Saturday, April 27, 2013

Κύπρος: Άπλυτα στα μανταλάκια. Του Όμηρου Αλεξάνδρου


ΜΟΙΡΑΖΑΝ ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΖΟΥΝ ΛΕΦΤΑ ΜΕ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΑΔΕΙΑ

http://www.politis-news.com/polpictures/20130425_kseplyma.jpg



Άπλυτα στα μανταλάκια κρεμάνε η κυβέρνηση του Νίκου Χρύσανθου Αναστασιάδη (ΝΧΑ) και οι πρώην ‘’Κυβερνώντες’’, ενώ κλιμακώνουν το παιχνίδι ευθυνών για την τραγική  κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η κυπριακή οικονομία. Το ΑΚΕΛ ζήτησε εξηγήσεις για τους συνεχείς διορισμούς ειδικών συμβούλων στο Προεδρικό. Το δε Προεδρικό πέρασε στην αντεπίθεση με τις επιταγές που μοίρασε η κυβέρνηση Χριστόφια παραμονές της λήξης της θητείας της, εν μέσω κρίσης και με τα κρατικά ταμεία άδεια.

Το κουτί της Πανδώρας (Όχι αυτό που άνοιξε με το θέμα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος από το δικηγορικό γραφείο του ΝΧΑ, …το άλλο κουτί ) άνοιξε όταν ο αναπληρωτής κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ Σταύρος Ευαγόρου υπέβαλε επερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών για τους διορισμούς που έγιναν στο Προεδρικό, ζητώντας να δοθούν στη Βουλή στοιχεία για το τι προνοούν τα συμβόλαια των συνεργατών του Προέδρου ΝΧΑ , ως προς τις αμοιβές και τα καθήκοντα ενός εκάστου.

Όπως υποστήριξε ο Σταύρος Ευαγόρου, οι μέχρι σήμερα ενέργειες του Προέδρου Αναστασιάδη που αφορούν τους διορισμούς ειδικών συμβούλων του στο Προεδρικό και η αδιαφάνεια, πίσω από αυτές τις ενέργειες, προκαλούν το λαϊκό αίσθημα ιδιαίτερα σε περίοδο λιτότητας και γενικών περικοπών. Μπράβο Σταύρακκα μου…. πες τους τα, δεν ντρέπονται οι άχρηστοι να ξοδεύουν τα χρήματα του λαού,... καλά δεν έπρεπε τουλάχιστον να παραδειγματιστούν από την ‘’συνετή οικονομική πολιτική’’ που το κόμμα σου και ο Α-Χριστόφιας κάνατε για μια πενταετία; Ας όψεται ο καπιταλισμός και οι τράπεζες που μας έφεραν μέχρις εδώ, καλό το παραμύθι, το γεγονός ότι ο Καταστρόφιας σας ξόδευε κάθε χρόνο 1500 εκατομμύρια (5χ1,5= 7,5δις) περισσότερα από τα έσοδα του κράτους κάθε χρόνο για 5 χρόνια ήταν ασήμαντη λεπτομέρεια για το ‘’κόμμα του λαού’’.  Σύμφωνα με τον κ. Ευαγόρου ο λαός αναμένει την κατάθεση προτάσεων που θα αντιμετωπίζουν την υπό διαμόρφωση κατάσταση και όχι τον διορισμό ημετέρων σε αξιώματα δίπλα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Η κυβέρνηση παραμένει εκτεθειμένη και οφείλει να δώσει εξηγήσεις, κάτι που αρνείται να πράξει πρόσθεσε ο κανακάρης ο Σταύρος και συνέχισε , είμαστε αναγκασμένοι να καταφύγουμε σε μια συνήθη κοινοβουλευτική πρακτική και υποβάλαμε σχετική επερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών αναφορικά με τους διορισμούς που έγιναν και τι προνοούν τα συμβόλαιά τους.

Ο εκπρόσωπος του ΝΧΑ  καλεί το ΑΚΕΛ να δώσει εξηγήσεις στον κυπριακό λαό για τις επιταγές ύψους 295,800 ευρώ που εξέδωσε το 2012 λίγο πριν εγκαταλείψει την εξουσία, για σκοπούς πληρωμών του Προεδρικού Μεγάρου, ενώ το 2011 το ποσό αυτό ανερχόταν μόνο στα 29.300 ευρώ.

