Tuesday, April 30, 2013

Χαμος στο ΠΑΣΟΚ. "Ο βενιζέλος ανέλαβε την ηγεσία της Δεξιάς κι εμείς τον λέμε αρχηγό του ΠΑΣΟΚ"!


Στα άκρα η σύγκρουση Βενιζέλου - Παπανδρέου

 "Ο βενιζέλος ανέλαβε την ηγεσία της Δεξιάς κι εμείς τον λέμε ακόμα αρχηγό του ΠΑΣΟΚ"! .τα λόγια αυτα βγήκαν απο παλαιό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ παρακολουθώντας τις τελευταίες εξελίξεις και τη σύγκρουση Παπανδρέου-Βενιζέλου. Το ίδιο περίπου ακούγεται και στις οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ Εξωτερικού όπου ο Γιώργος έχει ακόμα αρκετούς υποστηρικτές και φίλους.

Για να μη ρίξουμε όμως κι άλλο λάδι στη φωτιά ας ιδούμε τί γράφει ο Β.Σκουρής στην συντηρητική εφημερίδα του Νίκου Χατζηνικολάου REAL.GR και τα ξαναλέμε..
Στα άκρα η σύγκρουση Βενιζέλου - Παπανδρέου
Ρεπορτάζ: Σκουρής Βασίλης
Αλλεπάλληλες ανακοινώσεις μετά τη συνάντηση των δυο ανδρών. Να συμμετάσχει στη συζήτηση για τα οικονομικά που θα γίνει στην ΚΠΕ καλεί τον προκάτοχό του ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. «Το κλίμα που δημιουργείται διαλύει το ΠΑΣΟΚ» απαντά ο Παπανδρέου. Απορρίφθηκαν προς το παρόν οι εισηγήσεις για διαγραφή.

Οξύνεται η σύγκρουση κορυφής στο ΠΑΣΟΚ, με αφορμή τα οικονομικά του κόμματος, με την ενότητα της Ιπποκράτους να κρέμεται σε μια κλωστή.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, απορρίπτοντας τις εισηγήσεις για διαγραφή του Παπανδρέου, απάντησε με σκληρή γλώσσα μέσω ανακοίνωσης του Γραφείου Τύπου του κόμματος στις δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού, καλώντας τον μάλιστα να συμμετάσχει στη σχετική συζήτηση που θα γίνει στην ΚΠΕ για
τα οικονομικά, προειδοποιώντας ότι αρμόδια και υπεύθυνα για την πορεία της παράταξης είναι τα όργανα που εξέλεξε πρόσφατα το Συνέδριο.

«Η ενότητα και η προοπτική του ΠΑΣΟΚ μπορούν να βασιστούν μόνο στη διαφάνεια, την αλήθεια, την συλλογικότητα και τις καταστατικές δημοκρατικές διαδικασίες» προειδοποιεί τον πρώην Πρόεδρο η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση:

• Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε στον κ. Παπανδρέου ότι η σημερινή ηγεσία του ΠΑΣΟΚ δεν ασχολείται με διαρροές, υπαινιγμούς και χυδαίες συκοφαντίες. Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι είναι υποχρέωση του σημερινού ΠΑΣΟΚ απέναντι στην κοινωνία και την παράταξη να διασφαλίσει απόλυτη διαφάνεια στην οικονομική διαχείριση και πλήρη σεβασμό στις εσωτερικές δημοκρατικές διαδικασίες.

• Ο έλεγχος στοχεύει στην χάραξη μιας καθαρής διαχωριστικής γραμμής, καθώς τώρα μόνο το μοντέλο μιας λιτής, αυτοχρηματοδοτούμενης διαχείρισης, μπορεί να εφαρμοστεί και να γίνει αποδεκτό από τη κοινωνία. Ο κ. Βενιζέλος παρότρυνε τον κ. Παπανδρέου, εφόσον θεωρεί ότι θίγεται από διάφορα δημοσιεύματα, να προσφύγει στη δικαιοσύνη.

• Τον ενημέρωσε επίσης ότι ζήτησε, πριν την υποβολή της έκθεσης των ελεγκτικών εταιρειών, να ζητηθεί από κάθε πρόσωπο που έλαβε χρήματα από το ταμείο του ΠΑΣΟΚ να δώσει τυχόν αναγκαίες εξηγήσεις και να προσκομίσει τυχόν ελλείποντα παραστατικά. Έκθεση των εταιρειών δεν έχει υποβληθεί και δημοσιογραφικές αναφορές σε δήθεν στοιχεία είναι αυθαίρετες.

