Sunday, May 19, 2013

EUROVISION 2013.Την 6η θέση κατέλαβε η Ελλάδα


-Όπως αποκάλυψαν οι διοργανωτές,η χώρα μας τερμάτισε 2η στον ημιτελικό της!
-Την πρώτη θέση στον β’ ημιτελικό της Eurovision κατέκτησε το Αζερμπαϊτζάν με 139 βαθμούς, ενώ ακολούθησε η Ελλάδα με 121, αφήνοντας πίσω της ένα από τα μεγαλύτερα φαβορί, την Νορβηγία, που συγκέντρωσε 120 βαθμούς!
-Επέστρεψαν Koza Mostra και Αγάθωνας.... «Κούρεψαν»το μουστάκι του Αγάθωνα;Διαφορετικό μου φάνηκε χθες!!!
19-05-2013

Την καλύτερη απάντηση σε όσους τους αμφισβήτησαν, αλλά και έναν λόγο να χαρούμε, μας έδωσαν οι Koza Mostra και ο Αγάθωνας, που έβαλαν την Ελλάδα στην 6η θέση της φετινής Eurovision!

Β’ ημιτελικό της Eurovision
Την δεκάδα που προκρίθηκε μαζί μας συμπλήρωσαν..... η Μάλτα με 118 βαθμούς, Ρουμανία με 83, Ισλανδία με 72, Αρμενία με 69, Ουγγαρία με 66, Φινλανδία με 64 και Γεωργία με 63.

Πρώτη στον α’ ημιτελικό τερμάτισε η νικήτρια του φετινού διαγωνισμού, Δανία, συγκεντρώνοντας 167 βαθμούς.

Η Κύπρος, που έμεινε εκτός τελικού, είχε συνολικά 11 βαθμούς και τερμάτισε 15η μεταξύ των 16 χωρών που είχε να αντιμετωπίσει.

Στον τελικό...
Εκτός από την επίσημη συμμετοχή της χώρας μας, ελληνική παρουσία υπήρχε και στο δεύτερο τραγούδι του διαγωνισμού, το Hold Me από το Αζερμπαιτζάν, που ερμήνευσε ο Φαρίντ Μαμάντοφ: Τη χορογραφία επιμελήθηκε ο Φωκάς Ευαγγελινός, ενώ συνθέτης του τραγουδιού είναι ο Δημήτρης Κοντόπουλος.
Την τρίτη θέση κατέκτησε η Ουκρανία, με την Ζλάτα Όγκνεβιτς, και το τραγούδι της «Gravity».
Την πρώτη πεντάδα συμπλήρωσαν η Νορβηγία και η Ρωσία.
Η ελληνική συμμετοχή πήρε 12 βαθμούς -την υψηλότερη βαθμολογία του διαγωνισμού- από την Κύπρο και το Σαν Μαρίνο.
DEITE TO BINTEO
Το ελληνικό τραγούδι ψηφίστηκε από 26 χώρες σε σύνολο 39 (Κύπρος, Σαν Μαρίνο, Αλβανία, Ολλανδία, Αυστρία, Αγγλία, Ισραήλ, Ουγγαρία, Ρουμανία, Αζερμπαϊτζάν, Νορβηγία, Αρμενία, Ιταλία, Φινλανδία, Λευκορωσία, Λετονία, Βουλγαρία, Βέλγιο, Ρωσία, Μάλτα, Γερμανία, Δανία, Μαυροβούνιο, ΠΓΔΜ, Κροατία, Ελβετία) και έλαβε 152 ψήφους.

Δεν έλειψαν πάντως και τα αρνητικά σχόλια, όπως εκείνο του Associated Press: «Για μία ακόμη φορά ο διαγωνισμός παρήγαγε με επιτυχία ένα μείγμα από φτηνά ποπ τραγούδια, μελαγχολικές μπαλάντες, γκάιντες, ακορντεόν και περιέργως κιτς μουσικές παραγωγές».
Για τον μπαγλαμά ουδέν σχόλιο...!!

No comments:

Post a Comment

wibiya widget