Saturday, July 13, 2013

ΟΣΠΑ: Η Ολυμπιακή ξεπουλήθηκε σε μια νύχτα για να οικονομήσουν κάποιοι τόσα που δε μετριουνται σε 1 μέρα


Δημοσιέυουμε σχόλιο του αντιπροέδρου της ΟΣΠΑ ΚΛΕΑΝΘΗ  ΤΡΑΤΡΑ για τις απάτες και πώς ξεπουλήθηκε  το καύχημα του Ελληνισμού η Ολυμπιακή Αεροπορία, σε μια νύχτα..

Συναδέλφισες, συνάδελφοι,

     Όπως όλοι ξέρουμε ή πρέπει να ξέρουμε, η Ολυμπιακή Αεροπορία έκλεισε και μπήκε σε διαδικασία εκκαθάρισης με τις αποφάσεις της Ε.Ε. 321/8, 322/8 και 323/8, το νόμο 3710/2008 και πουλήθηκαν τα δικαιώματά της και μερικά περιουσιακά της στοιχεία με το νόμο 3759/2009.
       Με βάση το παραπάνω νομικό πλαίσιο οι εργαζόμενοι της Ο.Α. απολύθηκαν όλοι υποχρεωτικά και όσοι είχαν προϋποθέσεις συνταξιοδοτήθηκαν, ενώ οι υπόλοιποι μεταφέρθηκαν στο δημόσιο, με μια διαδικασία που διήρκησε πάνω από ένα χρόνο, με καταρρακωμένους μισθούς και σε εχθρικό περιβάλλον λες και έφταιγαν αυτοί που απολύθηκαν. Σήμερα αυτοί βρίσκονται στη διαδικασία της διαθεσιμότητας, μιας και η κυβέρνηση παραβιάζει το νόμο που έγινε η μεταφορά τους.
       Η εταιρία Olympic Catering, θυγατρική του ομίλου, φυτοζωεί, μιας και η πολιτική του νέου εργοδότη δεν είναι η ανάπτυξη, όπως άλλωστε και στις υπόλοιπες δραστηριότητες της πρώην Ολυμπιακής, όπως για παράδειγμα το κλείσιμο από 1 Μάη της τεχνικής βάσης (Olympic Engineering, έτσι μετονομάστηκε κατά τη διαδικασία της πώλησης).
      Επίσης πρέπει να ξέρουμε ότι ένα χρόνο μετά το κλείσιμο της Ο.Α. με μια απόφαση του, το Ευρωπαϊκό δικαστήριο την αθώωνε για χρέη της στο δημόσιο, ακυρώνοντας προηγούμενες αποφάσεις του, που τις είχε πάρει λόγω ψευδών στοιχείων.
       Βέβαια το κλείσιμο της Ο.Α. είχε γίνει με βάση προηγούμενες αποφάσεις του ευρωπαϊκού δικαστηρίου, μετά από καταγγελίες των ανταγωνιστών της που από ότι φαίνεται σήμερα έχουν πάρει σχεδόν το σύνολο του εξωτερικού δικτύου της.
      Γνωστή είναι επίσης και η έκθεση του πρεσβευτή των Η.Π.Α. στην Ελλάδα που ενημερώνει τις υπηρεσίες του, ότι σε συνάντηση που είχε με επενδυτή του τομέα των μεταφορών, του εκμυστηρεύεται ότι θα πάρει ευρωπαϊκά αεροπλάνα διότι του έχουν τάξει ότι θα κλείσουν την Ο.Α.
     Για την ιστορία και για την αλήθεια να πούμε, ότι για τη σημερινή κατάσταση η βοήθεια κάποιων συνδικαλιστικών παρατάξεων ήταν καθοριστική, για να έχουμε σήμερα συντάξεις φιλοδώρημα, δουλειά με το στανιό και εργασιακές σχέσεις γαλέρας.
      Από τα παραπάνω φαίνεται ότι η Ο.Α., με κύκλο εργασιών 1.200.000.000, με 4.000 μόνιμους υπαλλήλους και 2.500 εποχικούς, που μετέφερε 6.000.000 επιβάτες σε ολόκληρο τον κόσμο και εξυπηρετούσε 22.000.000 επιβάτες σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας, με ιδιόκτητα 30 αεροπλάνα και 20 σε μακρά ενοικίαση, με το μεγαλύτερο υπόστεγο συντήρησης αεροσκαφών στην Ανατολική μεσόγειο, με 20 ακίνητα σε όλο τον κόσμο, ξεπουλήθηκε σε μία νύχτα για να κονομήσουν κάποιοι τόσα που δεν μετριούνται σε μια μέρα. Αισχρές πολιτικές, αισχροί πολιτικοί, θύματα οι εργαζόμενοι και μεγάλος χαμένος ο ελληνικός λαός.

                                 
Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΟΣΠΑ

ΚΛΕΑΝΘΗΣ  ΤΡΑΤΡΑΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΟΣΠΑ προς εργαζόμενους της ΕΡΤ :
Μη πιστεύετε κυβέρνηση και παράγοντες

No comments:

Post a Comment

wibiya widget