Οι σχέσεις των δυο ανδρών, μετά τη συνάντηση που είχαν το μεσημέρι έφτασαν στα άκρα, αφού ο Ευάγγελος Βενιζέλος είχε και εξέτασε σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Real.gr εισηγήσεις ακόμα και για διαγραφή του προκατόχου του. 

Η ενότητα του ΠΑΣΟΚ εξακολουθεί να κρέμεται σε μια κλωστή, αφού η σύγκρουση αναβάλλεται για αργότερα, ενώ έντονος προβληματισμός υπάρχει στους κυβερνητικούς εταίρους και το Μέγαρο Μαξίμου για τυχόν επιπτώσεις των εξελίξεων στην κυβερνητική συνοχή.

Η Ιπποκράτους οργίστηκε από την ανακοίνωση που εξέδωσε ο Γιώργος Παπανδρέου μετά τη συνάντησή του με τον Ευάγγελο Βενιζέλο όπου αναφέρεται ότι «εξέφρασε την οργή του για τις απαράδεκτες, άθλιες και ανήθικες διαρροές, που στηρίζονται σε ψεύδη, σχετικά με την οικονομική διαχείριση στο Κίνημα την περίοδο της Προεδρίας του».

Ο Γιώργος Παπανδρέου αναφέρει ότι το κλίμα που έχει δημιουργηθεί διαλύει το ΠΑΣΟΚ και αυτό όπως τονίζει δεν μπορεί να γίνει ανεκτό. «Όσοι συνεργούν στην παραγωγή και αναπαραγωγή των ανήθικων χαλκευμένων διαρροών και των ψευδών, θα λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη.

Την ώρα που καταρρέουν όλα τα σενάρια συνωμοσίας που στηθήκαν για να χτυπήσουν το ΠΑΣΟΚ, κάποιοι μεταφέρουν αυτά τα νοσηρά σενάρια στο εσωτερικό του Κινήματος» αναφέρει ο πρώην Πρόεδρος.

Νωρίτερα με άτυπη ενημέρωση που εξέδωσε η Ιπποκράτους αφήνονταν ευθέως να εννοηθεί ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος ζήτησε από τον πρώην Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ τα παραστατικά για τις δαπάνες, ενώ τόνιζε ότι ο Γιώργος Παπανδρέου αποστασιοποιήθηκε από την κίνηση Καρχιμάκη που ιδρύθηκε ως τάση στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, πίσω από την οποία η ηγεσία του κόμματος πιστεύει ότι βρίσκεται ο πρώην πρωθυπουργός.

Η απάντηση του ΠΑΣΟΚ στον Γ. Παπανδρέου 

Μετά την σημερινή συνάντηση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευαγγέλου Βενιζέλου με τον Γιώργο Παπανδρέου, το ΠΑΣΟΚ με ενημερωτικό σημείωμα, περιέγραψε το περιεχόμενο της συνάντησης.

Δεν είχε σκοπό να εστιάσει την δημόσια συζήτηση στο θέμα αυτό, που αδικεί το ΠΑΣΟΚ γιατί παρόμοια προβλήματα έχουν και άλλα κόμματα, χωρίς να δείχνουν την ίδια ευαισθησία αλλά και γιατί είναι ανοικτά και τρέχουν πολλά ζητήματα κρίσιμα για την πορεία της οικονομίας και τη ζωή των πολιτών.

Επειδή όμως, σε ανακοίνωση του γραφείου του Γ. Παπανδρέου, αναφέρεται ότι στη συνάντηση ο Γ. Παπανδρέου «εξέφρασε την οργή του για απαράδεκτες, άθλιες κι ανήθικες διαρροές που στηρίζονται σε ψεύδη σχετικά με την οικονομική διαχείριση στο κίνημα την περίοδο της προεδρίας του» και ότι μίλησε για διαλυτική κατάσταση και μεταφορά ψευδών και συκοφαντιών μέσα στο ΠΑΣΟΚ, πρέπει να σημειωθούν τα εξής, προς αποφυγή εσφαλμένων εντυπώσεων:

Τη συνάντηση ζήτησε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, που έθεσε στην διάθεση του κ. Παπανδρέου αναλυτικό φάκελο των υπηρεσιών του ΠΑΣΟΚ με την εικόνα της οικονομικής κατάστασης του κόμματος και ιδίως με την εξέλιξη του δανεισμού, των εσόδων και των δαπανών, την περίοδο 2003-2011.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε στον κ. Παπανδρέου ότι η σημερινή ηγεσία του ΠΑΣΟΚ δεν ασχολείται με διαρροές, υπαινιγμούς και χυδαίες συκοφαντίες. Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι είναι υποχρέωση του σημερινού ΠΑΣΟΚ απέναντι στην κοινωνία και την παράταξη να διασφαλίσει απόλυτη διαφάνεια στην οικονομική διαχείριση και πλήρη σεβασμό στις εσωτερικές δημοκρατικές διαδικασίες.

