday, July 4, 2013

Ξεκινά από την ερχόμενη εβδομάδα η αποστολή εκκαθαριστικών ΦΑΠ 2011-2012. Πληρωμή σε 6 δόσεις

Η καταβολή του φόρου θα γίνει σε 6 μηνιαίες δόσεις

Από την ερχόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει η αποστολή στους ιδιοκτήτες ακινήτων των εκκαθαριστικών για την πληρωμή του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας 2011-2012. 

Η καταβολή του φόρου θα γίνει σε 6 μηνιαίες δόσεις, ενώ συνολικά αφορά περίπου 500.000 ιδιοκτήτες ακινήτων.

Όπως έχει διευκρινίσει το υπουργείο Οικονομικών, η αξία των οικοπέδων σε περιοχές όπου δεν εφαρμόζεται το αντικειμενικό σύστημα καθορίζεται, βάσει της απόφασης, με βάση την κατώτερη τιμή ανά τετραγωνικό μέτρο οικοπέδου του δήμου ή της κοινότητας, όπως αυτή προκύπτει από τα αρχεία της οικείας ΔΟΥ.

Το ίδιο ισχύει και για τις 457 περιοχές της Ελλάδας, οι τιμές οικοπέδων των οποίων προσδιορίστηκαν με βάση υπουργική απόφαση που δόθηκε στις 25 Ιουνίου στη δημοσιότητα.

Οι εν λόγω τιμές εφαρμόζονται μόνο για τον προσδιορισμό της αξίας οικοπέδων φυσικών προσώπων κατά τον υπολογισμό του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας (Φ.Α.Π.), για οικόπεδα που βρίσκονται σε περιοχές εκτός αντικειμενικού συστήματος προσδιορισμού της αξίας τους, δηλαδή στις περιπτώσεις που η αξία τους, κατά τη μεταβίβαση, υπολογίζεται βάσει συγκριτικών στοιχείων, τονίζει το υπουργείο Οικονομικών.

Τέλος, επισημαίνει, η εν λόγω Υπουργική Απόφαση δεν αφορά νέες εντάξεις και δεν εφαρμόζεται σε καμία άλλη φορολογία πέραν του Φ.Α.Π. φυσικών προσώπων.

No comments:

Post a Comment

wibiya widget