Sunday, May 19, 2013

Συγκρούσεις στο Αγρίνιο ενάντια στη Χρυσή Αυγή


Το στεφάνι του Μπαρμπαρούση «άναψε» τα αίματα στο ΑγρίνιοΣυγκρούσεις προκλήθηκαν νωρίτερα σήμερα στο Αγρίνιο, όταν ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Κώστας Μπαρμπαρούσης, επέμεινε να καταθέσει –με το έτσι θέλω- στεφάνι στο μνημείο για την Γενοκτονία των Ποντίων. Όπως προκύπτει από σχετικό ρεπορτάζ του ..

Η απόφαση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Κώστα Μπαρμπαρούση  να καταθέσει στεφάνι στο μνημείο των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ποντίων στο δημοτικό διαμέρισμα του Αγίου Κωνσταντίνου στο Αγρίνιο, είχε σαν αποτέλεσμα να προκληθούν επεισόδια στο σημείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του agriniopress.gr, αμέσως μετά την κατάθεση στεφάνων από τον δήμαρχο Π. Μοσχολιό αλλά και εκπροσώπων  δυο συλλόγων ανακοινώθηκε το πέρας της εκδήλωσης, αλλά ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Κ. Μπαρμπαρούσης είχε δικό του στεφάνι και επιχείρησε να το καταθέσει, με αποτέλεσμα να ξεκινήσουν επεισόδια μεταξύ μελών της Χρυσής Αυγής  και μελών αριστερών οργανώσεων και του ΚΚΕ.

Αμεσα επενέβησαν αστυνομικές δυνάμεις, ενώ έγιναν δυο προσαγωγές.

Αργότερα τα μέλη του ΠΑΜΕ αφέθησαν ελεύθερα.

Ο Μπαρμπαρούσης για τα επεισόδια
Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Κώστας Μπαρμπαρούσης δήλωσε για τα επεισόδια:

«Σαν κοινοβουλευτικό κόμμα είχαμε υποχρέωση να καταθέσουμε στεφάνι στην μνήμη των προγόνων μας. Ο Δήμαρχος Αγρινίου με ενημέρωσε ότι τα πολιτικά κόμματα δεν θα καταθέσουν στεφάνι και εμείς αποφασίσαμε να το καταθέσουμε όταν η τελετή τελείωσε.

Στη διάρκεια της τελετής όλα τα μέλη της Χρυσής Αυγής έψαλαν τον Εθνικό ύμνο αντίθετα με τους υπόλοιπους. Στο τέλος της τελετής προχώρησα να καταθέσω το στεφάνι και τότε κάποιος μπήκε μπροστά για να με εμποδίσει. Δυστυχώς για αυτόν και κάποιους άλλους, τα μέλη της Χρυσής Αυγής αντέδρασαν και κατέθεσα το στεφάνι. Αυτό που τους ρωτούσα ήταν να μου πουν αν είναι με την άποψη της Ρεπούσης για τον συνωστισμό της Σμύρνης όπως λέει η ίδια αλλά κανείς δεν απαντούσε.

Εμείς είμαστε νόμιμο κοινοβουλευτικό κόμμα και κανείς δεν θα μας σταματήσει από το να καταθέτουμε στεφάνι στους προγόνους μας».

ΚΚΕ ΚΩ: : Ο λαός να απομονώσει τους φασίστες της Χρυσής Αυγής ...

No comments:

Post a Comment

wibiya widget