Ο έλεγχος στοχεύει στην χάραξη μιας καθαρής διαχωριστικής γραμμής, καθώς τώρα μόνο το μοντέλο μιας λιτής, αυτοχρηματοδοτούμενης διαχείρισης, μπορεί να εφαρμοστεί και να γίνει αποδεκτό από τη κοινωνία. Ο κ. Βενιζέλος παρότρυνε τον κ. Παπανδρέου, εφόσον θεωρεί ότι θίγεται από διάφορα δημοσιεύματα, να προσφύγει στη δικαιοσύνη.

Τον ενημέρωσε επίσης ότι ζήτησε, πριν την υποβολή της έκθεσης των ελεγκτικών εταιρειών, να ζητηθεί από κάθε πρόσωπο που έλαβε χρήματα από το ταμείο του ΠΑΣΟΚ να δώσει τυχόν αναγκαίες εξηγήσεις και να προσκομίσει τυχόν ελλείποντα παραστατικά. Έκθεση των εταιρειών δεν έχει υποβληθεί και δημοσιογραφικές αναφορές σε δήθεν στοιχεία είναι αυθαίρετες.

Τον ενημέρωσε επίσης ότι, όπως έχει δημόσια ανακοινωθεί, τα ζητήματα οικονομικής διαχείρισης θα συζητούνται αναλυτικά στα συλλογικά καταστατικά όργανα του ΠΑΣΟΚ.

Η ενότητα και η προοπτική του ΠΑΣΟΚ μπορούν να βασιστούν μόνο στη διαφάνεια, την αλήθεια, την συλλογικότητα και τις καταστατικές δημοκρατικές διαδικασίες.

Τα όργανα που ανέδειξε το πρόσφατο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ είναι αρμόδια και υπεύθυνα για την πορεία της παράταξης και ίδιος ο κ. Παπανδρέου που ως πρώην Πρόεδρος, αλλά και ως βουλευτής, μετέχει στην ΚΠΕ, θα έχει τη δυνατότητα να μετάσχει στη σχετική συζήτηση.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Γ. Παπανδρέου 

Ο Γιώργος Παπανδρέου συναντήθηκε σήμερα το μεσημέρι, στη Βουλή, με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο.

Στη συνάντηση, ο Γιώργος Παπανδρέου εξέφρασε την οργή του για τις απαράδεκτες, άθλιες και ανήθικες διαρροές, που στηρίζονται σε ψεύδη, σχετικά με την οικονομική διαχείριση στο Κίνημα την περίοδο της Προεδρίας του.

Υπογράμμισε ότι, το κλίμα που έχει δημιουργηθεί, διαλύει το ΠΑΣΟΚ και αυτό δεν μπορεί να γίνει ανεκτό.

Τα σχετικά δημοσιεύματα στοχεύουν, στην ηθική απαξίωση του Γιώργου Παπανδρέου, με ανήθικες πρακτικές.

Πρακτικές που μετατρέπουν σε δήθεν "μαύρη τρύπα" τις γνωστές δανειακές υποχρεώσεις του ΠΑΣΟΚ από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα και ανέρχονται σε περίπου 110 εκατομμύρια ευρώ -τη στιγμή που και άλλα κόμματα έχουν ανάλογα ή και μεγαλύτερα οικονομικά δεδομένα να επιδείξουν- ή σχεδόν δεκαπλασιάζουν αυθαίρετα το κόστος ενός ταξιδιού του Προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Ενώ, σκοπίμως αποσιωπούν το γεγονός ότι, τα οικονομικά στοιχεία του ΠΑΣΟΚ, όπως και των άλλων κομμάτων, έχουν ελεγχθεί από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, στην οποία συμμετέχουν και ορκωτοί λογιστές.

Όσοι συνεργούν στην παραγωγή και αναπαραγωγή των ανήθικων χαλκευμένων διαρροών και των ψευδών, θα λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη.

Την ώρα που καταρρέουν όλα τα σενάρια συνωμοσίας που στηθήκαν για να χτυπήσουν το ΠΑΣΟΚ, κάποιοι μεταφέρουν αυτά τα νοσηρά σενάρια στο εσωτερικό του Κινήματος.