Μερικοί φίλοι και γνωστοί, από τους δεκάδες χιλιάδες λήπτες των μηνυμάτων μου, μερικές φορές μου υποδεικνύουν φιλικά ότι πρέπει να χρησιμοποιώ λίγο πιο ήπιους χαρακτηρισμούς εναντίον των πολιτικών και του κατεστημένου γενικότερα στα άρθρα μου. Με αφορμή αυτές τις υποδείξεις είναι ευκαιρία νομίζω να ξεκαθαρίσω αυτό το θέμα μια και καλή.

Η αντιπαράθεση μου με το πολιτικοοικονομικό κατεστημένο άρχισε από το 1974 με αφορμή το πραξικόπημα και την τουρκική εισβολή και εντάθηκε το 1999 με αφορμή την απάτη του Χρηματιστηρίου. Σαν πρώην Πρόεδρος του Συνδέσμου  Επενδυτών του ΧΑΚ, είχα πολλές φορές στο παρελθόν κατ’ ιδίαν συναντήσεις με εκπροσώπους του κατεστημένου και προσπαθούσα πάντα με διπλωματικό τρόπο, ευγένεια και πειθώ να τους πείσω για ν’ αποδοθεί κάποιας μορφής δικαιοσύνη για όλους αυτούς που καταστράφηκαν οικονομικά λόγω της απάτης του Χρηματιστηρίου.’’ Ήταν πολλά τα λεφτά’’….. και για αυτόν τον λόγο δεν μπορέσαμε να έχουμε κατανόηση από αυτούς τους κοινούς απατεώνες. Δικαστική εξουσία και ΜΜΕ ήταν πάντα υποχείρια της εκτελεστικής, νομοθετικής εξουσίας και της κομματοκρατίας και δεν μας αντιμετώπισαν στοιχειωδώς ανθρώπινα. Άνθρωποι τίμιοι είχαν αυτοκτονήσει η και διαλύσει τις οικογένειες τους λόγω του Χρηματιστηρίου αλλά κανενός δεν ίδρωνε το αυτί του. Όλη αυτή η αντιμετώπιση με είχε προσωπικά εξοργίσει και με αφορμή αυτό, αποφάσισα να αλλάξω ρότα και από τότε με κάθε τρόπο και μέσο προσπαθώ να απαξιώσω αυτό το ελεεινό κατεστημένο που καταστρέφει ενσυνείδητα την πατρίδα μου.

Το λιγότερο που μπορεί πλέον ο απλός άνθρωπος να κάνει σε αυτά τα άθλια υποκείμενα είναι να τους απαξιώνει και να τους εξευτελίζει με κάθε ευκαιρία γιατί σίγουρα κάτι πολύ χειρότερο τους άξιζε. Πολλοί πολίτες παραμένουν απαθείς και δείχνουν αδικαιολόγητο φόβο και σεβασμό απέναντι στους πολιτικούς (υπάρχουν μερικοί πολιτικοί που αποτελούν εξαίρεση) . Αυτό για μένα είναι παράλογο και αδιανόητο, μέσα σε αυτή την άθλια κατάσταση που βιώνουμε σήμερα. Αυτή μου η στάση μου δημιουργεί καθημερινά πολύ μεγάλο κόστος και κινδύνους γιατί το κατεστημένο εξακολουθεί να είναι πανίσχυρο. Πολύ συχνά δέχομαι απειλές αλλά δεν φοβάμαι τίποτα, έχω ήδη  ενημερώσει το οικογενειακό και φιλικό μου περιβάλλον ότι δεν έχω διαφορές με τους απλούς ανθρώπους ούτε είχα ποτέ πάρε δώσε με τον υπόκοσμο για να κινδυνεύω από αυτούς. Ο όποιος κίνδυνος για την ζωή μου μόνο από το κατεστημένο μπορεί να προέλθει γιατί αυτό είναι ο μεγαλύτερος εχθρός όλων μας. Επιβάλλεται να  αλλάξουμε επιτέλους στάση απέναντι στα πράγματα πριν να είναι πολύ αργά για τον επίγειο παράδεισο που μας χάρισε ο θεός. Ας καταστούμε εμείς οι απλοί πολίτες πραγματική απειλή για το ελεεινό κατεστημένο που μας έφερε σε αυτό χάλι, δεν υπάρχει άλλος τρόπος να συνετιστεί, πιστέψετε με.

Όμηρος Αλεξάνδρου

No comments:

Post a Comment

wibiya widget