Wednesday, April 17, 2013

ΜΕΤΑ ΑΠΟ 46 ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΤΙ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ

Του
ΑΝΕΣΤΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ


ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥ 
ΤΟΤΕ

ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ
ΑΙΓΙΝΑΣ  ΚΑΙ ΕΠΤΑΠΥΡΓΙΟΥ



Για μια ακόμη φορά ας θυμηθούμε την 21η του Απρίλη 1967-1974  μιας και οι σημερινές συνθήκες μας το επιβάλουν  και για την Ελλάδα ,αλλά και για την Κύπρο .

Πέρασαν  46 χρόνια  όταν τα παιδιά του Ελληνικού Λαού που υπηρετούσαν στον Ελληνικό στρατό μαζί με τους πάντα ξένους   πάτρωνες στην Ελλάδα ακούσαμε να μας λένε το περίφημο το Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών .
Και θέλω να τονίσω την τελευταία λέξη που πράγματι εκτός ελάχιστων  παπάδων όλοι οι άλλοι ήταν με την Χούντα .
Να θυμηθούμε ότι ο πρώτος Πρωθυπουργός της Χούντας ήταν  από τις τάξεις της δικαιοσύνης  και μαζί  σχεδόν όλοι οι στρατιωτικοί εισαγγελείς ήταν από το σώμα της δικαιοσύνης ,ενώ η παραβίαση του συντάγματος σύμφωνα με το άρθρο 114 ήταν υποχρέωση της δικαιοσύνης να συλλάβουν   τους πραξικοπηματίες .
Όλα αυτά όμως ξεχαστήκαν  και σήμερα επίσημα υπάρχει ένα κόμμα στην βουλή η λεγομένη Χρυσή Αυγή με θάρρος χειρότερο από την τότε Χούντα να μας εμφανίζεται  με το σήμα της τότε Χούντας .
Δεν θέλω να ξαναθυμίσω τις φυλακές και τις εξορίες και τα φρικτά  βασανιστήρια  για  χιλιάδες πολίτες, γιατί αν συνέχεια  τα λέμε  εμείς που περάσαμε στα χρονιά εκείνα από τις φυλακές της Χούντας ίσως μας πούνε πλέον ότι είμαστε γραφικοί, και αυτό δεν το θέλω .
Εκείνο που σήμερα θέλω να τονίσω είναι ότι τα ωραία χρόνια  που περάσαμε μετά την Χούντα και κυρίως στα χρόνια  του ΠΑΣΟΚ ,αυτά όλα ξεχάστηκαν   μπροστά στην μανία τι χάσαμε στην σημερινή κρίση, και αυτό το ακούω από ανθρώπους που στα χρόνια  του ΠΑΣΟΚ  κέρδισαν τα πάντα .
Εδώ θέλω να τονίσω και να θυμίσω ότι και στα χρόνια της Χούντας δεν ήταν ο λαός που είπε όχι στην Χούντα αλλά ολίγοι , είτε μέσα από τις φυλακές είτε και αυτοί που για λίγο ήταν στην  εξορία, και αυτό ας μην το ξεχνάμε για όποιους  στο μέλλον  γράψουν αυτήν την Ιστορία .
Το ίδιο γίνεται  και σήμερα ένα κίνημα που μετά από πολλά χρόνια  που έγινε στην Ελλάδα με Ανδρέα Παπανδρέου μπροστάρη και εμείς μαζί, σήμερα και μάλιστα κατά χιλιάδες κιότεψαν και το εγκατέλειψαν χάριν του χρήματος και αυτή είναι μια μορφή Χούντας μετά από 46 χρόνια.  
.Στην Κύπρο  που αυτό  βλέπω εδώ και αρκετά χρόνια, ξέχασαν και αυτοί  ότι είναι κάτω από την μπότα της Τουρκικής κατοχής  χάριν της Χούντας της Ελλάδας  Σήμερα ασχολούνται σχεδόν όλοι  με τα  τραπεζικά  οπού  ο κάθε ένας μετρά τις καταθέσεις τους  στην τράπεζα της  Κύπρου η της Λαϊκής αλλά και στις 40 άλλες που σήμερα τράπεζες που υπάρχουν
.Εγώ εδώ θα σταματήσω με  αυτό το απλό μου  άρθρο και θέλω να   το αφιερώσω σε αυτούς που έφυγαν νωρίς μετά από φυλακές και βασανιστήρια .
Εκείνο που σήμερα θέλω να τονίσω και να θυμίσω στα σημερινά κόμματα όπως  ανεξάρτητη Έλληνες ,Σύριζα και Χρυσή Αυγή που είναι προϊόντα του μνημονίου  ότι αυτά που κάθε μέρα μας λένε εναντίον του ΠΑΣΟΚ εκείνο που κάνουν είναι να ετοιμάζουν ίσως παρά την θέληση τους με το πάθος να πάρουν την εξουσία  να ετοιμάζουν τον δρόμο  για μια νέα Χούντα.
Να θυμίσουμε αναλογώ την περίοδο 1965-1967  η Δεξιά με την σκευωρία της ενάντιο του Γεωργίου Παπανδρέου ήταν να φέρουν την Χούντα με τους γνωστούς και άγνωστους τότε αποστάτες.
 Σήμερα με την πτώση του ΠΑΣΟΚ  ήταν μια από τα ίδια , τότε έφυγαν 51 βουλευτές από την Ένωση Κέντρου και σήμερα από το ΠΑΣΟΚ έφυγαν και δεν ονομάστηκαν αποστάτες 44 βουλευτές που ήταν και είναι μια προδοσία του χειριστού είδους .
Πέρασαν 46 χρόνια  και  εκείνα τα λάθη σήμερα επαναλαμβάνονται χάριν πρώτα  της εξουσίας και δεύτερον   του χρήματος . Εμείς που λίγα χρονιά μας έμειναν ευχόμαστε όχι μόνο  στην Ελλάδα ,αλλά σε όλο τον κόσμο ποτέ Χούντες και πάντα πρόοδο και δημοκρατία

THL 2310905164  .

No comments:

Post a Comment

wibiya widget