Ο Γιώργος Παπανδρέου σήκωσε το βάρος της ανασυγκρότησης και αναδιοργάνωσης του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να καταστεί δυνατό, να αναλάβει εκ νέου την ηγεσία της χώρας και να πρωταγωνιστήσει διεθνώς, πάντα στην υπηρεσία της Πατρίδας και της Δημοκρατικής Παράταξης.

Αγωνίστηκε με αρχές και αξίες, όπως αυτή της διαφάνειας, για την όποια πάλεψε από την πρώτη στιγμή να εμπεδώσει και στα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ.

Ο Γιώργος Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ, σήκωσαν στην πλάτη τους το τεράστιο βάρος μιας ηράκλειας προσπάθειας που κράτησε τη χώρα ζωντανή.

Προσπάθεια που, πλέον, έχουν υιοθετήσει πολλοί από αυτούς που πριν την κατήγγειλαν.

Η σύγκρουση του Γιώργου Παπανδρέου με όσους αμφισβητούν αυτές τις αλήθειες θα είναι και διαρκής και σκληρή. Γιατί αφορά τους Έλληνες, τη χώρα, τη Δημοκρατική Παράταξη, το ΠΑΣΟΚ.


Η άτυπη ενημέρωση που εξέδωσε το ΠΑΣΟΚ για την συνάντηση  

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος ζήτησε από το Γιώργο Παπανδρέου να συναντηθούν σήμερα το μεσημέρι. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του κ. Βενιζέλου στη Βουλή. Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θεώρησε αναγκαία τη συνάντηση, λόγω της απουσίας του Γ.

Παπανδρέου τους προηγούμενους μήνες στο εξωτερικό.

Πρώτο αντικείμενο συζήτησης ήταν η πορεία της χώρας και της κυβέρνησης καθώς και τα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη και ιδίως στα ευρωπαϊκά σοσιαλιστικά κόμματα.

Ένα βασικό θέμα συζήτησης ήταν η οικονομική κατάσταση του ΠΑΣΟΚ.

Ο δανεισμός της περιόδου 2003-2011 (που έφτασε στα 116,5 εκ) σε συνδυασμό με τη δραστική μείωση της ετήσιας κρατικής επιχορήγησης κατά 90%, (από περίπου 22 εκ. στα περίπου 2,5 εκ. –που είναι ούτως ή άλλως εκχωρημένα στις τράπεζες-) αφήνει το ΠΑΣΟΚ με μηδενική ουσιαστικά επιχορήγηση προκειμένου να καλύπτει τις δραστικά μειωμένες λειτουργικές του δαπάνες.

Το ζήτημα διογκώνεται διότι διασταυρώνεται με την αντιμετώπιση του προβλήματος των εργαζομένων του ΠΑΣΟΚ για τους οποίους εφαρμόζεται τώρα ένα ολοκληρωμένο σχέδιο.

Η κατάσταση αυτή καθιστά αναγκαία την εφαρμογή αυστηρών κανόνων διαφάνειας στην οικονομική διαχείριση.

Σύμφωνα με τις οδηγίες του κ. Βενιζέλου, πριν υποβληθεί η έκθεση των έξι μεγάλων ελεγκτικών εταιριών που έχουν κληθεί να ελέγξουν τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ, θα ζητηθεί από τα πρόσωπα τα οποία έχουν κατά καιρούς αναμιχθεί στη διαχείριση να συνεργαστούν με τους ελεγκτές ώστε να είναι πλήρη τα λογιστικά στοιχεία και τα παραστατικά των δαπανών.

Στο πλαίσιο της συζήτησης ο κ. Παπανδρέου επανέλαβε ότι δεν υπάρχουν στελέχη τα οποία έχουν εξουσιοδοτηθεί να μιλούν εκ μέρους του και πολύ περισσότερο να αναλαμβάνουν πολιτικές πρωτοβουλίες στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ.

Αντικείμενο συζήτησης ήταν και τα θέματα που συνδέονται με την «λίστα Λαγκάρντ» και την κατάρρευση της πολιτικής σκευωρίας που οργάνωσε η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.


Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε στις τεράστιες ευθύνες ορισμένων προσώπων που έπαιξαν δυστυχώς ρόλο στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ την περίοδο 2009-2012.

Επειδή ο κ. Παπανδρέου τις ημέρες του Πάσχα θα επισκεφθεί την Πάτρα συζήτησαν και για τις εξελίξεις σε σχέση με τους οδικούς άξονες και ιδίως την Ολυμπία Οδό, που πρέπει να ολοκληρωθεί και για την απόδοση του παραλιακού μετώπου της Πάτρας στην πόλη και τους πολίτες. 


No comments:

Post a Comment

wibiya widget