Sunday, April 21, 2013

Τα "σκατά" βγήκαν στα πρωτοσέλιδα της Αθήνας..

Tα ''σκάτωσε'' η Ελευθεροτυπία -Πρός τι η υποκρισία ;
-Ανήμερα της 21ης Απριλίου αβαντάρει τη Χρυσή Αυγή
-Σάλος προκλήθηκε από το πρωτοσέλιδο της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας που υποστήριζε βάσει δημοσκόπησης της εταιρείας Metron Analysis ότι η χώρα μας έχει κρίση δημοκρατικών αρχών και ότι ένα μεγάλο κομμάτι νοσταλγεί τη χούντα.....
-Μεγάλη μερίδα δημοσιογράφων της «Ε» ξεσηκώθηκε με το πρωτοσέλιδο-πρόκληση που είχε τον απαράδεκτο τίτλο «ΣΚΑΤΑ!»....
-Όλα τα λεφτά.... από την "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία" που αναδεικνύει την απόλυτη παρακμή του υπάρχοντος πολιτικού προσωπικού......πρός τι η υποκρισία ;!!!
21-04-2013

Tο επίμαχο πρωτοσέλιδο αποσύρθηκε μέσα στη νύχτα και η εφημερίδα κυκλοφόρησε με νέο τίτλο «Απέραντο φρενοκομείο», αλλά είχε και πάλι «χτύπημα» στην πρώτη σελίδα που υποστήριζε πως το 30% των Ελλήνων πιστεύει ότι στη δικτατορία ήταν καλύτερα τα πράγματα!

Υπεύθυνος για την κατάσταση αυτή φέρεται να είναι ο νέος εκδότης, δικηγόρος Χάρης Οικονομόπουλος (η κυρία Μάνια Τεγοπούλου δεν συμμετείχε στην απόφαση γι αυτό το πρωτοσέλιδο), ο οποίος θέλει τώρα να επιβάλει σύμβουλο έκδοσης ή διευθυντή ερευνών στην εφημερίδα τον δημοσιογράφο Γιάννη Ντάσκα.

Το κείμενο της Ελευθεροτυπίας για τη σκανδαλώδη δημοσκόπηση ήταν το εξής:

«Σύμφωνα με το Βαρόμετρο της Metron Analysis για την Ελευθεροτυπία, το 30% των ερωτηθέντων θεωρεί πως "στη δικτατορία ήταν καλύτερα τα πράγματα από ότι σήμερα". Τα ευρήματα-σοκ καταδεικνύουν ότι η οικονομική κρίση της χώρας, για την οποία ευθύνεται το πολιτικό σύστημα, προκαλεί κρίση και στην ίδια τη δημοκρατία. Ολόκληρη η έρευνα και η ανάλυση των ευρημάτων στη Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία.

Η δημοσκόπηση δείχνει σημαντικό ποσοστό των ψηφοφόρων να απαντά θετικά στην ερώτηση "Σε λίγες μέρες θα έχουμε 21η Απριλίου. Ορισμένοι λένε ότι στη δικτατορία ήταν καλύτερα τα πράγματα από ότι σήμερα. Εσείς προσωπικά συμφωνείτε ή διαφωνείτε με την άποψη αυτή;"

Η πλειοψηφία (59%) θεωρεί πως σε θέματα ασφαλείας η κατάσταση επί Χούντας ήταν καλύτερη, 46% θεωρεί ότι είχε καλύτερη διαβίωση και το 24% πιστεύει πως η χώρα είχε καλύτερη διεθνή εικόνα.

Όσο σοκαριστικά κι αν είναι τα ευρήματα άλλο τόσο πρέπει να μετατραπούν σε μια κραυγή αγωνίας της κοινωνίας αλλά και της ίδιας της δημοκρατίας προς τους θεσμούς που την υπηρετούν, τα κόμματα, το κοινοβούλιο, τη δικαιοσύνη.

Η έρευνα της Ελευθεροτυπίας επιβεβαιώνει σε μια αποφράδα χρονική συγκυρία όλα αυτά που ως αίσθηση υπάρχουν τα τελευταία χρόνια και απέναντι στα οποία εθελοτυφλούμε.

Αποτελεί την κατάληξη μιας μακράς διαδρομής κατά την διάρκεια της οποίας το πολιτικό σύστημα βούτηξε στην διαφθορά, η κομματικοποίηση του κράτους απαξίωσε τους θεσμούς, κυριάρχησε το πελατειακό κράτους εις βάρος της αξιοκρατίας και η διαπλοκή οικονομικών συμφερόντων και πολιτικών ήταν ο κανόνας.

Είναι το αποτέλεσμα της φτώχειας στην οποία έχει φέρει την κοινωνία η μνημονιακή πολιτική και είναι αποκαλυπτικό της απόγνωσης της κοινωνίας αλλά και της πλήρους σύγχυσης στην οποία την έχει οδηγήσει η πρωτόγνωρη οικονομική κρίση και η αναποτελεσματική διαχείριση της από το υπάρχον πολιτικό σύστημα.

Και είναι αποτέλεσμα και της χρονικής απόστασης από εκείνη την μαύρη περίοδο, της άμβλυνσης της μνήμης και της άγνοιας των νεότερων γενιών για την χούντα των συνταγματαρχών, που κατέλυσε την δημοκρατία και τις ελευθερίες, διεύρυνε την ανισότητα και έσπειρε την ανασφάλεια».

Αυτό είναι το πρωτοσέλιδο με το οποίο κυκλοφορεί η εφημερίδα σήμερα:

Σάλο προκάλεσε το γεγονός ότι στην έρευνα τίθεται το εξής ερώτημα «Ορισμένοι λένε ότι στη δικτατορία ήταν καλύτερα τα πράγματα από ό,τι σήμερα. Συμφωνείτε ή διαφωνείτε;».

Και το ερώτημα που τίθεται είναι : ποιοί είναι αυτοί οι «ορισμένοι» και ποιοί το πιστεύουν ότι στη χούντα ήταν καλύτερα τα πράγματα;

Το ερώτημα είναι πλασματικό, εξαιρετικά αμφιλεγόμενο και μπορεί κάποιος να παρασυρθεί θεωρώντας ότι πράγματι κάποιοι το πιστεύουν.

Σε αυτό λοιπόν το πλασματικό και αμφιλεγόμενο ερώτημα οι πολίτες απαντούν :

Κατά 46% των ψηφοφόρων της ΝΔ ότι η χούντα ήταν προτιμότερη (!)

Κατά 58% των ψηφοφόρων της Χρυσής Αυγής ότι η χούντα ήταν προτιμότερη

Κατά 45% των Αβεξάρτητων Ελλήνων ότι η χούντα ήταν προτιμότερη

Κατά 24% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ ότι η χούντα ήταν προτιμότερη

*Αυτά ήταν τα πρωτοσέλιδα που κόπηκαν με παρέμβαση των δημοσιογράφων της εφημερίδας
*Όλα τα λεφτά από την "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία" που αναδεικνύει την απόλυτη παρακμή του υπάρχοντος πολιτικού προσωπικού......πρός τι η υποκρισία!!!!
Πηγή:iefimerida..

No comments:

Post a Comment

wibiya widget